Ondertussen worden Youtube en menig tech-sites overspoeld met reviews van deze telefoon, maar desondanks ook hierbij mijn input!

Inleiding / Reden tot aankoop
Het nieuwste pronkstuk van Oneplus is hier; de 3T, de enigsinds opgevoerde variant van de Oneplus 3 die eerder dit jaar op de markt verscheen.
In september dit jaar begon ik mijn zoektocht naar een vervanging van mijn Sony Xperia Z2, omdat deze enkele kuren begon te tonen, waaronder een defecte 3.5mm jack. (Waardoor ik tevens wel kon grappen dat ik een iPhone 7 bezat)
In September was de Oneplus 3 helaas al zo goed als niet meer leverbaar, dus besloot ik te wachten tot Samsung met hun nieuwe toestel zou komen in begin 2017, omdat er verder vrij weinig toestellen beschikbaar waren die mij aanspraken.
Toen werd de Oneplus 3T aangekondigt, en was mijn keuze dus snel gemaakt

Specificaties
De Oneplus 3T beschikt over dezelfde behuizing als de 3, en heeft dus ook dezelfde dimensies. Qua uiterlijk / behuizing zijn enkel de kleuren veranderd, en heeft de camera aan de achterkant nu een saffieren lens, in plaats van een "standaard" glazen lens.
De meeste lezers zullen de specificaties ondertussen wel weten, en deze staan tevens op de productpagina op Tweakers;
pricewatch: OnePlus 3T (64GB opslag) Grafiet
Wat ik wel graag wil benoemen, zijn de verschillen tussen de 3, en de 3T;
- Nieuwere processor, de Snapdragon 821, in plaats van de 820.
- Binnen / selfie camera heeft nu 16 megapixels i.p.v. 8.
- 3.400mAh accu tegenover de 3.000mAh accu in de Oneplus 3
- 64GB en 128GB varianten beschikbaar, bij de Oneplus 3 was dit enkel 64GB.
- Nieuwere software
De verpakking
De doos waar het toestel in wordt geleverd is grotendeels gelijk aan dat van de Oneplus 3, waar het enige verschil wat ik kon vinden de "T" was, die je op de zijkant van de doos, en op enkele papiertjes in de doos tegenkwam.
De verpakking is, net zoals met de Oneplus 3, zeer netjes en geeft je het gevoel dat je echt een "Premium" toestel in handen hebt. (Wat naar mijn mening ook zo is)
In de doos worden we door de telefoon begroet, welke rust op een plastic houder, waar tevens het papierwerk in zit. (Garantie, en enkele stickers, leuke toevoeging!)
Daaronder vinden we een kaartje van Oneplus, waarbij we bedankt worden voor onze aankoop, en een kortingscode krijgen van €5,- voor onze volgende aankoop.
Vervolgens vinden we de Dash Charger en USB-C Kabel.
(Oordopjes worden bij deze telefoon niet meegeleverd)

De behuizing
Zoals eerder vermeld is de behuizing van de 3T hetzelfde als dat van de 3, op de kleur en cameralens na.
Aan de onderkant van de telefoon vinden we een speaker, een USB-C (2.0) poort, en een 3.5mm jack (Yes!).
Aan de linker zijkant vinden we de volume omhoog/omlaag knoppen, en een knop die je nog maar bij weinig telefoons tegenkomt, de "Alertslider".
Deze knop heeft 3 standen, welke je tevens zelf kan instellen, maar standaard staat ingesteld op Stil, Niet storen, en alle notificaties / meldingen toestaan.
Aan de rechter zijkant zien we de aan/uit knop, en vinden we tevens de simkaarttray, waar we 2 nano-simkaarten in kwijt kunnen. (Ja, 2!)
Tevens zit er standaard een (plastic) screenprotector op het Amoled scherm van de telefoon, om krassen en dergelijke te voorkomen. Tevens is het mogelijk om een glazen screenprotector aan te schaffen op de website van Oneplus, mocht je hierin geïnteresseerd zijn.

Software
De Oneplus 3T draait standaard op OxygenOS 3.5.3, wat draait op Android 6.0.1, maar tevens al enkele functies implementeert van Android 7.0, waaronder de "nachtmodus", wat blauw licht op het scherm verminderd.
Tevens worden er zeer weinig applicaties meegeleverd, buiten de standaard Android-Apps van Google. De enige die ik heb kunnen vinden was de app van de Oneplus Community.
Een andere implementatie van Oneplus in OxygenOS, waar ik zeer over te spreken ben, zijn de bewegingen om acties uit te voeren:
Tevens handig om te weten is dat je de "recent geopende apps" en "terug" knoppen zelf kan instellen.
Hiermee kan je kiezen om deze met elkaar om te wisselen, of om deze op het scherm weer te geven in plaats van ze naast de homeknop te hebben.
De homeknop is overigens niet "fysiek" zoals deze is bij bijvoorbeeld Samsung.
Je kan deze niet fysiek indrukken, maar werkt via touch, waarbij lang indrukken Google Now opent. De homeknop functioneert tevens als (Zeer snelle) vingerafdrukscanner.
Camera
De camera van de Oneplus 3T is goed.
Het is zeker niet de beste smartphonecamera op de markt, maar is ver bovengemiddeld.
Vooral tijdens het filmen merk je enkele problemen met het focussen, maar wellicht wordt dit binnenkort verholpen met een softwareupdate.
De camera interface is minimalistisch, maar erg overzichtelijk.
Tevens kan je instellen om RAW foto's op te slaan, mocht je hierin geïnteresseerd zijn.
Hierbij tevens enkele foto's, in automatische modus, onder niet-optimale lichtomstandigheden;
:strip_exif()/m/672029/1CfkK63YVdHmDFh27OPBvg0z9kwc00zbu69ccVnio6NfrQuSz9.jpeg?f=620xauto)
De Oneplus 3T is, net zoals de Oneplus 3, een toestel met een zeer premium uiterlijk, en eenzelfde gevoel wanneer je deze vasthoud.
Het is een solide toestel met specificaties die je vindt in top-of-the-line toestellen als de Galaxy s7, voor een prijs van €439,- voor het 64GB model.
Enkele opties die je niet zal hebben t.o.v. de Galaxy S7 zijn waterbestendigheid (IP68), en uitbreidbare opslag in de vorm van een micro SD kaart.
Echter is 64GB in mijn geval voldoende, en is er tevens een 128GB model, voor een meerprijs van €40,-, wat tevens nog te overzien is.
Voor minder dan €500,- is dit waarschijnlijk de beste telefoon die je momenteel kan kopen, en ik raad dit dan ook zeker aan.
Ik heb de telefoon zelf nog maar 1 dag volledig gebruikt, dus mijn review is niet perfect, mocht je geïnteresseerd zijn in het kopen van de telefoon, maar twijfel je nog, raad ik je tevens aan om reviews van andere te bekijken, zowel op Tweakers als bijvoorbeeld op Youtube.
Mocht je vragen hebben kan je ze altijd stellen in de comments

Bedankt voor het lezen!