Epson EcoTank ET-2600 Review

Jochemd13
7 mei 2017, laatste update op 3 augustus 2017, 10.906 views

Epson EcoTank ET-2600

Met de EcoTank serie wilt Epson de welbekende inktpatronen gaan vervangen, de printers hebben vanaf nu een inkttank die je door middel van inktflessen kan bijvullen waardoor je volgens Epson veel geld bespaart. Maar is dit ook zo? Zal je er wel mee besparen? Is die het geld wel waard?

Pluspunten

• Printkwaliteit is goed voor een moderne printer, natuurlijk kan het altijd beter maar vergeleken met de duurdere printers van Epson is de ET-2600 toch een betere keuze.
  • Printen en scannen gaat gewoon lekker snel, je hoeft niet te lang meer te wachten op een enkel A4'tje.
  • Deze Epson heeft heel veel handige functies en is daarom erg compleet. Hij is daarom ook beter te gebruiken binnen een zakelijke omgeving, voor privé zijn de meeste functies vrij overbodig, alhoewel nog steeds handig.
  • Genoeg inkt meegeleverd voor heel veel bladzijdes, het moet zeker een lange tijd meegaan.

Minpunten

• Geen papierklep maar een papierlade die uitsteekt aan de achterkant. Hierdoor valt deze printer groter uit dan dat hij is waardoor je hem lastig uit het zicht kan plaatsen.
  • Deze printer kan in tegenstelling tot de ET-4550 niet automatisch dubbelzijdig printen
  • Is toch duur voor een gemiddelde printer en voor minder heb je iets dat vrijwel hetzelfde zal printen, je betaald voor een vernieuwende printtechnologie wat het in mijn ogen uiteindelijk wel waard is.

Epson EcoTank ET-2600 Review

Printen, iedereen doet het wel, maar toch zijn er zo veel verschillende printers verkrijgbaar en dan denk je: Wat zou nou het verschil zijn tussen een van €80,- en een van €500,-? Zelf print ik eigenlijk steeds minder en wanneer ik dat doe is dat voor schoolopdrachten of als ik bepaalde documenten echt moet printen. In een wereld waar we namelijk papier- en inktverspilling tegen willen gaan is het eigenlijk raar dat we nog zoveel papier en inktcartridges verspillen aan deze bezigheden. Voor papier is er al een redelijke oplossing, namelijk dat het grootste deel wordt gerecycled, en de gemiddelde nieuwe printer kan wel dubbelzijdig printen. Maar inkt? Dat wordt nog steeds in de welbekende cartridges geleverd die meer uit plastic omhuizing bestaan dan inkt. Dan vraag ik mij af, gaat geen enkel groot bedrijf hier iets aan doen? Nou toch wel, Epson heeft namelijk zijn nieuwste generatie EcoTank printers die niet met cartridges werken maar met hervulbare 'tanks' die je met inktflessen kan bijvullen die je maar eens om de periode moet gebruiken, hoe makkelijk kan het?

[img]4KpUSHjb[/img]

Mijn oude printer, een Brother DCP-J315W, heeft de laatste tijd steeds meer last van allerlei problemen. Wanneer ik bijvoorbeeld één bladzijde verstuur komen er ongeveer 10 uit waarvan er 8 mislukt zijn en op 1 was helemaal niks geprint. Ook is deze heel erg traag en gewoon onhandig in gebruik, het was dus echt wel tijd voor een nieuwe printer. En ik had wel wat eisen: app bedienbaar, meerdere formaten printen (envelop & A4) en nog een aantal dingen die ik zelf belangrijk vond. Uiteindelijk kwam ik op 2 printers uit. De Epson ET-4500 en de ET-4550, van beiden heb ik een review. Echter was ik na deze 2 printers nog niet klaar, gezien ik ook graag naar de iets goedkopere Ecotanks wilde kijken en daarom ook deze review over de ET-2600

Omdat ik nog niet heel veel ervaring heb met het reviewen, en helemaal geen ervaring met een enkele categorie zal dit meer een 'algemene beoordeling' zijn dan echt een goede review. Ik hoop daarom dat mijn ervaring kan voldoen om je te overtuigen om misschien wel deze printer te kopen. Waarschijnlijk sla ik in mijn enthousiasme ook dingen per ongeluk over en daarvoor alvast mijn excuses. Ik hoop daarom dat het verhaal een beetje te volgen is, veel leesplezier!

