Ik heb ervaring met één
Asus M4A78-EM. Zoals je van Asus mag verwachtten is de bouwkwaliteit gewoon goed, zelfs voor een min of meer "budget" bordje als deze.
Ik heb het moederbord ingebouwd in een Antec Sonata III 500 (EU), omdat het een Micro-ATX moederbord is houd je zeeën van ruimte over. In combinatie met dit moederbord heb ik een AMD Athlon II X2 245 CPU en Corsair TWIN2X4096-6400C5C geheugen gebruikt. Verder aangevuld door een Samsung SH-S223B drive en een Seagate Barracuda 7200.12 ST3500418AS harddisk.
Het inbouwen leverde zoals gezegd geen problemen op, first boot ging ook prima. Wel heb ik direct het BIOS geflashed om incompatibiliteit problemen te voorkomen. De CPU werd in eerste instantie correct herkent. Het installeren van Windows XP verliep eveneens zonder problemen en ging als een speer.
Omdat het een office systeem betreft maak ik gebruik van de onboard ATI Radeon HD3200, deze is ruim voldoende om bijvoorbeeld HD youtube filmpjes af te spelen en zelfs wat oudere spelletjes op te spelen (CS 1.6.) Maar omdat het een office systeem is heb ik dit niet uitgebreid getest.
Geheugen compatibiliteit
Met betrekking tot het geheugen (Corsair TWIN2X4096-6400C5C) wil ik nog even het volgende opmerken.
Ik heb dit geheugen gekocht omdat het op 1066Mhz zou kunnen lopen. Maar helaas niet in combinatie met dit moederbord, het is nog de vraag waar dit precies aan ligt. Een ieder die dit moederbord wil aanschaffen doet er goed aan om de
Memory QVL (Qualified Vendors List) in acht te nemen.
Wellicht dat in de toekomst een bios update uitkomst kan bieden. Het geheugen loopt trouwens prima op 800Mhz, enkel niet op 1066Mhz.
Verbruik
Tot slot het verbuik, voor de grap heb ik er een Brennenstuhl PM230 aangehangen.
Ik ben aangenaam verrast door het geringe verbruik van het gehele systeem, nog geen 45 Watt (Idle)
onder full load (Orthos Prime) stijgt dit tot nét geen 100 Watt voor het gehele systeem.