Microsoft Xbox 360 Arcade Review

Anoniem: 326500
25 mei 2010, laatste update op 25 mei 2010, 5.317 views

Microsoft Xbox 360 Arcade

Hallo Tweakers,
Sinds vorige week zondag heb ik besloten om naar de stad te gaan en mezelf een plezier te doen met een xbox 360.
Ik was opzoek naar een niet te duure oplossing, toen kwam ik een actie bij Bart Smit tegen:
- Microsoft Xbox 360 Arcade Wit.
* 1x Xbox 360 Arcade Systeem
* 1x 256MB Memory
* 1x Wireless Controller
* 1x Composite kabel (Rood wit geel)
* 1x Ethernet Kabel
Wat krijg je erbij GRATIS:
* Zwarte Xbox Wireless Controller
* Call of Duty : Modern Warfare 2
* Banjo Kazooie
* 1 Maand gratis Xbox Live Gold
Bij de Media-Markt was exact dezelfde aanbieding op de zwarte controller na.. Ook voor €199,95
Dus nette aanbieding in mijn ogen.
Verders heb ik Fifa 10 aangeschaft (waar ik hem uiteindelijk voor heb gekocht)...

Pluspunten

• Wireless controller gratis
  • Modern Warfare 2 gratis
  • Xbox live is snel ( imo )
  • Xbox live activiteit

Minpunten

• Geen hdmi kabel standaard geleverd
  • Hij maakt best wat lawaai

Hallo Tweakers,

- Microsoft Xbox 360 Arcade Wit.

* 1x Xbox 360 Arcade Systeem
* 1x 256MB Memory
* 1x Wireless Controller
* 1x Composite kabel (Rood wit geel)
* 1x Ethernet Kabel

Wat krijg je erbij GRATIS:

* Zwarte Xbox Wireless Controller
* Call of Duty : Modern Warfare 2
* Banjo Kazooie
* 1 Maand gratis Xbox Live Gold

Dus nette aanbieding in mijn ogen.

Verders heb ik Fifa 10 aangeschaft (waar ik hem uiteindelijk voor heb gekocht)

Wat is mijn mening over de Xbox360 na eerste gebruik?

Mijn eerste indruk was echt wow het is lelijker dan ik dacht.
Ik startte Modern Warfare op en ik dacht is dit nou mijn geld waard? Daarna kwam in me op dat ik nog geen HDMI aanlsuiting bij mijn xbox had. Bij MediaMarkt hadden ze een kabel voor €20,00 dit vond ik te duur. Dus heb Ik heb bij alternate gewoon een 1,5m kabeltje besteld voor €7,00

Het verschil van Rood/Wit/Geel naar HDMI was hetzelfde als van Nintendo Snes systeem naar een Playstation 2. Het beeld was in alle opzichten gewoon verbeterd.

Overigens is Mijn Xbox360 aangesloten op mijn 42inch Samsung plasma televisie (1024x768 HD-Ready)

- Xbox live service

Xbox live service werkt heel snel naar mijn gevoel, en het is superduidelijk. Ik heb al een wedstrijd of 24 online gespeeld en nog nooit last gehad van lagg. Verders heb ik me nog niet verdiept in de service maar op het oog ziet het er overzichtelijk uit. Het grootste pluspunt vind ik dat bij Xbox de online populariteit & hoeven we niet bang te zijn om alleen te spelen.

- Controllers(controls)

De xbox360 controller ligt fijn in de hand is stevig en de knoppen hebben geen vervelende geluidjes en zijn niet moeilijk in te drukken. Ik vind voor games zoals Fifa de xbox controller prima match, truukjes en combinaties zijn makkelijk uit te voeren.

- Memory (HDD)

In het Xbox 360 Arcade systeem zit 256MB memory, voor mij genoeg ik gebruik geen HDD. Ik hoef alleen mijn spelletjes op te slaan dan vind ik het prima. HDD is gewoon een persoonlijke keuze als je er echt mee wat wilt gaan doen zoals Video's streamen of voor opslag.

- Graphics

Op even terug te komen op het kabel verhaal.

De xbox360 heeft mooie graphics, en verschilt naar mijn mening niets met PS3. Één van mijn vrienden heeft ook een playstation 3 met fifa en er is weinig verschil hooguit contrast&brightness.(nog niet vergeleken met andere games).