De Epson EcoTank ET-2600 heeft met zijn prijs ook wat leuke functies en eigenschappen die je op een normale printer niet zou tegenkomen. Zelf vind ik deze functies al erg handig en maakt het totaalplaatje helemaal compleet. Natuurlijk heeft hij niet alle speciale functies die de ET-4500 en de ET-4550 ook hebben maar dat kan je ook maar lastig verwachten voor deze lage prijs. Hier een kleine indruk over de specificaties.

Epson Micro Plezo-printkop en Variable-sized droplet-technologie klinkt allemaal wel heel erg spannend, in het echt zijn deze functies nou niet noemenswaardig bijzonder aangezien de printkwaliteit niet meer dan voldoende is, daarvoor zijn dus niet veel speciale merknamen voor nodig. De printresolutie is met 5760 x 1440 dpi hoger dan bij een normale printer wat er voor zorgt dat afdrukken wel scherper zijn dan bij een normale printer, dit is zeker handig. En net als alle andere printers kan hij afdrukken, scannen en kopiëren.

Afdruksnelheid ziet er zo prima uit en komt ergens ook overeen met wat ik zelf gemeten heb. Waar mijn oude printer bij een nieuwe printopdracht altijd vrij lang 'aan het verwerken' was begint deze Epson gelijk met afdrukken en op deze manier komen er per minuut 33 monochrome bladzijdes of 15 kleurenbladen uit de printer. Je hebt ook functies met het printen op fotopapier, echter heb ik fotoprinten overgeslagen voor deze keer. Al lijken die snelheden ook gewoon prima te zijn voor gemiddeld gebruik. Voor een beetje kwaliteit print je foto's overigens niet thuis maar laat je dit doen door een gespecialiseerd bedrijf of gewoon bij de HEMA.

Scankwaliteit is gemiddeld naar mijn idee, niet hoog maar ook niet heel laag. Wanneer ik een afbeelding kopieer (dus scan en gelijk via de printer afdruk) komt deze er wel overduidelijk met veel mindere kwaliteit uit het apparaat, maar als je foto's inscant ziet het er op je monitor wel beter uit, ergens gaat er dus iets fout tussen de scanner en het print-gedeelte, waarschijnlijk ligt het aan de printkwaliteit van deze printer. Resultaten hiervan staan verder in de review.

Net als de ET-4500 heeft deze printer geen papierlade maar een klep aan de achterkant, wat voor mij niet voordelig is aangezien hij zo hoger wordt en de printer niet op de bedoelde plek past omdat het papier gewoon een heel stuk boven de printer nog uitsteekt. Wel kunnen er gelukkig heel veel soorten en maten papier in en kunnen er met 100 bladzijdes ruim voldoende bladzijdes in voor gemiddeld gebruik. Wat ik wel mis is automatisch dubbelzijdig printen.

Prima energieverbruik naar mijn idee, gewicht normaal, geluidsproductie wordt hier wel erg positief genoemd, terwijl het mij door de slaaptimer vaak genoeg heeft wakker gemaakt bij het afsluiten na de ingestelde inactieve tijd gezien de printer zowel bij opstarten en afsluiten veel geluid maakt. Verder zien we dat deze printer het handige Epson Connect heeft en dat er een set inkt is meegeleverd.

Qua rendement is er veel te bereiken bij deze printer, aangezien 4000 pagina's zwart en 6500 pagina's kleur toch best wel veel pagina's zijn en met normale cartridges zal je dit dan ook nooit snel bereiken. Hiermee scoort Epson echt wel punten aangezien je nu niet meer om het halfjaar de cartridges moet vervangen voor een veel hogere prijs.

