Yotaphone 2 zwart
[img=450,50]9oxndtZo[/img]
Deze telefoon heb ik van mijn vader gekregen, lees verder als je benieuwd bent hoe deze telefoon presteert, en hoe de prijs-kwaliteit verhouding is. De telefoon mag wel al twee jaar oud zijn, maar op de camera na doet hij niet af van een toestel van anno 2016 bijna 17.
De prijs is overigens ook gezakt van €700 naar slechts €130 euro, wat dit toestel zeker een aanrader maakt. Op deze website heeft mijn vader de telefoon besteld:
[img=450,600]hK3DztqF[/img]
[img=450,50]pwY3Xr9C[/img]
De verpakking van deze telefoon geeft een erg luxe uitstraling, daarbij is het een stevige verpakking, en genoeg vervang dopjes voor de in-ear headset, die overigens prima geluid geeft.
[img=450,200]gqwzn6Pc[/img]
[img=450,600]d36GknJe[/img]
[img=450,600]A5iGbylu[/img]
[img=450,600]QAB4MC0E[/img]
[img=450,50]672axcOa[/img]
Hierbij een lijst met de specificaties van deze telefoon, er is geen betere manier dan deze weer te geven op het E-ink scherm.
[img=450,600]f1g1spg0[/img]
[img=450,600]OmPyX400[/img]
[img=450,200]sPk1rKz8[/img]
Interessant om te weten is dat deze telefoon USB host ondersteund, dat wil zeggen dat hier een muis en toetsenbord is op aan te sluiten via de micro usb ingang die tevens gebruikt wordt voor het opladen.
Stap direct weg van dit toestel als je een goede camera wilt, op dit toestel is de camera namelijk ronduit slecht.
De telefoon beschikt verder over een 5 inch AMOLED scherm, het is dus prettig om kleine letters op te lezen, en natuurlijk Netflix op te kijken.
Ook beschikt de telefoon over NFC, en draadloos opladen. Deze functies zijn vooral handig om snel te werk kunnen gaan, het scheelt een kabel in pluggen, of op zoek moeten gaan naar je bankpas.
Op deze telefoon staat standaard gewoon de Play Store geïnstalleerd, dus deze hoef je niet d.m.v een omweg te installeren.
Dit toestel wordt geleverd met Android 4.4.3, Kit Kat. Je kunt deze echter upgraden naar 5.0 met wat moeite, hierbij de link hiervoor:
[img=450,50]mqP3vrAB[/img]
Het E-ink paneel oftewel Always-on scherm voegt écht iets toe aan de telefoon, wat geen enkele andere telefoon biedt. Het paneel leest prettig, en biedt handige opties zoals widgets zodat je de telefoon niet meer uit stand-by hoeft te halen.
Bij het alleen normaal gebruik van het Always-on scherm (ook bij het normale Android scherm dupliceren naar het Always-on paneel) krijg je aanzienlijk langere accuduur, bij mij ging de accu bij weinig gebruik zo'n 5 dagen mee, en bij intensief gebruik (niet gamen of zware taken) ongeveer 3
1/2 dagen.
Het E-ink paneel heeft geen backlight, dit houd in dat je altijd licht moet hebben, anders kun je er niets op zien. Dit zorgt er wel voor dat lezen in de zon geen probleem is maar het tegenover gestelde, hoe meer licht des te beter te lezen.
Wel moet ik een hoesje voor het E-ink paneel aanraden, dit gaat na één keer vallen kapot, niet anders dan een iPhone dus...
[img=450,600]YuOJWu5o[/img]
[img=450,600]YuOJWu5o[/img]
[img=450,285]LYrxPXC6[/img]
[img=450,285]8rBTLkjb[/img]
[img=450,50]o8b8wcrf[/img]
De telefoon heeft zoals ik zei een prima accu, als je deze telefoon enkel gebruikt met het normale scherm gaat de accu een ruime dag mee, deze moet je dan wel 's avonds aan de lader hangen, wil je hem de volgende dag nog gebruiken.
De telefoon hapert niet en werkt vlot, maar toch merk je soms dat het minder geoptimaliseerd is als iOS of Windows Phone, dit merk ik tot nu toe bij elke Android telefoon, dus gebruikte je hiervoor Android zul je het niet merken.
De telefoon heeft geen verwijderbare batterij, en een oplet puntje is wel dat je er enkel een Nano simkaart kunt instoppen, dus oude sim kaartjes zul je moeten laten bijknippen.
[img=450,600]f1g1spg0[/img]
[img=450,50]cVSa18OL[/img]
Ben je op zoek naar een telefoon met ijzersterke specificaties op de camera na? Lees je veel? Zoek dan niet verder, deze telefoon is iets voor jouw!
[img=450,600]bEHogyY0[/img]
Bedankt voor het lezen, vond je dit een mooie review? Dan zou je mij erg verder helpen om deze review te beoordelen en wie weet zelfs te nomineren voor één van de 50 reviews van deze maand.
Gebruikersreview/blog van de Maand: december 2016
Mocht je nog vragen hebben, stuur dan gerust een reactie! Ik sta geheel open voor tips, dus twijfel vooral niet om verbeteringen door te geven!