Umidigi C Note Goud Review

Luca
1 juni 2017, laatste update op 14 juli 2017, 3.573 views

Umidigi C Note Goud

Voor 110 euro krijg je een smartphone met een erg luxe uiterlijk, een 5,5" FHD IPS scherm, 3GB + een zuinige soc, een 13MP camera en een accu van 3800mAh. Qua specificaties dus an sich niet verkeerd maar zowel een aantal weten zeggen cijfertjes niet altijd alles.

Pluspunten

• Draait op Android Nougat out-of-the-box
  • Dikke prima & chique aluminium behuizing voor het geld
  • Een scherm dat vooral best helder kan
  • Vingerafdrukscanner aan de voorkant die je niet in de steek laat
  • Speaker is best prima maar mist de lage tonen wat
  • Modem ondersteunt de nodige 4G-banden

Minpunten

• Micro-USB poort daar de UMi Z wel een Type-C had
  • Camerakwaliteit en app snelheid kan beter
  • Kan softwarematig nog wel 'gefinetuned' worden - wat ook gebeurt
  • Laadt traag op en accuduur heeft meer potentie

Stemmen op deze review mag en kan hier: Klik

Sinds een tijdje zien we vanuit China steeds meer kwaliteitsproducten verschijnen tegen een lager prijsje. In dit geval richt ik specifiek even op smartphones. Waar velen nog wel eens een goed vieze nasmaak hadden alleen al bij het denken aan China phones, is dat inmiddels behoorlijk aan het veranderen. Steeds vaker verschijnen er echte budget smartphones met een behoorlijk netjes uiterlijk.

UMIDIGI, een inmiddels aardig opkomend Chinees merk, benaderde mij met de vraag of ik hun nieuwe telg uit de budgetlijn ook eens nader wilde bekijken (review unit) en er een zo'n objectief mogelijke recensie over wilde schrijven; de UMIDIGI C Note. Eerder publiceerde ik voor de leuk al een eerste indruk en ditmaal de volledig review.

De UMIDIGI C Note is een premium ogende smartphone, maar met een budget prijskaartje van zo'n 110 euro (Priority Direct Mail zorgt voor snelle verzending en geen importkosten trouwens) en zal voor een aantal wellicht bekend ogen. De telefoon heeft hetzelfde uiterlijke als de UMI Z en de UMIDIGI Z Pro, waarvan ik van de eerstgenoemde toevallig ook een review schreef en die ongeveer het dubbele kostte maar dan bezit over wat meer high-end specificaties.

De C Note beschikt alsnog over keurige prestaties voor de prijs, maar neigt wel echt meer naar de lagere kant van de markt. Desondanks dat kan je alsnog rekening houden met een 5,5” 1080x1920 Sharp IPS-scherm, een solide aluminium behuizing, een vingerprintscanner aan de voorkant, een grote batterij van 3800 mAh en bijvoorbeeld Android 7.0 out-of-the-box. Ook is 4G ondersteuning aanwezig, namelijk op de volgende frequenties: 2100, 1800, 2600 en 800. Dit betekent dat de meeste providers het toestel gewoon ondersteunen.

Al met al interessant genoeg om hem dus eens te behandelen, niet waar? :)

Belangrijke specificaties

Het toestel komt geleverd in een mooi opgemaakte verpakking. Opvallend aan de verpakking is manier hoe je hem openmaakt. Niet zoals normaal door de bovenkant als het ware op te liften, maar je schuift een stuk van het omhulsel er om weg. De vormgeving is ook de nodige aandacht aan besteed en voor zo’n goedkoop toestel is dat leuk om eens te zien.