- Spelaanbod

Het spelaanbod voor dit console vind ik ruim genoeg, alle spellen die vaak populair zijn bij de mensen komen wel uit op dit console wat een groot pluspunt is. Overigens kun je ook Arcade spelletjes doen vi Xbox live.

Dit is mijn allereerste review.
Kraak me niet helemaal af maar verbeteringen vind ik altijd wel goed om te krijgen.

*Mijn review zal ongetwijfelt nog wel geupdate worden na een langer termijn van gebruik*

**UPDATE

- Xbox Live servive update.

De online service vind ik heel goed werken, er zijn veel arcade games... ook heb ik Duke Nukem 3d zien langskomen voor de Xbox! De prijs van het online spelen valt reuze mee, er zijn namelijk zat winkels die een jaar xbox live gold voor de helft van de prijs verkopen waarvoor Microsoft het zelf voor aanbied.

Ook na deze maanden gebruiken nooit "slechte" verbinding gehad.
Tip! voor een stabielere verbinding met andere mensen op de xbox (soms bij fifa is latency met bepaalde personen niet optimaal) moet je een aantal poorten open zetten in je xbox, tevens moet je de xbox een vast ip-adres geven. Wanneer je dit gedaan heb kun je een Connection Test doen, je zult ook zien als je de poorten open zet dat de test een beter resultaat geeft!.

Gr, Robert

Heb jij ook een Microsoft Xbox 360 Arcade?

Anoniem: 327142 26 november 2009 16:18
duidelijke review

een zwarte xbox controller bij een witte arcade?
en kun je misschien nog wat vertellen over de memory units?
ik ben aan het twijfelen tussen een arcade met memory units of een elite met HD
Bedankt voor je reactie trouwens, heb even een klein stukje over de HDD erin gezet.
Wat mij betreft koop je er als het je eerste xbox 360 is eentje met HDD. Waarom vraag je jezelf af? Eenvoudig gezegd omdat het zeer waarschijnlijk is dat je wel eens demo's wil spelen, of dat je games installeert op je HDD, waarom zou je dit doen het zorgt ervoor dat je cd geen toeren maakt en het dus een enorme geluidsreductie oplevert. Ik heb afgelopen zaterdag mijn 2e xbox 360 besteld mijn oude was uit dec 2005. Een aantal malen kapot geweest en de garantie was over (helaas was 4 jaar). Dit heb ik gedaan omdat ik nog een HDD van 20gb heb liggen wat eigenlijk niet veel is maar genoeg, en voor de rest ook al de controllers in het wit heb en de meeste dingen heb die toen bij de core van 2005 waren geleverd. Ik hoefde alleen de nieuwe case met spullen erin. Hopelijk gaat deze weer een tijdje mee. Ik heb het express weer gedaan omdat ik alle games voor de 360 heb, anders was ik voor een PS3 gegaan.
Ik vind het waste of money om een arcade te kopen met 256 mb memorry stick. hier onder een aantal redenen

- Geen gametrailers/movie trailers kunnen kijken omdat die ze lokaal opslaat.
- Geen extra downloadable gamecontent kunnen gebruiken omdat dit niet gaat en past
- Geen patches voor games waardoor je soms een game niet eens meer kunt spelen
- Geen muziek op je xbox zelf zetten waardoor je altijd moet streamen etc
- Geen games op je hd zetten die je vaak gebruikt.
Dat met patches kan ik me iets bij voorstellen, maar je kan altijd als het niet meer gaat een HDD erbij plaatsen van 20GB (goedkope oplossing) voor de patches. voor fifa (wat ik eigenlijk alleen speel) zijn de patches vaak heel klein (spelers & opstellingen).

Dus daarom heb ik deze aangeschaft, ik heb dan wel MW2 erbij gehad maar daarom heb ik de Xbox niet gekocht dus vandaar.
Dan is de oplossing koop voor een paar euro een HDD en je bent nog goedkoper uit als een Elite.
Het geluid is idd erg jammer. Ik had er 1 als media-center in gedachten, maar ben daarna vrij snel naar een Mac mini gestapt, de xbox is standaard gewoon te luidruchtig.
Niet alleen dat, de xbox als mediacenter kan heel veel formaten en typen files niet aan wat hem eigenlijk een leuke toevoeging maakt als mediacenter maar eigenlijk helemaal niet geschikt.
Anoniem: 326500 26 november 2009 16:22
Ja een zwarte controller krijg je er gratis bij, opzich niet erg. het is draadloos en mijn xbox zie ik niet staan dus het vloekt niet ofzo hehe.