Verder heeft de ET-2600 één jaar garantie, wat ik persoonlijk redelijk weinig vind, en je krijgt hierbij ook nog garantie op 30.000 pagina's (waar je bij de ET-4500 20.000 pagina's meer krijgt). Hier mis ik ook een display wat eigenlijk elke moderne printer wel heeft, mede hierdoor werd het installeren moeilijker dan ik hoopte maar uiteindelijk vereist dit niet al te grote inspanningen, wel moest ik meerdere keren hier in het huis heen en weer lopen van router naar access point en weer terug naar de router omdat ik de WPS-knop niet kon vinden, meer hierover bij de installatie.

Eenmaal aangekomen zie je een relatief grote maar toch niet te zware doos, er staat wat leuke informatie op zoals hoeveel pagina's je kan printen met de meegeleverde inkt en nog wat leuke features die over het algemeen niet al te bijzonder zijn. Verder gewoon een duidelijke verpakking met niet te veel onzin en gewoon duidelijk wat voor product er in de doos zit. Wel leuk, wat heb je nog meer nodig? Wel zien we hier dat de doos een ander rendement aangeeft dan de officiële Epson-website zegt. Wat moeten we verwachten?

Eenmaal open zie je wat er allemaal in zit, ik had zelf iets bijbetaald voor extra printpapier zodat ik dat ook niet extra hoefde te bestellen, dit zit er dan standaard ook niet bij. Ook zien we dat er een set met inktflessen bij zit die normaal ongeveer €8,- per fles kosten van Epson zelf, de huismerk inkt kost daarentegen ongeveer €6,- per stuk, prima prijzen als je kijkt naar hoeveel je hiermee kan printen. Verder zit er ook nog een handleiding met installatie-cd, een stroomkabel en een handschoen om de inkt mee te vullen, en die ga je nodig hebben.

Ik moet zeggen dat het (ondanks de mindere kwaliteit foto's) toch een erg net apparaat is qua buitenkant en met niet te veel gekke 'design features'. Gewoon eenvoudig met een enkel bedieningspaneel zonder te veel knoppen, zonder display wat wel een beetje jammer is, dit maakt dan wel dat hij er eenvoudiger uitziet en daardoor ook makkelijker te gebruiken is. Ondanks dat ik niet echt fan ben van zwart plastic ziet het bedieningspaneel er wel gewoon prima uit.

De printer ziet er aan de buitenkant dus gewoon prima uit, als we echter naar het inktgedeelte gaan moet je aan de rechterkant een klep openen en daar zitten dan de ingangen van de inkttanks met de kleuren zwart, cyaan, magenta en geel. De tanks zijn afgesloten met kunststof doppen en zorgen voor een goede sluiting eenmaal goed aangedrukt. Er zal dus niet zomaar inkt uitlopen als je de ET-2600 kantelt, al wordt dit wel overal in de handleiding afgeraden.

Qua inkt werkt dit allemaal erg handig, de tank is makkelijk bij te vullen en ik had het vrij snel al gedaan. Het is wel zeker aan te raden om er een stuk karton onder te leggen wanneer je de inkt gaat bijvullen aangezien je wel eens wat kan lekken. Ik had een handschoen gebruikt maar alsnog had ik een week lang blauwe vingers, dus pas zeker op als je niet echt van vingerverven houd. Vooral voor de vloer is het altijd een risico om met inkt te werken maar doe dit gewoon voorzichtig.

Wat ik jammer blijf vinden is de papierklep aan de achterkant, het ziet er naar mijn idee gewoon niet uit en het is onpraktisch als je de printer buiten het zicht wilt plaatsen omdat hij gewoon meer ruimte in de hoogte nodig zal hebben. Wel kan er door een soort schuif ingesteld worden welke papiergrootte en/of soort je gebruikt zodat je ook op kleiner formaat kan printen, bijvoorbeeld met een envelop. Deze papierklep maakt bijvullen wel eenvoudiger.

