De algemene beoordeling van Windows 7 is voldoende. Het is niet vernieuwend genoeg om de stempel 'goed' te krijgen. Zo ontbreken nog een heleboel features die MacOS X of Ubuntu wel aanbieden, ik bedoel bijvoorbeeld zoiets als Timewarp. De stabiliteit van Windows 7 is goed te noemen. Ik heb nog geen crashes gehad. Zoals gezegd biedt Windows 7 niet heel veel meer functionaliteit dan Vista Service Pack 2. Ja, hij is in een nieuw jasje gestoken, maar het is eigenlijk gewoon oude wijn in nieuwe zakken. Nog steeds is er niet het beloofde WinFS en ontbreken features als Timewarp. Ook is Windows 7 nog niet zo gebruiksvriendelijk als MacOS X. De systeemeisen zijn voldoende. Windows 7 draait prima op hedendaagse machines, al is 2GB eigenlijk wel een...
[Reactie gewijzigd door afraca op 25 juli 2024 18:00]
Het wordt dus niet afgedaan als slecht. Deze mening wordt door meer mensen gedeeld, maar wat je mist is onderbouwing. Je hoopt dat dat daarna gaat komen, maar dat blijkt ijdele hoop te zijnDe algemene beoordeling van Windows 7 is voldoende. Het is niet vernieuwend genoeg om de stempel 'goed' te krijgen [....] De stabiliteit van Windows 7 is goed te noemen. Ik heb nog geen crashes gehad. Zoals gezegd biedt Windows 7 niet heel veel meer functionaliteit dan Vista Service Pack 2. [....] De systeemeisen zijn voldoende. Windows 7 draait prima op hedendaagse machines, al is 2GB eigenlijk wel een vereiste, aangezien Windows 7 na een boot zo'n 700mb in gebruik heeft. Het installatiegemak is goed te noemen: DVD er in en je hebt er geen omkijken meer naar.
Wordt ook niet verder onderbouwd, maar volgens mij is er niets mis met het statement. Ik denk dat we allemaal wel weten dat daar meer snelheidswinst uit te halen is. Maar volgens mij zijn er nog veel meer zaken, dan de snelheid waarom ik kies voor een nieuw OS. Die punten worden voor het "gemak" maar even vergeten.Qua prestaties is Windows 7 niet werkelijk heel veel sneller dan Vista. En trouwens die 100 euro of meer ken je dan net zo goed besteden aan extra RAM of een 2e HD (naar raid) dan win je ook die prestatiewinst zonder OS upgrade.
Dit is niet mijn ervaring, maar waarom dit er niet in zou mogen staan is mij een raadsel. Sterker nog T.Net vindt het zelf een belangrijk item want ze hebben een hoofdje "Ondersteuning" opgenomen. Ik krijg voor mijn € 17,= geen directe ondersteuning, maar via de verschillende fora van MS, krijg ik toch altijd snel antwoord op een geposte vraag (vaak gegeven door MS-enginers), beter kan ik me niet wensen.....De ondersteuning van de fabrikant is slecht te noemen. Let op: vanuit de fabrikant. Want als je help wil van Microsoft moet je een case aanvragen en dat kost geld. De support voor Ubuntu is stukken beter te noemen, daar kun je veel gemakkelijker (gratis) in contact komen met de fabrikant. Bij Microsoft wordt je door doolhoven van knowledgebases gestuurd, daar weet de Tweaker wel raadt mee: maar niet de gewone consument. Die kan nauwelijks bij de fabrikant te recht voor ondersteuning zonder daar geld voor te moeten betalen. Dat kan beter.
Hier is al veel over gezegd. Het is een kwestie van rekenen. In mijn laatste vergelijking ontlopen Apple en MS elkaar niet zoveel. Ze hebben gekozen voor een andere filosofie, waar bij je alleen aan de hand van dit soort opmerkingen kunt concluderen dat Apple het misschien handiger aangepakt heeft. Hoewel ik die conclusie zelf niet deel. Ik vind de aanpak van MS erg goed, zij zijn degene waartegen de grote buitenwereld zich richt en hebben daar via hun geregelde gratis up-dates een prima antwoord op gevonden. De prijs vind ik zeer schappelijk ook voor de retailversie. Iedereen die een OEM plaats voor zo'n € 80,= voor HP is volgens mij illegaal bezig, want het upgraden mag nu eenmaal niet met een OEM (voor zover mijn kennis reikt). Maar ook voor de retail versie van HP is het echt geen idioot bedrag wat er voor gevraagd wordt.De prijs is te hoog te noemen voor iets dat eigenlijk gewoon Service Pack 3 of Vista 2nd edition genoemd kan worden. Want veel mensen hebben al een twee jaar geleden ofzo veel geld neergelegd voor Vista, dus het is niet eerlijk om dan opnieuw zo veel geld te vragen voor iets dat eigenlijk nog niet goed af was (en alle problemen die mensen hebben ondervonden, zie bv de consumentenbond hierover). Ook zijn MacOS upgrades stukken voordeliger, dus de prijs is gewoon slecht te noemen. Zeker als Snow Leopard gewoon een veel mooier en gebruiksvriendelijker en meer feature compleet OS is voor een veel lagere prijs, dan Ultimate.
