Dit is nu de
derde AC51U die ik in gebruik heb, waarbij ik zelf firmware (Padavan n66u-project) er op heb gezet. De firmware die standaard op de router wordt geinstalleerd is pure troep, er kunnen niet meer dan 5 apparaten op. Gelukkig is de hardware eronder uitstekend voor de prijs, en met de juiste software heb je een heel goed product in handen.
Nieuwe firmware
Nieuwe firmware op de router zetten is zeer makkelijk en kan gedaan worden in minder dan 10 minuten. Steek de router in het stopcontact en in je modem/router dat je al hebt van de kabelprovider (kpn, ziggo, etc). Verbind met de router dmv wifi of een lan-kabel. Ga dan naar de WebConfigurator (
192.168.1.1) Ga naar
Administratie ->
Firmware upgrade en selecteer de firmware die je hier hebt gedownload:
https://bitbucket.org/padavan/rt-n56u/downloads/100mbps ethernet poorten
Het enige jammere aan deze router/accesspoint is dat de LAN-poorten maar 100mbps zijn. Dit zal voor de meeste mensen geen probleem zijn, maar het is wel een dingetje om over na te denken. Ik omzeil dit nu met een 1000mbps switch, wat nog steeds samen goedkoper is dan een router met 1000mbps poorten.
Betrouwbaarheid met nieuwe firmware
Alle drie de routers die ik heb opgehangen heb ik nog niet opnieuw opgestart of problemen mee gehad. De eerste staat al
210 dagen aan, de laatste
44 dagen (zonder opnieuw op gestart te zijn).
Een album met twee foto's van de router.
Ik raad dit product aan
als je er zelf firmware opzet.