Nu komt de echte installatie, hiervoor heb ik de cd van Epson gebruikt wat zeker een aanrader is als je de installatie snel wilt voltooien. Ook is hiervan een video online door Epson zelf uitgelegd:

Als je dit zonder USB-kabel wilt doen moet je op de printer 2 bepaalde knoppen indrukken en vrijwel vlak daarna de WPS-knop van je router ook aanraken zodat er op deze manier een draadloze verbinding ontstaat. Eenmaal gekoppeld spreekt de installatie vrijwel voor zich en eigenlijk hoeft je hier ook niks meer te doen, het installatieprogramma van Epson regelt alles en installeert gelijk alle drivers voor je.
In principe ben je nu dus klaar om hem helemaal te gebruiken. Hierna heb ik zelf nog een hele hoop aan optionele drivers op de computer geïnstalleerd wat ik overigens wel aan kan raden want hier zitten een aantal zeer nuttige functies bij meegeleverd zoals een tool voor eenvoudig scannen en de cd heeft ook een hele begeleiding voor het installeren van de printer zelf, mocht je de papieren handleiding niet willen gebruiken.

Epson is zeer veelbelovend als je zo leest wat ze op hun website allemaal vertellen over deze printer, om maar gelijk te noemen komt dit allemaal ook overeen met wat ik zelf heb ondervonden.

Epson ET-2600
Op zoek naar een uiterst betaalbare en probleemloze printer? Epson’s EcoTank zonder inktpatronen is de ideale keuze voor het drukke gezin, met functies voor afdrukken, kopiëren en scannen. Met deze 3-in-1 inkjetprinter kunt u de afdrukkosten met gemiddeld 74% verlagen, aangezien de printer wordt geleverd met genoeg inkt voor twee jaar. Daarnaast is hij ook betrouwbaar, knoeivrij en goed voor de gemoedsrust dankzij de garantie.

Afdrukken zonder inktpatronen
Het kan frustrerend zijn als u zonder inkt komt te zitten. Zelfs als u genoeg in voorraad hebt, bent u nog steeds enige tijd kwijt om een inktpatroon te vervangen. Als u een druk gezin hebt en moet kunnen vertrouwen op uw printer, is er een eenvoudige oplossing. De Epson EcoTank heeft een inkttanksysteem met extra hoge capaciteit en wordt geleverd met genoeg inkt voor twee jaar, waardoor inktpatronen volledig overbodig zijn geworden.

Uitzonderlijk lage kosten
Wist u dat de Epson EcoTank de afdrukkosten met 74% kan verlagen? De printer wordt geleverd met inktflessen met een hoog rendement die een imponerende afdrukcapaciteit bieden van 4500 pagina's in zwart-wit en 7500 pagina's in kleur. Voor u betekent dit extreem lage afdrukkosten per pagina.

Gebruiksvriendelijkheid
Wij vinden dat afdrukken eenvoudig en probleemloos moet zijn. Daarom is ons inkttanksysteem volledig geïntegreerd en doelgericht ontworpen. U begint met een probleemloze installatie in drie eenvoudige stappen. Het systeem is ook schoon en efficiënt.

Mobiel afdrukken
De ET-2600 wordt geleverd met Wi-Fi zodat u documenten kunt afdrukken vanaf smartphones en tablets met de gratis Epson iPrint-app4. Met Epson Email Print kunt u zelfs bestanden via e-mail naar de printer sturen vanaf overal ter wereld.

Gemoedsrust
De EcoTank is speciaal ontworpen om een duurzame afdrukoplossing te bieden. De printer levert consistente en betrouwbare resultaten dankzij onze geavanceerde Micro Piezo-printkop en originele Epson-inkt. Wij hebben zo veel vertrouwen in het product dat we een garantie bieden van drie jaar (na productregistratie).

Inkt voor twee jaar: Druk tot 4500 pagina's in zwart-wit en 7500 pagina's in kleur af
Afdrukken tegen uitzonderlijk lage kosten: Bespaar 74% op afdrukkosten
Geen inktpatronen: Eenvoudig navulbaar inkttanksysteem
Wi-Fi en apps: Afdrukken vanaf mobiele apparaten
3-in-1: Afdrukken, kopiëren en scannen

Ja de algemene indruk, die is kortom gezegd prima, alle mogelijkheden komen naar mijn idee allemaal waar dus dat gaf al een goede indruk. Meer over mijn indruk in de rest van dit onderdeel maar ik ben er gewoon goed over te spreken. Aangezien ik nu toch bijna alles weet van deze printer sta ik helemaal open voor vragen omdat ik niet zo makkelijk alles in één verhaal kan zetten ;)
Voor nu wat foto's buiten op mijn 'dakterras' waar die overigens ook wel goed staat. Toch blijf ik het zwarte plastic niet heel mooi vinden, maar een printer is nou eenmaal niet een kunstwerk wat prominent in je huis aanwezig is, dus kan het ermee door.

