Fujitsu Siemens Amilo M3438G Review
Featureset/Prestaties
Vooral de combinatie van 2 harde schijven en RAID mogelijkheid gaven de doorslag van deze aankoop. In praktijk is de laptop (gelukkig) ook echt snel
Het enige wat ik echt mis is ingebouwde Bluetooth.
Beeldkwaliteit
Zeer mooi 17" scherm, je moet wel houden van een Cristal view, want het spiegelt behoorlijk. Zorg er dus voor dat je geen verlichting/ramen achter je hebt.
Bouwkwaliteit en robuustheid
Laptop voelt degelijk aan, de pijltjes toetsen klikken wat meer dan dde andere toetsen. Er zijn meldingen dat de lak van die gebruikt is voor de behuizing snel krast, maar daar heb ik zelf nog geen last van.
Ergonomie
Het toetsenbord is wat druk, alle karakters die je normaal met een toetsencombinatie(ALT...) kan oproepen staan ook op de toetsen gedrukt.
USB poorten hadden wel aan de achterkant mogen zitten ipv de midden zijkant
Warmte- en geluidsproductie
De laptop is erg stil, maar wordt onder de polsen(hieronder zitten de HD's) wel erg warm.
Mobiliteit en accuduur
Pluspunten
- RAID
- 2x 80Gb
- 17" tft
- Intel P-M760
Minpunten
- Geen Bluetooth
- USB poorten aan de zijkant
Featureset/Prestaties
Het enige wat ik echt mis is ingebouwde Bluetooth.
Beeldkwaliteit
Bouwkwaliteit en robuustheid
Ergonomie
USB poorten hadden wel aan de achterkant mogen zitten ipv de midden zijkant
Warmte- en geluidsproductie
Mobiliteit en accuduur
Door de 17" is de lapto natuurlijk erg groot en dus niet iets wat dagelijks mee op sjouw neemt. Maar in en rond huis sleep de laptop prima mee. Accu duur ook in de praktijk +- 2uur(wifi aan) en dat is voor de specs nog behoorlijk veel.
Prijs
Voor de specs is(vind ik) het een koopje gekocht in september 2005 bij CP voor 1843 euri.