Ja de ene vindt er te veel inzitten, de andere te weinig. Ik zou zeggen ga daar eens over praten met Mevr. KroesEr zit niet eens een goede calendar applicatie in Windows 7 Ultimate op de DVD.
[Reactie gewijzigd door Pjerry op 25 juli 2024 18:00]
Ik zie het voordeel van W7 Ultimate retail als thuisgebruiker ook niet.80 euro vind ik ook nog wel een nette prijs. Maar die van mij gaat over de Ultimate he, en dit kost in de winkel normaal gesproken (afgezien van Surfspot/Pre-Sales aanbiedingen enz) zo'n 250+ euro. En dat is gewoon echt een slechte prijs.
[Reactie gewijzigd door Remco Kramer op 25 juli 2024 18:00]
Ik draai zelf al een paar weken met een retail versie. (Technet Live)En was de release date niet 22 oktober? Lijkt me stug dat deze reviewer in de toekomst kan kijken, maar dit kan ik natuurlijk ook fout hebben.
[Reactie gewijzigd door Aganim op 25 juli 2024 18:00]
Ook met 512mb?Verder staan er vele onjuistheden en ondoordachte dingen in
onfeitelijkheden
(...)
Win7 draait bv prima op een oud systeem, ook met 512 mb, het feit dat het 700 mb inneemt is omdat je dat dat toch uit zijn neus zit te vreten, wanneer je maar 512 mb hebt dan gaat Win7 heel anders met je RAM om,
http://www.microsoft.com/.../system-requirements.aspxIf you want to run Windows 7 on your PC, here's what it takes:
1 gigahertz (GHz) or faster 32-bit (x86) or 64-bit (x64) processor
1 gigabyte (GB) RAM (32-bit) or 2 GB RAM (64-bit)
16 GB available hard disk space (32-bit) or 20 GB (64-bit)
DirectX 9 graphics device with WDDM 1.0 or higher driver
[Reactie gewijzigd door op 25 juli 2024 18:00]
http://mintywhite.com/win...2mb-ram-under-normal-use/After conducting several non-scientific tests and after using Windows7, with 512MB RAM, for several hours on end, I can say it works well enough. Yes, you may get some slow downs and yes, everything isn’t instant; however, it works much better than Vista would on 512MB and nearly as good as XP (in my opinion.)
[Reactie gewijzigd door Aganim op 25 juli 2024 18:00]
Natuurlijk kan Microsoft niet elke gebruiker helpen. Hiervoor zijn mensen opgeleid ik noem een computer winkel, IT bedrijven, enz.. deze hebben meestal een Microsoft man rond lopen die zijn certificaten heeft behaald. Deze man kan de consumenten dus makkelijk ondersteuning bieden.De ondersteuning van de fabrikant is slecht te noemen. Let op: vanuit de fabrikant. Want als je help wil van Microsoft moet je een case aanvragen en dat kost geld. De support voor Ubuntu is stukken beter te noemen, daar kun je veel gemakkelijker (gratis) in contact komen met de fabrikant. Bij Microsoft wordt je door doolhoven van knowledgebases gestuurd, daar weet de Tweaker wel raadt mee: maar niet de gewone consument. Die kan nauwelijks bij de fabrikant te recht voor ondersteuning zonder daar geld voor te moeten betalen.
[Reactie gewijzigd door THeM1971 op 25 juli 2024 18:00]
Iets afvragen, vervolgens iets beweren en dan zonder enige verdere argumentatie alles afbranden, een gemiste kans zou ik zeggen.Is dit nou een review of een ouderwetse troll??
Sorry maar het is mij echt niet duidelijk, qua review schiet dit lapje tekst aardig te kort. Ik neig dus naar het laatste...
[/off-topic]Even om te beginnen: het is niet de review die ik graag zie. Meer onderbouwing, meer diepgang, meer controle op uitspraken, meer features, meer gebreken, meer..... ga zo maar door; dat mis ik allemaal. Maar ik heb het gevoel dat hij gewoon zijn gebruikerservaring opschrijft en dat dat niets te maken heeft met fanboy-gedrag, anti-MS houding, anti-Windowshouding of wat dan ook. Iedereen die hem van fanboy gedrag beschuldigd zal toch eens even in de spiegel moeten kijken, vind ik.
[Reactie gewijzigd door Verwijderd op 25 juli 2024 18:00]