Na lang wikken en wegen heb ik dan toch het besluit genomen om van mijn Maxtor STM3500320A (500GB) schijf naar een 160GB Intel X25-M Postville met 3,5" adapter te gaan. Tevens ben ik meteen maar over gestapt van Windows XP naar Windows 7...Wat een verademing!
Om maar weer (net als de andere reviews die ik geschreven heb) te beginnen met:
De doos
De Intel X25-M (met de 3,5" adapter dus) komt in een klein doosje van 14,5cm lang x 11,5cm breed en 4,5cm hoog. Hierin zit uiteraard de SSD, de adapter, een boekje met verschillende talen waarin staat hoe het moet worden geïnstalleerd en een cd met daarop een uitgebreidere handleiding en de garantie richtlijnen. Ook zitten hier 5 schroeven bij die de SSD aan de adapter vast kunnen maken (4+1 reserve schroef) en 5 schroeven om de adapter aan de pc behuizing vast te maken. Ook hier weer 4+1 reserve schroef.
Zodra de SSD uit de doos gehaald is kom ik op het volgende punt:
De SSD
De Intel X25-M Postville is een 2,5" formaat die erg stevig aanvoelt. Helaas ben ik vergeten om hier een foto van te nemen.
Zodra de SSD op de adapter is geschroefd is deze klaar om in de kast gemonteerd te worden, wat net zo gaat als bij een normale harde schijf. Nadat dit is gedaan was het tijd om Windows te installeren.
Helaas ging dit de eerste keer niet helemaal zoals gepland, want hij gaf na de installatie een blauw scherm met daarop de melding dat er een bestand het probleem veroorzaakte. Maar dat zal eerder komen doordat mijn videokaart (ATI Radeon 4870 512MB) niet helemaal goed is.
Na dit gebeuren het nogmaals geprobeerd en toen ging de installatie van Windows wel goed.
Het gebruik van de SSD
Zodra je de SSD gaat gebruiken lijkt het net alsof je oude schijf uit het stenen tijdperk komt. Ook al was mijn oude Maxtor al best snel (zoals je hieronder in de afbeeldingen kunt zien) overtreft de SSD al mijn verwachtingen. Windows 7 start in no-time op en uiteraard hoor je de SSD totaal niet.

En dan hieronder de snelheden die met de SSD gehaald worden:

Zijn er dan ook negatieve punten? Buiten de prijs is er niets dat ik kan bedenken dat als negatief beoordeelt kan worden.
Wat mij betreft is het dus een absolute aanrader.