Ik heb deze Acer 1810T enkele dagen aan de tand kunnen voelen. Hij heeft een zeer positieve indruk achter gelaten. Ik zal hier kort mijn indrukken weergeven.
Specificaties:
Operating System: Vista Home Premium 32 bit
Battery 1810T: 5600 mAh 6 cell Lithium-Ion
Echte gewicht: 1.44 kg
Prestaties
De SU3500 is een behoorlijke rappe CPU. Met een Passmark CPU score van 490 is deze aanzienlijk sneller dan de Atoms. Ter vergelijking een Pentium M 2.0Ghz scoort ook zo'n 490. Acer heeft niet bezuinigd op de accu, deze heeft een capaciteit van maar liefst 5600mAh. Dit geeft een realistische accu duur van 8 uur (met gedimd scherm en Vista in energy saver).
Scherm en Touchpad
Het scherm is van gemiddelde kwaliteit. Goed genoeg contrast en fel genoeg. Helaas wel sterke reflecties wat het gebruik voor buiten wat lastig maakt. Het touchpad is van prima kwaliteit. Het is een Synaptics en ondersteunt allerlei multi touch gebaren.
De Intel 5100 is een uitstekende netwerk kaart met zeer goede ontvangst. Ik zie er aanzienlijk meer netwerken mee dan op mijn andere notebooks. De bouw bouwkwaliteit is behoorlijk goed, al heb ik mijn vraagtekens bij de duurzaamheid van het toetsenbord.
Deze Acer is iets duurder dan netbooks, maar je krijgt heel veel meer voor je geld: Een veel sterkere CPU, GPU, HDMI, ondersteuning van 4GB en een 1366*768 resolutie. Bovendien wordt er een Vista Home Premium licentie bijgeleverd welke recht geeft op een Windows 7 upgrade. Naar mijn mening is er op dit moment geen ultra portable met betere prijs/prestatie verhouding.
Overigens had mijn 1810T enkele foutjes in het verfwerk. Ik heb hem na enkele dagen terug gestuurd. Inmiddels hoorde ik dat er een 1810T komt met Dual Core CPU. Ik denk dat ik hier op wacht.
Foto's en video's
Meer foto's: