Ik schrijf deze review niet zozeer om te kwaliteit van de Logitech Unifying USB Receiver te bespreken. Die werkt namelijk prima, heeft een goed bereik en de muis reageert direct uit standby (in tegenstelling tot bijv. bluetooth muizen). In deze review wil ik een kooptip geven geven voor mensen die hun receiver willen vervangen.
Bij webwinkels betaal je inclusief verzendkosten €25. Voor die prijs heb je echter ook een hele nieuwe Logitech muis
inclusief Unifying receiver (bijv.
M235; op dit moment €20). Het kan echter goedkoper. Logitech heeft namelijk zelf ook een parts shop op hun website:
http://support.logitech.com/nl_nl/parts. Hier staat de receiver onder de categorie USB-ontvangers en kost hij
incl. verzendkosten €14,62. Dat scheelt fors!
Het koppelen van je bestaande apparaten met de nieuwe Unifying Receiver gaat via de Logitech Unifying Software, die je o.a. kan vinden via
http://logitech.com/unifying. Op zich spreek dit programma voor zichzelf, maar extra uitleg vind je in
deze video of op
deze pagina (beiden alleen Engels) van Logitech. De software is dan wel weer in het Nederlands.