Ik heb 256MB Memory geen HDD, er is wel een optie om er een HDD in te plaatsen
Misschien ooit 20GB om spellen die ik vaak speel op de HDD te zetten.
nadeel van de 20gb hdd is dat ie maar ongeveer 11gb groot is en dat ze al snel 30 euro kosten, waardoor je xbox tegen de 230 kost. Dan ben je in ieder geval van die wasmachine/dvd-speler af (als je een game op de hdd zet), helaas zit je dan nog met die windtunnel/ventilator...

maar persoonlijk zou ik dan meteen een ps3 halen ipv een 360, als je toch bezig bent.

[Reactie gewijzigd door Bastard op 23 juli 2024 02:00]

Sinds een update van paar maanden geleden kun je een USB stick of een USB apparaat aansluiten en als opslag gebruiken. Er zijn wel twee restricties:

- Je kan 2 externe opslag apparaten tegelijkertijd gebruiken
- Elk apparaat heeft een limiet van 16GB aan opslag

In totaal kun je dus aan 32GB extra opslag komen naast de interne 256MB. Dit was ook eerder nieuws op Tweakers
Anoniem: 301785 23 januari 2010 16:09
Ja goed,hoor ,als dit je eerst is,ik zit ook te kijken voor een xbox dus ff de reviews lezen :) .Ik geef je 4 **** voor je duidelijk verhaal
Er staat een klein foutje in je review: Je zegt dat de rood/wit/geel kabels een Component kabel is, dat is het niet. Het is een composite. Op de arcade zit alleen de composite, op alle andere soorten Xbox 360 zit een component/composite combinatie. :9
Anoniem: 326500 @iDaniel25 mei 2010 11:03
Beetje laat gezien :$ maar is aangepast thx!
mooie review
ben ook al een tijdje bezitter van een xbox360
en of je beter een playstation 3 had moeten kopen
is een kwestie van smaak denk ik bijna alle spellen komen op deze 2 consoles uit

veel plezier ervan ;)
Ik speel nu Call of Duty MW2 op pc. Ik ben van plan om een XBOX360 en een plasma 32 inch aan te schaffen omdat games op XBOX volgens mij leuker zijn. Is het zo? Ik denk dit omdat er op de XBOX veel gepraat wordt tijdens de game. Om op te pc te spele, moet je altijd op een bureaustoel zitten ipv een zetel ;)
Wat vinden jullie hiervan?
Anoniem: 358024 @anass_1225 mei 2010 12:11
Pratende mensen tijdens een game zijn meestal irritant. Tenminste bij MW2 wel. Dan heb je allemaal van die jochies die gaan zitten schelden.
het is opzich een redelijk idee, over het algemeen zal het beeld wel mooier zijn. Persoonlijk vind ik de pc toch het beste 'game console' wat er is. Op je pc heb je een lekkere afstand tot je beeldscherm, je zit eigenlijk totaal in de game tevens kan je veel sneller reageren d.m.v. een mooie muis en toetsenbord (G9,G15) wat erg veel voordeel geeft t.o.v. andere spelers. Ook het prijsverschil in de games is echt een punt. Pc games zijn tijdens de release rond de 10-20 euro goedkoper. Ook kost internet op je PC nog niks gelukkig.

Een persoonlijk nadeel voor mij is dat hij op mijn slaapkamer staat waar het over het algemeen koud is. Hahaha maar dat heeft er natuurlijk niks mee te maken. Ik koop alleen games die niet voor de PC zijn voor mijn xbox
Ik weet niet waar jij precies woont, maar ik moet mijn internet wel gewoon betalen hoor...
Nee, ik hoef niet vreemden te horen, vooral die kut kiddo's op XBL niet. Verder ziet het er op de PC scherper uit naar mijn mening.
Ja, dat kan inderdaad waar zijn. Ik denk ook dat games op de pc mooier zijn mits je een goede pc hebt en een goed beeldscherm. Maar het zou natuurlijk ook aan je xbox kunnen liggen. Ik speelde eerst altijd met mijn oude xbox van 2005 zonder hdmi omdat die dat nog niet kon. Nu mijn nieuwe heeft hdmi en dat vormt toch wel echt een zeer groot verschil in beeld kwaliteit.