Bij het openmaken van de doos valt meteen de donker blauwe kleur op; eigenlijk bevalt me die wel. Dat is natuurlijk totaal subjectief, maar, eerlijk is eerlijk, zwart en grijs hangen me een beetje de spuigaten uit. Het enige nadeel is dan weer dat het materiaal aan de binnenkant van het toestel een enorme vingerafdruk magneet is, zodat het lijkt alsof je chips met je handpalmen probeert te eten. Het is er wel makkelijk even af te vegen met een doekje.
De intel i7 7500u is een vlotte, met cinebench r15 scores van: multi 358cb en single 147cb. Ook is het ramgeheugen dual channel, wat voordelig is voor de intel hd 620. Wel wordt ie vrij warm aan de buitenkant (Linksboven, bij de ventilator) als je de processor intensieve dingen laat doen. Daar merk je niets van tijdens het gamen/editen/typen (Als het typen zo intensief wordt, kan je vrij snel typen), omdat het niet onder het toetsenbord zit.
Het scherm is hetzelfde als in de ux410, zie daarvoor ook:
reviews: Asus ZenBook UX410: groter scherm in beproefde behuizing
De fingerprint sensor is accuraat en snel.
De fan van de laptop springt vrij vlot aan -- al bij het openen van Microsoft word of dergelijke applicaties --, en is redelijk luid. Dan blijft de ventilator ook redelijk lang aan. Tijdens het stresstesten is het geluid van de fan er ook, maar dan is het weer redelijk stil -- luider natuurlijk dan tijdens normale taken, maar relatief stil. Het geluid van de fan is verder gewoon het geluid van een fan, geen rare tonen erdoorheen die extra storen. Wel zijn er programmas te krijgen die zorgen dat de fan wat rustiger aan doet. (De laptop blijft verder gewoon koel, dus het aanspringen van de fan tijdens word of dingen van dien aard is verder niet nodig.)
Het is een tikkeltje verdrietig dat er slechts een 128 gb ssd in zit, maar je krijgt er een i7 voor terug in deze prijsklasse.
Ik was zelf verbaasd door de speakers; nu, ik heb geen ander vergelijkings materiaal dan een 5 jaar oude acer, maar desalniettemin toch heel degelijk geluid. Natuurlijk, voor meer bass moet je een koptelefoon gebruiken -- maar je kan in ieder geval je huidige gebruiken omdat er een 3,5mm ingang aanwezig is.
Het toetsenbord heeft 1,5 mm travel (staat overal, dat neem ik dus aan), en het typt erg fijn. Ietwat sponzig misschien, maar niet storend. Touchpad is ook degelijk (Windows precision drivers).[img]lFe9Sir5[/img]