In het doosje zitten de volgende dingen:
  • De telefoon zelf
  • Een micro-USB kabel
  • De oplader
  • Een transparante TPU cover
  • Een gebruikshandleiding
  • Sim-slot pinnetje
Toch een van de belangrijke aspecten voor velen is het uiterlijk van de telefoon. Doorgaans, en vooral een tijdje geleden, betekende kiezen voor een budget smartphone dat je moest inleveren op het uiterlijke om zo de kosten te besparen. Echter zien we een opkomende trend dat fabrikanten het steeds vaker voor elkaar krijgen om de smartphones er luxer uit te laten zien. Ook de C Note is hier een erg goed voorbeeld van en misschien zelfs wel een uitblinker. Resultaat is dat de C Note een strak uitziende telefoon is met een solide en stevig ogend jasje. Het model welke ik zal reviewen is het gouden model, welke een witte voorkant heeft. Hoewel ze het Gold noemen, zie je deze kleur alleen echt onder bepaalde licht omstandigheden en neigt het vaak ook wat naar grijs. Het kan een tof effect geven en voor de rest is de behuizing indrukwekkend voor zo’n budget telefoon.

Aan de voorkant zit logischerwijs het scherm, met een oppervlakte van 5,5”, welke beschikt over 1080x1920 pixels en gebruik maakt van de IPS-technologie. Bezels zijn aanwezig maar zijn niet dermate groot dat ze afschrikken of het een minpunt is. Wel zie je bij het witte model een dun zwart randje rondom het scherm, iets waar je bij het andere kleur model weinig tot geen last van zal hebben.

De vingerprintscanner zit aan de voorkant van het toestel. De scanner registreert alles over het algemeen goed en is vrij stabiel. Af en toe moet je het even opnieuw proberen, maar als je je vingers goed instelt, zal je je daar niet aan storen. Wel heeft de scanner wat moeite als er wat vuil aan je vingers zit of de vingers lichtelijk vochtig zijn. De snelheid is niet indrukwekkend maar zal ook nu weer niet storen. Gezien het een echte budget smartphone is, valt daarover weinig te klagen.

Ook is er een voorcamera aanwezig welke foto’s kan maken tot en met 5 MP. Naast deze camera zit ook een notificatie RGB LED-lampje welke in 3 kleuren kan branden: rood, groen en blauw. Het is jammer dat dit geen multi RGB led-lampje is, maar alles beter dan niks zullen we maar zeggen. De oorluidspreker valt weinig over te zeggen en doet zijn werk gewoon goed. Ik kon iedereen vrijwel altijd goed verstaan en stemmen klinken scherp en luid genoeg.

Eenmaal het toestel omgedraaid zal je dus kennismaken met de aluminium behuizing, in mijn geval de gouden variant daarvan. Een UMIDIGI logo, welke ikzelf er echt stoer uit vind zien, zit net onder de camera en dual LED-flitser. De camera en flitser zitten onder een glazen laagje en worden mooi gepresenteerd. Het steekt wellicht zo’n 1mm uit, dus enige voorzichtigheid is aangeraden. Wel levert UMIDIGI dus een transparante TPU cover mee waardoor de camera wat meer beschermd wordt en je alsnog kunt genieten van het mooie uiterlijk. Ook zijn de antennelijnen weer aanwezig om te zorgen voor goed bereik.

Het toestel beschikt over 3 knoppen. Dit zijn de aan/uit-knop, en de volumeknoppen. De knoppen klikken goed,zijn goed te onderscheiden van elkaar, zijn ligt verhoogd en hebben niet echt speling. De plaatsing ben ik inmiddels aan gewend geraakt, maar ze zitten dus beiden aan de rechterkant en onder elkaar.

Wat betreft aansluitingen mogen we het met het oude vertrouwde duo doen; de 3.5mm koptelefoon aansluiting en de micro-USB aansluiting welke op USB 2.0 snelheden opereert. Het is dan wel een model uit 2017 maar toch moet de Type-C poort dus nog ontbreken. Dit is jammer, want de UMI Z had deze wel. Echter is en blijft het een budget smartphone, dus hoeveel mag je klagen als je tot nu toe al zoveel hebt gekregen voor je geld?