[img]4KpUSHjb[/img]

[img]vqOEZb2J[/img]

Printkwaliteit

Het onderdeel printkwaliteit, de bovenste foto is een testafbeelding die goed vond om eens te kijken hoe deze foto met zeer excentrieke kleuren uit de printer zou komen, en ergens ben ik niet positief verrast, de kleuren komen echt totaal niet overeen zoals je hieronder kan zien. Misschien verwachtte ik wel te veel maar ik vind het niet echt zo mooi. De scherpte is wel goed en het zwart is erg diep, deze afbeelding kwam er trouwens binnen 15 seconden uit wat ik redelijk snel vind voor een full-colour pagina, overigens zijn dit de resultaten van de ET-4500, de ET-4550 en als laatste de ET-2600, waar ik persoonlijk de ET-2600 wel de winnaar vind.

Links de ET-4500 en rechts de ET-4550 (foto lijkt wazig, maar dit is echt hoe het toont)

Resultaat van de ET-2600

Close-up van de ET-2600

Om maar gelijk een andere foto te proberen heb ik deze wat minder heftige testpagina meerdere keren geprint. Ik probeerde gelijk mijn oude printer erbij maar dat gaf een niet al te best resultaat, die is gewoon defect.

Links de ET-4500, midden de Brother J315W en rechts de ET-4550

Links de ET-4500 en rechts de ET-4550

De ET-2600

Wat mij vooral opvalt is dat de kleuren nu iets beter lijken bij zowel de ET-4500 als bij de ET-4550, maar toch is het niet verbazingwekkend goed, de ET-2600 lijkt toch beter te presteren. Hier scoort voor mij de ET-4550 wel wat punten omdat die betere kleurovergangen heeft dan de ET-4500 en bij zwart presteert hij gewoon veel beter met dieper zwart. Helaas is de ET-2600 wat minder met het diepe zwart

Scankwaliteit

Wanneer ik de afbeelding weer terugscan krijg je het volgende resultaat, scannen gaat dus veel beter want dat komt veel meer overeen met de foto van wat er geprint was. Scannen is blijkbaar wat meer zijn sterke punt. Hierbij verdwijnen overigens ook de witte randen zodat het meer een aansluitende afbeelding is. Mijn scanervaring is dan ook goed met de ET-2600. De kleuren zijn naar mijn idee net zo levendig als op wat er geprint is dus dat is zeker een positief punt.

Als we vervolgens inzoomen blijft de kwaliteit wel prima voor af en toe scannen met thuisgebruik, of als je foto's wilt inscannen voor een fotoboek. Professioneel scannen kan je niet echt verwachten in dit geval. Ik kon er zelf goed mee overweg voor wanneer ik het nodig had. Scannen is deze dagen toch meestal voor het inscannen van oudere documenten op papier en meer niet, dan moet het op een halve meter afstand nog leesbaar zijn en dat is het in dit geval dan ook. Het lijkt hier van dichtbij wel alsof de kleuren in elkaar vervagen, ik ga er maar niet van uit.

Verdere algemene indruk

De printer verder heeft allerlei ingangen en kleppen die open kunnen. Niet zo bijzonder, maar toch leuk om te kijken wat je nieuwe aanwinst allemaal kan. Ik begrijp trouwens niet helemaal waarom al die kleppen open kunnen want wat moet je daar doen? Zelf denk ik dat het is om vastgelopen papier / overigen te kunnen verwijderen, ik ga er verder niet op in.

