€ 770,99 bij Amazon.nl Marketplace

Sonos Play:5 (gen2) Wit Review

15 juli 2016, laatste update op 16 juli 2016, 3.252 views Rapporteer

Prijzig, maar dan heb je ook wat leuks in je woonkamer staan!

Pluspunten

• Robuust
  • Mooi design
  • Helder geluid
  • Fijne bassen
  • Gebruiksvriendelijk
  • Weinig afschrijving

Minpunten

• Prijzig

Ik ging naar de winkel (toevallig op de releasedag van de nieuwe Play 5)om een setje Play 1's te halen, maar ging naar huis met één Play 5 van de 2e generatie! :) Het design, de robuustheid en het heerlijke geluid gaven bij mij de doorslag, al moet ik bekennen dat het ook wel als een impulsaankoop voelde.

De vrouw moest wel even slikken van deze uitgave (was toch weer 170 euro duurder dan een setje Play 1's destijds) maar met name de gebruiksvriendelijkheid en het strakke uiterlijk zorgden ervoor dat ik niet op de logeerkamer hoefde te slapen.

De prijs ligt weliswaar aan de hoge kant, maar de afschrijving ligt een stuk lager dan je vaak hebt met electronica.

Nu bijna 8 maanden na de aankoop van de eerste is mijn 2e Play 5 onderweg! Ik zal mijn ervaringen ook delen!

Inmiddels de 2e Play5 ook binnen en aangesloten. Helemaal soepel ging het niet, ik vermoed dat dit te maken heeft met de wifi verbinding. Geluid is zoals verwacht nog beter dan het al was. Heb ze aangesloten middels de line in aan de tv. Ook dit werkt prima en uncompressed is er mijns inziens geen sprake van storende lag.

Heb jij ook een Sonos Play:5 (gen2) Wit?

Ik heb nu al een flinke tijd 2 x 1st Gen Play5's staan en ben daar nogsteeds zeer over te spreken. Moet wel zeggen dat 2 x P1 een beter stereo beeld geven dan 1 x P5.

Vraag me af of het verschil hoorbaar is tussen de P5 1st en 2nd gen?
Ik ben ook erg benieuwd, schijnt dat het verticaal plaatsen een beter stereobeeld geeft dan de horizontale stand. Ik heb geen ervaring met de 1st Gen Play5. Ik heb volgens mij wel een collega die deze setup heeft. Wellicht dat ik daarmee zou kunnen vergelijken!
Zou het wel willen weten, ben benieuwd of het een groot verschil is.
Heb de Sonos aangesloten middels de line in aan de tv en een stereopair opgezet. Had in het begin alleen veel problemen met een verbinding die uitviel. Heb compression uitgeschakeld, want dit zorgde voor een enorme lag. Geluid is prima en is in ieder geval beter dan de Bose Solo Soundplate die ik ook nog heb staan. Muziek klinkt nog lekkerder dan 1 Play5 al deed.
Niet te vergelijken, 6 jaar evolutie (2009-2015) laat zich vertalen in een sterk verbeterde en uitstekend gebalanceerde Play5 v2 die ook qua design weer helemaal bij de tijd is.

Sluit een setje Play5 v2 stereo aan en probeer Tidal eens. Wat een sound zeg👍

In tegenstelling tot wat veel mensen beweren hoor ik duidelijk verschil tussen Spotify en Tidal wanneer ik dat test op mijn Sonos Play5 V2 in stereo opstelling!
Mooiere vollere bass via Tidal en geheel rustiger om naar te luisteren. En ik ben niet de enige die een duidelijk verschil hoort.

"Audio Quality

TIDAL HiFi streams in Lossless FLAC in 16bit at 44.1kHz. If you opt for TIDAL Premium, you’ll get AAC 320kbps and there’s a noticeable difference between the two. If found myself closing my eyes when listening to TIDAL through SONOS, the quality is fantastic, so much so that it made me appreciate all the subtle layers to a track that simply aren’t noticeable at higher compression.

If you love your music and you already have SONOS, then TIDAL’s HiFi tier sounds amazing, like feel the bass through your chest amazing. It’s at this point I apologise to my neighbours for sessions of what was probably obscene levels of noise, but when there’s no distortion on music, you can crank it and enjoy till your ears plead with you to stop."
Dat is in vergelijking met de oude Play 5?
Ik kan de oude niet vergelijken. Ben begonnen met de nieuwe. Collega van me heeft de oude....maar weet (nog) niet hoe deze klinkt.