Een speaker is logischerwijs ook aanwezig, aan de onderkant van het toestel. Er zijn dan wel 2 speaker grills, maar er is maar 1 daadwerkelijke speaker en zal je dus ook geen stereogeluid krijgen. De speaker zelf is best prima te noemen. De volume is luid genoeg, geluid is vrij helder maar de lage tonen zijn wat minder present. Voor YouTube filmpjes bekijken, Netflixen of muziek luisteren volstaat het overigens gewoon.

De C Note komt met een 5,5” full HD IPS scherm welke afkomstig is van de fabrikant Sharp. Voor een 120 euro kostende telefoon heb je dus ook nog een aardig scherm in huis. De helderheid van het scherm is zeker een dikke voldoende. Met het huidige weer kan ik het scherm op maximale helderheid gewoon aflezen. Ik heb hem naast de Motorola Moto G5 Plus gelegd, een toestel met een maximale schermhelderheid van maar liefst 600 nits en beide schermen waren vrijwel even fel.

De kleurenechtheid laat iets te wensen over en oogt vooral wat verzadigder en contrast rijker dan ik gewend ben. Echter zal dit waarschijnlijk niet te erg storen want de doelgroep lijkt mij dan ook niet mensen die the best of all willen. Voor de normale kiekjes, foto’s en video’s bekijken en what not voldoet het gewoon prima en zelfs ik, iemand die wel wat gevoeliger is voor zoiets, heb er niet echt last van gehad. Leg je het echter naast een keurig gekalibreerd scherm, dan valt zoiets natuurlijk wel op. Erg? Nee. Wat betreft zwartwaarden zit het vrij goed voor elkaar. Zwart gaat aardig richting het zwart maar je zult met IPS-schermen toch altijd wat verbonden zijn met de grijze waas door de backlight.

In het instellingenmenu van het toestel kan je overigens de kleurtemperatuur wat meer naar eigen wens instellen. Het toestel nijgt standaard wat meer naar het groene, dus ik heb de slider iets naar rechts gezet zodat het tussen het groene en blauwe in komt waardoor het wat beter oogt.

Al met al is het scherm voor de prijsklasse waarin het zich bevindt meer dan voldoende.

Een Chinese fabrikant, een Mediatek CPU (MT6737T 1.5GHZ) en wel Android 7.0 met een recente security patch van April (laatste update was vorige week). Het is erg dat je het moet vermelden tegenwoordig, maar UMIDIGI heeft het wat dat betreft wel oké voor elkaar vooralsnog. Overigens is het een vrijwel kale versie van Google Android. Na de installatie stond er al een update klaar dus ze lijken er ook gewoon mee bezig te zijn. Mocht je nou benieuwd zijn wat Android 7.0 Nougat nou precies met zich meebrengt (behoorlijk wat), dan raad ik je aan om de uitgebreide review van Tweakers zelf even te lezen.

Het installatieproces is standaard Google Android, wat inhoud dat je verbindt met een netwerk, je inlogt met je Google-account, je de vingerafdrukscanner instelt en ready to go. Eenmaal alles ingesteld en geüpdatet heb je zelf nog zo’n 24,5GB over om te gebruiken. UMIDIGI levert een vrije schone ROM mee en echte bloatware ga je niet vinden, tenzij je de Google-apps daaronder schaart. Ook kun je het opslaggeheugen nog aanvullen met een eigen microSD kaartje.

Vingerafdrukscanner en navigeren
Deze 115 euro kostende smartphone beschikt ook over een vingerafdrukscanner aan de voorkant. UMIDIGI maakt gebruik van hun ‘Front Touch ID’ technologie om de afdrukken te laten scannen door deze sensor. Zoals eerder aangehaald is de scanner vrij precies en redelijk snel (geen echte topper), maar heeft hij wat moeite met vochtige/vieze vingers. De software ondersteunt geen gebaren zoals een toestel als de Moto G5 (Plus) dat doet.