Om hiermee de algemene indruk af te sluiten, heeft de Epson op mij een goede indruk gegeven over het algemeen met dagelijks gebruik, en ook erg eenvoudig in gebruik. Zo eenvoudig in gebruik dat ik er gewoon niks over hoef op te merken, het sluit gewoon goed aan op je telefoon/pc/macbook/overige apparaten en ik heb nog geen enkel probleem ondervonden. Ik ben daarom ook erg tevreden.

Toch maar weer het laatste onderdeel van deze review van de Epson EcoTank ET-2600, namelijk de conclusie waarin mijn hele beoordeling van deze printer nogmaals als samenvatting verschijnt. Aangezien ik afgezien van de prijs toch erg tevreden ben over deze printer heb ik een positieve mening

Een aantal punten zijn dan ook:
De printkwaliteit is goed voor een moderne printer, natuurlijk kan het altijd beter maar vergeleken met de duurdere printers van Epson is de ET-2600 toch een betere keuze, ook printen en scannen gaat gewoon lekker snel, je hoeft niet te lang meer te wachten op een enkel A4'tje, heel erg welkom in een wereld waar alles zo snel mogelijk moet gaan. Deze Epson heeft heel veel handige functies en is daarom erg compleet. Hij is daarom ook beter te gebruiken binnen een zakelijke omgeving, voor privé zijn de meeste functies vrij overbodig, alhoewel nog steeds handig, hierbij is er ook genoeg inkt meegeleverd voor heel veel bladzijdes, het moet zeker een lange tijd meegaan.
Wat ik iets minder aan deze printer vind is toch de prijs. Hij is toch duur voor een gemiddelde printer en voor minder heb je een printer die vrijwel dezelfde kwaliteit zal hebben, je betaald voor een vernieuwende printtechnologie wat het in mijn ogen uiteindelijk wel waard is. Deze printer kan in tegenstelling tot de ET-4550 niet automatisch dubbelzijdig printen en helaas is er geen papierklep maar een papierlade die uitsteekt aan de achterkant. Hierdoor valt deze printer groter uit dan dat hij is waardoor je hem lastig uit het zicht kan plaatsen.

Hoewel dit niet echt grote minpunten zijn moet ik zeggen dat de voordelen voor mij belangrijker zijn dan de nadelen en dat ik daarom deze printer wil beoordelen met 4 sterren, wat voor mij betekend dat het gewoon een goede koop is, maar dat er toch iets is wat ik net wat minder vind. Toch blijf ik dan bovenal positief omdat de rest dan gewoon goed is en voldoet aan mijn verwachtingen.

[img]BDD04C3W[/img]

Als je dan zou moeten kiezen tussen de ET-2600, ET-4500 en de ET-4550 moet je zelf een grote afweging maken, wil je dubbelzijdig printen met de meest complete ET-4550? Wil je al het gemak van de ET-4550 voor een mindere prijs en maakt dubbelzijdig printen je niet veel uit, zoals de ET-4500? Of heb je toch een iets kleiner budget met niet al te grote eisen en moet je toch voor de ET-2600 gaan?
Ik zou zelf voor de ET-4550 gaan, en waarom? Zelf ben ik erg fan van de praktische papierlade die de ET-4550 wel heeft en de ET-4500 en ET-2600 niet, ook kan de 4550 wel dubbelzijdig printen terwijl de 4500 en 2600 dit niet kunnen. Toch een gemiste kans, hoewel ze de duurdere ET-4550 wel interessanter houden op deze manier. Als je een iets kleiner budget hebt en lagere eisen dan is de ET-4500 wel perfect aangezien deze vrijwel identiek is aan de ET-4550, op wat kleine dingen na die hierboven genoemd zijn. Wil je toch het budget-model met niet te veel functies dan moet je toch de ET-2600 kiezen, die voor thuis meer dan voldoende is.

