Algemene beoordeling
Ik heb dit koelertje gekocht, ten eerste omdat ik een stillere pc wilde (ik nam aan dat deze volledig passief koelde, maar hier kom ik later op terug) en omdat hij er optisch gewoon beter uitziet dan de standaard koeler die je bij Intel processoren krijgt.
In eerste instantie ging ik er zoals gezegd van uit dat deze koeler prima zonder aangesloten fan zou werken, maar na installatie ben ik ter controle meteen de bios ingegaan om de CPU temperatuur in de gaten te houden, en na 20 minuten zat deze al op een kamerverwarmende 70 graden Celsius. Hierna heb ik dus toch maar een
doorzichtige 120mm fan met blauwe leds van Revoltec besteld en aangesloten op de koeler, de aansluiting van deze fan ging ook moeiteloos op het moederbord (voorkwam de "CPU FAN NOT FOUND!" error bij het booten).
Na het aansluiten van deze fan bleef de temperatuur van de CPU koel en stabiel, deze kwam namelijk zelfs onder een behoorlijke workload (gamen) nauwelijks meer boven de 40 graden Celsius uit (in combinatie met een Core2Quad Q6600 (socket 775)), beter dan de standaard koeler van Intel.
Features- Vier mooie koperkleurige heatpipes (pasten mooi bij de standaard koeler van mijn Club3D NVIDIA GeForce 9800GTX+)
- Groot koeloppervlak met genoeg ribben
- Perfecte ondersteuning voor vrijwel iedere 120mm fan (genoeg leuke combinaties!)
- Makkelijk te monteren (zowel op het moederbord als de fan op de koeler)
- Niet te groot, en ook niet te klein (past dus in de meeste gevallen prima onder de voeding, en in de meeste cases met het juiste moederbord is er zelfs nog plaats voor een fan tegen de achterwand
- Kan op de volgende sockets gemonteerd worden: Socket 754, Socket 940, Socket 775, Socket 939, Socket AM2