Wel geeft UMIDIGI je de keuze of je gebruik wil maken van de capacitieve navigatie knoppen (terug en recente apps), welke links en rechts naast de vingerafdrukscanner zitten, of van de on-screen navigatieknoppen. Bij voorkeur kan je de functies van de knoppen omdraaien waardoor de terug-knop nu aan de rechterkant zit en de recente apps-knop aan de linkerkant. Voor ieder wat wils dus.

Dubbeltikken om te ontwaken
De C Note heeft ook de mogelijkheid om het toestel te laten ontwaken door twee keer op het in stand-by staande scherm te tikken. Je ziet het tegenwoordig nog lang niet op elk toestel en al helemaal niet op Chinese toestellen. Het verbaasde mij dus positief dat dit in de software aanwezig was.

DuraSpeed
In het instellingenmenu onder ‘Toestel’ kun je DuraSpeed vinden. Dit is een technologie dat de app in de voorgrond een boost geeft door apps draaiende in de achtergrond wat te beperken. Dit kan echter wel betekenen dat je notificaties mist, maar dit valt op te lossen omdat je apps kunt whitelisten. Dit kan handig zijn, maar ikzelf heb DuraSpeed weinig gebruikt om eerlijk te zijn. Ik merkte weinig verschil en vond het wel prima zonder.
Dual sim
De C Note beschikt over dual-sim, wat standaard ingebouwd zit in Android zelf. Weinig gekke fratsen te vinden hierin: je kan instellen welk SIM slot actief is, welke simkaart je wil gebruiken voor mobiele data, oproepen en SMS’jes. Ikzelf heb hier geen enkele problemen mee gehad.

Dagelijkse ervaringen: niet altijd even soepel

De 115 euro kostende telefoon met een erg solide behuizing, je fronst misschien al wat. Ze hebben ergens wat moeten besparen en ikzelf vermoed dat dit is gebeurd bij de soc. De MT6737T is geklokt op 1.5GHz en zal voor veel taken wel voldoen, maar niet in het rappe tempo dat ik bijvoorbeeld had met de 35 euro meer kostende Motorola Moto G5. Het lijkt hier echter vooral te liggen aan de software optimalisatie; UMIDIGI is hier nog mee bezig, maar fijner was geweest als dit al in orde was. Echter heb ik het toestel dus iets eerder dan de rest, dus kan het zomaar zijn dat dit is opgelost ten tijden van de echte release. Mocht dat het geval zijn, dan zal ik dat zeker even aanpassen.

Hoe het zich soms even uit is dat als je net even wat teveel wil doen, de boel even kort blijft hangen en dan vervolgens de acties uitvoert. “Ah, niks aan het handje toch?” zou je dan denken. Nou, dat is niet altijd erg nee. Maar wel als je bezig bent in een app en je meerdere dingen doet en de app ineens naar de achtergrond gaat. Ook heb ik nog wel eens gehad dat apps waren vastgelopen en gesloten moesten worden. Niet altijd even stabiel dus. De laatste update had een aantal bugs en instabiliteiten opgelost, wat ik tevens ook gemerkt heb. Mochten ze dit dus nog even aanpakken, dan heb je voor het geld een zeer stabiele en aangename ervaring. Want voor de rest is er weinig aan het handje: door de 3GB aan RAM kun je aardig wat apps draaiende hebben en start alles ook lekker snel op. Android 7.0 zelf helpt daar ook aan mee, doordat bijvoorbeeld app-installaties rapper gaan dan eerst.

Locaties via GPS
Ik maak veel gebruik van locaties en dit staat vaak op ‘Grote nauwkeurigheid’, wat inhoudt dat het eigenlijk alles gebruikt wat er mogelijk is om een locatie te pakken. Hiermee heb ik dan ook geen problemen gehad. GPS alleen is natuurlijk ook een optie en hiermee heb ik ook weinig hinder ondervonden. De fixes waren vrij vlot en navigeren op de voet, de fiets of simpelweg in het openbaar vervoer was ook gewoonweg normaal en te doen.

