Ik ben het niet helemaal eens met de reviewer.
De surface studio is vorig jaar oktober gelanceerd en was toen alleen in de Verenigde staten te krijg. De Surface Studio is sinds 15 juni in Nederland verkrijgbaar en in juli heeft Microsoft de Surface Pen Premium aangekondigd met in plaats van 1024 drukniveaus een gevoeligheid van 4096 drukniveaus. Deze pen is los te bestellen maar komt als back order op je bon.
Dat deze premium pen er niet standaard bij zit kan je Microsoft niet aanrekenen. Je koopt immers de set zoals hij in oktober 2016 door Microsoft zelf is gepresenteerd.
Apple is heus niet beter op de vlak. Die laat je rustig een nieuwe iPad Pro kopen voor minder latency in de pencil. Microsoft zegt hier koop een nieuwe pen installeer de (nog uit te brengen software update) en geniet op oude hardware van de nieuwe functionaliteit. Bij wie ben je dan slechter af?
Ik snap je verontwaardiging wel.
En het klopt idd dat je nooit zo happig moet zijn op 1e generatie producten als het een eerste in zijn product categorie is. Ook dat geldt bij Apple keer op keer weer.
Waar ik het wel mee eens ben is dat de meegeleverde kabel er een beetje raar uit ziet. Laat ik het zo zeggen. Het gedeelte dat in de Surface studio gaat ziet er niet zo uit als op de marketing materialen. Het lijkt bijna alsof (in mijn geval redable) de Surface studio heeft geïmporteerd en de kabel heeft omgewisseld. Of dat Microsoft Nederland dat heeft gedaan om op die manier toch op tijd voorraad te hebben.
snelheid
Qua prestaties een stap voorwaarts voor mijn doeleinden.
Ik had voorheen een Mac pro (2013) en een Wacom Cintiq 22HDTouch. (Deze heb ik voor een mooie bundelprijs kunnen verkopen waardoor ik niet veel bij hoefde te leggen voor de 32GB versie van de Surface studio. ) Hij rendert merkbaar sneller in de Adobe CC applicaties dankzij CUDA ondersteuning. Dit was niet mogelijk op de Mac Pro.
Het scherm
Het scherm is heerlijk met de 4K resolutie als je van full HD af komt.
de pen
De (oude) Pen werkt prima. Doet niet onder voor de Wacom pen met tekenen. Als je de pen punt te glad of juist te stroef vindt kan je deze wisselen met de Surface pen tip kit net zoals bij Wacom het geval is. Nadeel deze kit wordt niet standaard mee geleverd.
Ik heb geen spijt van de aankoop.
Het enige dat jammer is dat je hem zachtjes op de achtergrond hoort als je geen muziek aan hebt. Voor Apple gebruikers wellicht een afknapper. Voor PC gebruikers... tja een beetje fan noise is er altijd wel geweest.
[Reactie gewijzigd door Anoniem: 478419 op 25 juli 2024 22:31]