Corsair Carbide Spec-Alpha Wit/Rood Review
12 juni 2017, laatste update op 19 juni 2017, 374 views
Rapporteer
Product gekocht
Makkelijk bouwen, ziet er goed uit, maar mist wat extra's voor zijn prijs.
Pluspunten
- Makkelijk bouwen
- Komt met 3 fans
- Mooi design
- Heeft een 3-staps fancontroller
- Goede airflow
Minpunten
- Zijpanelen worden snel bekrast
- Geen apart vak voor voeding/drives
- Moeilijk cablemanagen
- Kan geen grote radiators
- Past geen cd/dvd drive in
Ik heb zelf vooral deze kast gekozen vanwege het design, dat sprak me erg aan. Toen ik erin ging bouwen ging dat heel gemakkelijk (eerste eigen bouw). Ook het installeren van extra's zoals leds is niet moeilijk. Corsair claimt dat er wel een radiator in past van 240mm, dit betwijfel ik want ik zou niet weten waar. De kast zelf is redelijk stevig, maar bij transport moet je wel de zijpanelen beschermen want ik ben er helaas achter gekomen dat die nogal snel bekrast worden. Er zitten meteen al 3 fans in, 2 rode led fans voorin, en een normale fan achterin, deze kan je dan meteen aansluiten om een 3-staps fancontroller. Die regel je met een regelaar op de front IO. De kast is nogal groot, en ik denk dat zo goed als elke grafische kaart erin past, misschien wel even controleren of een aftermarket aircooler erin past. Het probleem van de ontbrekende optische drivecage kan opgelost worden met het aanschaffen van een extern optische drive. Ik zou deze kast vooral aanraden voor mensen die een mooie kast belangrijk vinden, want voor deze prijs verwacht ik toch wel wat meer functies.
Edit: een lange videokaart in de eerste slot hangt boven de Drivecage, dus als je sli zou willen, zou je misschien wat moeten knutselen (credit: toetsie)