Even voor de geïnteresseerden: er is een kompas aanwezig. Dit heb ik getest met een app en die gaf groen signaal. ;-)

Gamen
Voor de grafische kracht is de MALI-T720 MP2 geklokt op 600MHz aanwezig. Het is een blijft een budget soc, dus al te veel grafische kracht mag je nou ook weer niet verwachten. Voor de wat simpelere games die er te vinden zijn, zal het echter allemaal prima voldoen. Bij veeleisendere games kan de telefoon het wellicht wat lastig krijgen, omdat de soc er simpelweg niet voor is gemaakt. Echte grafische toppers spelen wordt dus wellicht wat lastig, tenzij je wat met de instellingen kunt friemelen.

Op naar de benchmarks, de cijfertjes waar sommige bezoekers oh zo dol op zijn! Hier kunnen we zien wat de rauwe kracht is van het toestel en bovenal of de software goed is geoptimaliseerd op de hardware. Niet goede optimalisatie zal te merken zijn door een lagere score dan normaal zou zijn. De MTK MT6737T is een budget soc en dat zal dus geen hoge cijfers geven bij de benchmarks. Besef echter goed: een lagere score betekent niet automatisch dat de telefoon slecht, sloompjes of niet vooruit te branden is.

Echte high-end toppers zijn inmiddels al over de 150.000 punten in AnTuTu, een goede mid-ranger tikt bijna de 100.000 aan en een low-end/budget smartphone zal rond de 25-50.000 zitten. Met een score van z’n 33.000 valt de C Note daar dus mooi tussen. Qua rauwe kracht misschien geen topper, maar daar betaal je dan ook niet voor.
AnTuTu

Geekbench

3DMark Icestorm Unlimited

Androbench

Net als de UMi Z die ik destijds had behandeld, beschikt de UMIDIGI C Note over de Samsung S5K3L3 als camera aan de achterkant, welke gebruik maakt van Phase Detection Autofocus waardoor het focussen wat sneller kan dan. Over de UMi Z zijn camera was ik behoorlijk tevreden, dus ging ik vol vertrouwen aan de slag met de camera van de C Note. Er is weinig spectaculairs verder toegevoegd. Gewoon een camera en dual-tone LED flitser voor de juiste kleuren onder de daarbij horende omstandigheden.

De achtercamera maakt foto’s tot en met 13 MP en kan video’s schieten tot en met 1080p op 30 beelden per seconden. Overduidelijk hier is dat de soc de beperkende factor is, gezien de UMi Z gewoon beelden in 4K kon schieten. Echter is en blijft het een erg goedkope smartphone, dus we kunnen niet alles gaan verwachten voor het geld. De voorcamera is een 5MP camera en kan opnemen tot en met 720p.

Wat betreft beeldstabilisatie moeten zowel de voor- en achterste camera het doen met Electronic Image Stabilisation, evenals noise reduction.

De meegeleverde camera app geeft je de mogelijkheid om foto’s in HDR te schieten. Dit doe je door van de linkerzijde naar rechts te swipen zodat je een snelmenu opent. Selfies, video-opnames, pro-modus, auto-scene, panorama’s en dergelijke is allemaal present.

De foto’s zijn klikbaar, zodat ze de ware foto openen in een nieuw tabblad.
Een aantal voorbeelden: non-HDR vs HDR:

Selfies

Video’s:
1080p overdag test video

1080p low light video test
De camera: conclusie
De camera van de C Note is voor het geld en de doelgroep een best oké ding maar is eigenlijk ook niet heel veel meer dan dat. De UMi Z beschikte over dezelfde sensor maar presteerde wel een stuk beter. Het lijkt hierin dus puur aan de software optimalisatie te liggen.

Allereerst ben ik niet helemaal tevreden over de snelheid van de camera app. Alles reageert wat traagjes; switchen naar het menu gaat met een kleine vertraging, het switchen van modi, maar ook bij het schieten van een foto gaat het niet zonder dat je even moet wachten. Dit kan soms wat vervelend zijn doordat ik hierdoor wel eens wat bewegende beelden heb gekregen.

