Ik overweeg deze laptop maar ik zal er meteen meer RAM inzetten, dus ik vraag me af: krijg ik die rubberenvoetjes een beetje netjes terug?
Ook vraag ik me af of er iemand Linux op heeft gezet (maakt nu uit welke distro) en hoe dat werkte? Op zich werken eerdere modellen wel aardig als ik het goed begrijp maar ik zou het toch jammer vinden als de keyboard back light bijvoorbeeld niet werkt.
Ik vind het wel een middelvinger naar de consument trouwens om er een lege 2.5 bay en een leeg RAM slot in te hangen maar deze vervolgens zo moeilijk toegankelijk te maken. Een groot deel binnenin is dus lucht als je niet een beetje handig bent. Die attitude van Asus staat me erg tegen. Ook jammer dat je niet via USB-C kunt laden, ok, eerlijk is eerlijk dat soort features komen pas bij laptops die bijna 2x zo duur zijn.
Maar goed verder is het een aantrekkelijke kwaliteit voor de prijs als ik het zo zie. Ik vind het aluminium erg mooi en een glazen touchpad is erg chique natuurlijk vergeleken met zo'n plastic exemplaar wat een vale plek krijgt na een jaar gebruik. Ik lever graag wat hardware eisen in voor een kwaliteitsbehuizing en een full-hd IPS scherm. Ik denk dat ik er maar eens op ga rammen in de mediamarkt

Misschien mag ik wel even booten van een Ubuntu usb stickie...
Ik wacht wel op de 8GB RAM/ 265 GB SSD versie, weet iemand wanneer die uitkomt? Bij 4Launch staat hij al in het systeem met een levertijd van 7-12 dagen ofzo... En volgens mij is het precies deze:
https://tweakers.net/pric...nbook-bx410ua-gv123t.html die Informatique dus al levert...
Edit: Zojuist deze besteld:
https://tweakers.net/pric...nbook-bx410ua-gv123t.html bij Informatique. Ik ben erg benieuwd, jammer dat ik niet Windows weg kan laten (en wat geld besparen) en er Linux op kan zetten. Maar goed, ik maak wel een image voor als ik hem ooit nog verkoop

8 GB RAM kan wel voorlopig, we zullen zien hoe het zich houd voor de dingen die ik wil. De fan snelheid kan je meestal wel goed regelen in Linux.
[Reactie gewijzigd door teek2 op 24 juli 2024 01:31]