Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie
Bekijk alle reviews

TP-Link AV1200 Gigabit Powerline ac Wi-Fi Kit met Stopcontact TL-WPA8630P KIT Review

0
A2I 4 juli 2016, laatste update op 23 november 2016, 4.193 views

TP-Link AV1200 Gigabit Powerline ac Wi-Fi Kit met Stopcontact TL-WPA8630P KIT

Prima product aardig aan de prijs de software voor windows 10 x64 (tpPLC_Utility) heeft duidelijk een aanpassing nodig deze wordt hier toegelicht.

Pluspunten

  • robust gebouwd
  • Webinterface van de TL-WPA 8630P Uitstekend overzichtelijk!!

Minpunten

  • afmeting mag kleiner

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Beheerbaarheid Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 4
Prestaties Score: 4
Featureset Score: 4
Prijs Score: 2
Ondersteuning Score: 3
Bij de installatie van de tpPLC_Utility in windows 10 x64 vertikt de app op te starten na de eerste programma run, geen tools/utility meer.

Dit kun je oplossen door eerst Win10Pcap ( win10pcap.org ) te installeren voordat je de standaard tpPLC_Utility installeert. (waarschijnlijk dien je eerst weer een uninstall uit te voeren van de (tpPLC_Utility), installeer (Win10Pcap-v10.2-5002) eerst ! daarna tpPLC_Utility)

Waarna de tpPLC Utility goed functioneert.

Bij het instellen van deze Powerline units geen apparaten aansluiten eerst laten "'PAIREN'' onderling.

Waarna je zonder apparaten aan te sluiten ook de firmware update zo dient toe te passen (1UTP KABEL 1 COMPUTER waarbij je alles eerst met de juiste firmware update.)

- TL-WPA8630P(EU)_V1_160606 voor TL-WPA 8630P
- TL-PA8010P KIT(EU)_V1_160229 voor TL-PA8010P (De single bijgeleverde powerline heeft een oudere firmware maar deze is identiek en nieuwer V1.x = V1.)


Het wordt dus allemaal niet al te gemakkelijk(Beta?Anno Consumenten (IT)2016 Just Buy&Sale) aangeleverd, maar na de updates draait alles voortreffelijk.

Door de snelheids variabelen in de Utility zelf (lijkt onstabiel van 700 naar 200 verschillen is het voor deze setup niet nu echt nuttig om er een screenshot op los te laten.

Voorbeeld: Bij een 500Powerline Adapterset zat ik op hetzelfde elektranet tegen de Mbps500 standaard.

De snelheden binnen het netwerk blijven echter optimaal.
Het leek me dus nuttig om een korte review te schrijven met de bijgeleverde Bagger software van TP-LINK. (Dat is niet een nieuw gegeven..)

Maar zo bij deze oplossingen een uitstekende aanrader set.

|:( (Fix for tpPLC_Utility operational in windows 10 x64: Install Win10Pcap-v10.2-5002 before tpPLC_Utility.)

updt 20-11-2016 : Utility is upgraded http://static.tp-link.com/tpPLC_Utility_1478239879126o.zip probleem opgelost ! (win 10 64x release 10.0.10240)

Still Not Working with : (Win 10 64x release 10.0.1607) Keep using Win10Pcap.

Gebruikt in combinatie met:

Heb jij ook een TP-Link AV1200 Gigabit Powerline ac Wi-Fi Kit met Stopcontact TL-WPA8630P KIT?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review

Reacties (7)

Wijzig sortering
Overal lees ik dat je de set op de router moet aansluiten, werkt deze ook rechtstreeks op het modem? Gezien ik de extra stap van modem naar router naar powerline niet goed kan plaatsen :)
De meeste internetaansluitingen hebben een modem/router combinatie, dat is een apparaat met 2 functies, het modem staat voor het omzetten van het binnenkomend signaal naar een internetsignaal met de router functie verspreid je het signaal verder naar andere apparatuur binnen je omgeving. Deze Powerlineset verspreid het routersignaal verder via je stoomleiding. Daarvoor moet dus een (modem)(los) en /router staan, dit is dus meestal een combinatie van een modem/router (1apparaat). of een losse router achter een modem(oud), komt bijna niet meer voor, en als het wel voorkomt is meestal een belletje naar je ISP genoeg dan sturen ze een combinatie apparaat op.

Zonder een router kun je met deze powerlines het signaal dus niet verspreiden.
Een los modem geeft een signaal af voor slechts één apparaat, met een gecombineerd apparaat (modem/router) kun je aan de slag.
Mooi dat ik dat geheel was vergeten dat het tegenwoordig allemaal all-in-one is op modem/router gebied :)

[Reactie gewijzigd door Apoca op 18 december 2016 12:44]

Ik zie in de specificities dat het mogelijk moet zijn om je huidige netwerk onder dezelfde naam uit te breiden met dit toestel.. Klopt dit ook want dat lukte tot nu toe nooit met mijn vorige toestellen van tp link. (steeds een ander netwerk waar je moest op overschakelen.)
Dat klopt alles onder éénzelfde SSID Netwerk naam, meerdere wifi-punten(van deze TP (wifi) powerline set) worden automatisch gekloond nadat je de eerste wireless wifi spot instelt, m.b.t. deze set, neemt het de instelling van eenzelfde (Wifi waar meerder sets op 1 powerline netwerk mogelijk zijn) van dezelfde set over. Makkelijk dus gericht wifi op de juiste plekken en dat alles in 1netwerk, met een *onbeperkt (*254) aantal uit te breiden in eenzelfde netwerk.

Suc6.
Kan deze zowel een home als guest wifi netwerk uitbreiden?
Voor de guest wifi opties zijn hetzelfde uit te breiden (2,4Ghz en op 5Ghz).


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn



Nintendo Switch Google Pixel XL 2 LG W7 Samsung Galaxy S8 Google Pixel 2 Sony Bravia A1 OLED Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Hardware.Info de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*