Overdag met genoeg zon zijn de foto’s oké te noemen. Zo nu en dan gaat de camera wel de mist in met bijvoorbeeld de kleurtemperatuur waardoor het beeld wat groener/oranje oogt dan zou moeten. Een aanrader hierbij is dan de HDR-modus, alhoewel je daardoor wel ff iets langer moet wachten tot je weer een foto kan maken. De algemene indruk is dat de foto’s toch redelijk onverzadigd lijken. De omgeving oogt wat levenloos naar mijn mening, dit terwijl het toch echt behoorlijk lekker weer is, vooral op de momenten dat ik de foto’s maakte.

Video
Bij de video-opnamen zie je vooral terug dat het beeld enigszins schokkend is, zelfs met de EIS. De focus overdag is acceptabel te noemen, maar kan zeker sneller. Kleuren en kleurtemperatuur ogen echter wel een stuk levendiger en normaler dan de foto’s dat doen.

Over naar de mindere tot slechte lichtomstandigheden en je ziet al snel een van de zwaktes van de camera en wellicht de telefoon zelf, iets waar UMIDIGI wellicht het een en ander op heeft bespaard. Er is redelijk wat ruis aanwezig, de camera heeft erg veel moeite met het focussen op objecten en het kan toch vrij lastig zijn om een foto te maken die geen beweging bevat. Dit is zacht gezegd vervelend, vooral wanneer je ff een kiekje wil maken tijdens het stappen.

Te stellend valt dat de camera van de telefoon zeker niet het beste is aan deze telefoon. De sensor heeft wel potentie, want bij de UMi Z hadden ze het echt goed voor elkaar. Gezien het model officieel nog niet uit is, hoop ik dat het een en ander nog geüpdatet wordt. Mocht dat het geval zijn, dan zal ik dat testen.

De telefoon komt met een batterij welke een capaciteit heeft van 3800mAh. Klinkt niet verkeerd toch? Vooral niet in combinatie met de relatief zuinige hardware. Of dat ook betekent dat de accuduur goed is, is echter niet altijd een gegeven bij dit soort gevallen.

Mijn dagen zien er als volgt uit:
  • Ik gebruik voor een groot gedeelte van de dag wifi, maar met 4G wissel ik wel eens af als ik merk dat de connectie wat minder is of gewoon geen zin heb in wifi. Op school is de telefoon vaak verbonden met WhatsApp Web, met een gemiddelde van zo’n 4 uur, vaak toch wel via 4G.
  • 4G gebruik ik zo’n 7 uur per dag
  • Locaties staat aan, vaak op Grote nauwkeurigheid.
  • Bluetooth + muziek luisteren elke dag, zo’n 2-3 uur per dag
  • Schermhelderheid is flexibel: soms 100%, meestal is het rond de 50-75%
  • Minimaal 2 uur per dag browsen, vaak wel richting de 3 a 4 wanneer de accu dat toelaat
  • Ik maak gebruik van applicaties als WhatsApp, Chrome, Instagram, Facebook, YouTube, Flamingo (twitter client). Ook de camera is niet te vergeten.
Afijn, back tot the real deal. This makes or breaks de beslissing voor velen. Ikzelf had grote hoop toen ik de accu capaciteit zag; je verwacht dan toch getallen boven op zijn minst een uur of 5/6. Echter en helaas blijkt dat niet helemaal het geval te zijn en moet ik in ieder geval het doen met de toch vrij gemiddelde tijden.

De stand-by is tevens normaal te noemen. Na een nachtje van 8 uur is er vaak zo’n 3-4% van het batterijpercentage af, met wifi aan.

Menig fabrikant doet vandaag mee met de rest; snelladen. Het liefst ieder ook nog eens zijn eigen variant; door de velen koperdraden zien we het laadcircuit niet meer. Of zo iets.

Ik moest even grinniken toen ik zag wat voor UMIDIGI mee had geleverd bij de 3800mAh grote accu: maar liefst een 5V/1A oplader! Die heb ik dus meteen in de kast gelegd.. Op naar de cijfertjes dus, dat vinden velen nog wel eens interessant.

Begin percentageNa 15 minutenNa een half uurNa een uurVolledig vol na
1%8%21%42%3 uur en 36 minuten

Het is veilig te stellen dat er iets gigantisch mis gaat. De telefoon laadt opmerkelijk traag op en gaat bijna richting de 4 uur om volledig opgeladen te zijn. Ik denk dat UMIDIGI hiermee een trend probeert te zetten. Waarom de rest volgen als je ook gewoon kan beginnen met de nieuwe standaard; Slow Charge.

Zonder geinen, er gaat wel echt iets mis en een snelle blik naar hoeveel stroom er binnen komt bevestigt het vermoeden al: Er kan niet meer binnen komen dan wat die meegeleverde 5V/1A oplader zal geven. Een enorme bummer wat mij betreft, omdat het opladen wel echt te lang duurt.

Bereikbaarheid en bellen
De telefoon maakt logischerwijs gebruik van de oorluidspreker tijdens het bellen. Ik heb geen enkele klachten gehad toen ik de C Note heb gebruikt. Ik was duidelijk te verstaan en de anderen kon ik ook gewoon prima horen. Bereik zat ook dik in orde; geen haperingen of storingen te vinden.
The High Speed Interwebz
WiFi
Net als veel telefoons tegenwoordig kan de C Note verbinding maken met WiFi via 802.11 a/b/g/n.

3G en 4G
Ikzelf maak gebruik van het Tele2 netwerk voor internetten. Gezien ik met dual-sim werk, maak ik voor de oproepen en sms’jes gebruik van het KPN netwerk, en voor de mobiele gegevens (4G) van het Tele2-netwerk. Tegenwoordig heb ik met bijna geen enkele telefoon slechte ervaringen wat betreft mobiele data en connectiviteit. De C Note is hier dan ook geen echte uitzondering in. Op de meeste gebieden heb ik gewoon 4G bereik en valt het niet weg. Op gebieden waar de mobiele provider nog geen goede 4G verbinding heeft, valt de telefoon zonder enige problemen terug op het 3G-netwerk.

Mijn mobiele abonnement heeft een maximale downloadsnelheid van maar liefst 225Mbit/s. Echter, de zendmast vlakbij mijn huis haalt dat helaas (nog) niet. De volgende speedtest maakt een mooi gemiddelde van verscheidene (Tele2 Unlimited Data heuj!) testen:

Bluetooth
Hoewel we inmiddels al bij Bluetooth 5.0 zijn belandt, zijn er nog maar weinig apparaten die dat ondersteunen. De C Note moet het echter doen met 4.1, waar voor de rest weinig mis mee is. Bluetooth is hierdoor gewoon het bluetooth wat we al kenden. Verbindingen zijn vlot gelegd, blijven ook mooi constant en hebben ook weinig haperingen. Me no complainy.

NFC: Niet hier
Het was eerder een verassing geweest als de telefoon het wel had gehad, maar nee; de UMIDIGI C Note beschikt niet over NFC waardoor je niet gebruik kan maken van bijvoorbeeld contactloos betalen. Dit zal waarschijnlijk te maken hebben met het feit dat de prijs zo laag mogen moet blijven.

Voor zo’n 110 euro krijg je een telefoon die er vooral mooi uit ziet en beschikt over een - voor zijn prijssegment – prima scherm. De algemene snelheid kán beter maar is niet dermate slecht dat het mij ging irriteren. De camera mag nog wel wat optimalisaties gebruiken, vooral op het gebied van kleurtemperatuur, verzadiging en focussen. Voor de standaard taken voldoet het toestel echter wel en moet je bereid en in staat zijn om rekening te houden met de dingen die ik eerder in deze review heb aangehaald. Het is en blijft een beetje dingen accepteren wanneer je rond dit budget zit. Gezien het 'sterren-systeem' van Tweakers niet altijd even handig is en ik de telefoon eerder 3,5 sterren zou geven, heb ik gekozen voor 4 sterren - 3 is naar mijn mening net weer wat te gortig.