Als conclusie moet ik toch zeggen dat met de EcoTank-serie Epson een nieuwe weg inslaat, waardoor deze serie voor zowel thuis als op kantoor prima functioneren. Uiteindelijk moet ik zeggen dat ik een goede keuze heb gemaakt met het kopen van een nieuwe printer gezien de Epson EcoTank ET-2600 een goed apparaat is met veel handige functies en een erg gunstig inktverbruik, weliswaar betaal je hier ook voor maar toch vind ik zelf dat hij het wel waard is, zolang je maar genoeg print om het rendabel te houden. Gewoon een prima printer die ik zeker aan kan raden. En kom op, cartridges behoren toch echt tot het verleden.

Heb jij ook een Epson EcoTank ET-2600?

Vandaag ook 1 bij een klant geinstalleerd, wat een leuk apparaat. Makkelijk te installeren en binnen no-time heb je je geld terug verdiend. HP en Canon zullen wel volgen? Volgens mij is Epson de enige op dit moment ?
Ja inderdaad erg makkelijke apparaten en momenteel is Epson de enige met deze technologie. Ik verwacht dat anderen snel zullen volgen ;)
Snap overigens niet waarom hij 20 minuten de inkt moet inladen ofzo. Stond in de handeiding dat je 3 seconde op dat knopje moest drukken maar was langer en ik maar wachten. Dus ik denk druk langer en toen ging die wel de 'inkt laden'..
Top review. Een dikke +3. _O_
Hoe vergelijkt hij zich tot een laserprinter?
Ik zou het eigenlijk niet zo kunnen vergelijken, ik heb zelf namelijk geen laserprinter tot mijn beschikking. Wel heb ik een keer via een laserprinter op school (vrij groot oud apparaat) dezelfde afdruk als thuis gemaakt en kon ik op kwalitatief gebied weinig verschillen vinden.
En qua kosten?

Ik heb nooit begrepen waarom mensen een inktjet halen, al helemaal niet bij zwart-wit.
Waarom heb jij gekozen voor deze inktjet ipv kleurenlaser? De aanschafprijs is gelijk.

[Reactie gewijzigd door discy op 22 juli 2024 13:31]

Zelf was ik vooral geïnteresseerd in het nieuwe EcoTank concept en dat was voornamelijk een reden om deze te kopen. Ook wegens eerdere goede ervaringen met dit merk heeft gezorgd voor deze keuze.
Heb je inmiddels meer in kleur afgedrukt, zoals een foto bv? Ik vind jouw afdruk in de review op en typische kleurenafdruk van een laserprinter lijken en had eigenlijk meer verwacht van een inktjet.
Ik print bijna dagelijks nog met deze printer dus ik kan het wel weer uitproberen, wat vindt je een goede testafbeelding hiervoor? Dan kan ik hem vandaag nog toevoegen ;)
hoe gaat het met de printkop na een paar jaren?

vestopt deze?

heb je hem moeten vervangen?
Tijdje terug heb ik deze Ecotank vervangen door de nieuwe ET3700 en beiden zijn altijd probleemloos geweest :)
is dat wel zo dat je nogal veel Ecotank printers hebt?

12-03-2017: ET-4550 geleend
27-04-2017: ET-4500 geleend
07-05-2017: ET-2600 gesponsord
26-12-2017: ET-7700 gesponsord

Goed dat Tweakers me hier alert voor maakt...
Klopt dat ik er een paar gehad hebt, heel goed gezien ;)
Zelf heb ik een geschiedenis met verschillende merken printers welke gewoon slecht werkten, zelfs een Epson een paar jaar terug die het ene na het andere probleem had, met die Ecotanks heb ik tot dusver amper problemen gehad op een paar keer na dat het netwerk wegviel, al betaal je wel flink voor deze printers.
Nu mijn inktpad vol is blijkt dat je deze niet bij epson kan bestellen dat vindt ik super slecht van epson. De wast pad kun je elders wel bestellen. Het is best moeilijk om deze te bestellen. Het omwisselen is een fluitje van een cent, als je een youtube filmpje heb bekeken. De achterkant 2 schroeven los draaien. Contragewicht op printer liggen. Dan schuif je aan de achteronderkant links het onderdeel naar rechts. en je heb de wastpad (inktkussen opvang eruit). Nieuwe erin en klaar.

Bij et2650 krijg je foutcode E11, met een programma kun je deze cracken.