Waardeer je deze review, zou je meer willen zien en wil je dit ergens kwijt? Stem dan op mij door op het plaatje hieronder te klikken en een reactie achter te laten in het desbetreffende topic.. Iedere stem waardeer ik enorm! :)

Heel erg bedankt voor het lezen van de review mocht je alles gelezen hebben. Mocht er nog iets zijn dat je mist, laat het me weten! Ik zal het proberen toe te voegen, en waar nodig/mogelijk proberen te testen

In geval van spelfouten e.d. zou ik het waarderen om deze via een PB te melden.

Heb jij ook een Umidigi C Note Goud?

Danny, mooie review en je hebt aan alle punten gedacht, ga zo door!
+3!
Thanks voor je berichtje en compliment. Waardeer ik! :*)
Lekker uitgebreid, !

Maar nu de vraag, De UMI G en Crystal.. beide erg interessante toestellen, ga je die reviewen en een vergelijking blogpost of iets dergelijks maken?
Thanks! :D De UMIDIGI G heb ik toevallig ook hier liggen en daar ga ik sowieso wel een review over schrijven, een kleine vergelijking maken (in de review of blogpost, we shall see..). Die Crystal is een tof ding en ik hoop hem te kunnen bemachtigen want ik vermoed dat die wel wat aandacht gaat trekken. Niks is toffer om de bezoekers dan een volwaardige review te geven.. :*)
Dank voor je mooie en uitgebreide review!
Ik denk als instapmodel dat dit zeker geen verkeerd toestel is. Er zijn toestellen die minder zijn.

Ben zeker ook benieuwd naar je Umidigi G (en eventueel de Crystal) review. Ook in vergelijking met bv de Umidigi Z/Z pro. _/-\o_
Thanks voor je reactie! Dit zijn leuke toestellen voor de niet al te veeleisende gebruiker die wel wat moois voor het oog willen.

Ben inmiddels bezig met de G en hoop de Crystal te kunnen bemachtigen. Dat is wel weer zo'n toestel die je wil hebben, zien en voelen :P
Goede review! Toch nog een vraagje, want ik kan het niet snel vinden, maar heeft deze telefoon wel 5 GHz wi-fi ondersteuning? Of alleen 2.4?

[Reactie gewijzigd door Junketsu op 23 juli 2024 00:49]

Thanks! Ik kan het thuis helaas niet testen omdat de router wat kuren heeft. Echter ondersteunt de telefoon het wel. Heb ook even een check gedaan via een app. :)

Bij nader inzien durf ik daar geen antwoord op te geven. Ik lees er verder niks over op internet qua specificaties, dus het zal zomaar kunnen zijn dat alleen 2,4GHz wordt ondersteund. Ook onder Instellingen vind ik geen switch voor 2,4/5.

[Reactie gewijzigd door Luca op 23 juli 2024 00:49]

Das een snelle reactie :-)
Bedankt voor de info!
Ik heb het bericht eventjes aangepast mocht je dat niet gezien hebben.

No problemo ;)
Top, ik zie het. Geen probleem dat je het niet zeker weet, dat is ook een antwoord.
Anoniem: 565201 23 augustus 2017 16:44
Beste,

ik heb een tijdje geleden dit toestel gehad maar heb het geretourneerd omdat ik een defect model had, tenslotte heb ik dan voor een ander toestel gekozen, echter, ik vond de ringtones en notificatiegeluiden van Umidigi C Note geweldig maar kan ze nergens vinden op het internet; is het mogelijk dat jullie deze eventueel kunnen uploaden?

Vriendelijke groeten,
M.
Recentelijk, mede door jouw reviews van dit toestel en de Umidigi G, zelf een Umidigi C Note 2 besteld. Als het goed is komt ie dit weekend binnen. Ben zeer benieuwd. Naar wat ik hier lees en elders opvang zijn het behoorlijk degelijke toestellen voor de prijs :)