Logitech VX Nano Review

Gonaz
27 augustus 2009, laatste update op 27 augustus 2009, 2.599 views

Logitech VX Nano

Inleiding Toen mijn Logitech VX revolution overleden was (het beestje werd niet meer wakker wanneer je de zender eruit haalde ). Aangezien de VX revolution nog in garantie was, mocht ik gewoon een nieuwe muis uitkiezen. Jammer genoeg was de VX revolution niet meer beschikbaar en heb ik dus de VX nano gekozen. In deze review zal ik vooral de VX nano vergelijken met de VX revolution aangezien dat 2 muizen zijn die ik lange tijd gebruikt heb. Algemeen Het eerste wat opvalt niet opvalt is de ontvanger. Het kleine ding zie je bijna niet zitten in de usb poort. Wat in combinatie met een laptop toch wel redelijk handig. De muis is wat kleiner dan de VX revolution (zie afbeelding 2). Het muisje is wel ietsje groter dan de...

Pluspunten

• Nano receiver
  • Niet te klein voor een laptopmuis
  • Handige extra knoppen
  • Free scroll modus

Minpunten

• Search knop zit onhandig
  • Geen duimsteuntje

Inleiding
Toen mijn Logitech VX revolution overleden was (het beestje werd niet meer wakker wanneer je de zender eruit haalde :'(). Aangezien de VX revolution nog in garantie was, mocht ik gewoon een nieuwe muis uitkiezen. Jammer genoeg was de VX revolution niet meer beschikbaar en heb ik dus de VX nano gekozen. :)

Het eerste wat opvalt niet opvalt is de ontvanger. Het kleine ding zie je bijna niet zitten in de usb poort. Wat in combinatie met een laptop toch wel redelijk handig. De muis is wat kleiner dan de VX revolution (zie afbeelding 2). Het muisje is wel ietsje groter dan de budget muizen van Logitech (denk aan de V220).

Ergonomie
Wanneer je van een VX revolution komt, merk je dat de muis wat minder gemakkelijk in de hand ligt. De muis is wat rechter (als je van boven kijkt zie je niet veel schuine vlakken) terwijl de VX revolution een beter vlak heeft om je duim in te houden. Wanneer je zou gamen met deze muis maak je een mooie kans op een pijnlijke pink en duim.

Functionaliteit
Qua knoppen heb ik zeker genoeg: link, rechts, scroll, search, forward, backward. Ook heeft deze muis een free scroll modus waarmee je het scroll wheel een tiental seconden kan laten draaien met één beweging. In tegenstelling tot de VX revolution is deze modus niet versleten in 2 maanden (er was een technisch probleem met de gebruikte rubber ofzo). Alle knoppen zitten binnen vingerbereik uitgezonderd de search-knop en dat is er gelukkig één die ik nooit gebruik. Let wel: mensen die de middelste knop veel gebruiken moet dus de search knop feitelijk gebruiken of een andere knop/combinatie zoeken. De middelste knop (het scroll wheel indrukken) is namelijk het switchen tussen free scroll en normal scroll.

Precisie
De muis reageert goed, geen trillende cursor of dergelijjke. Aangezien dit een een laptopmuisje is zit er natuurlijk een spaarstand in. Dit heeft ook als neveneffect als je de muis een tijdje niet gebruikt en opnieuw begint te werken je een fractie van een seconde geen respons zal hebben (de muis moet uit spaarstand komen). De muis heeft een laser sensor en werkt dus op heel wat oppervlakken. Persoonlijk heb ik nog geen praktische plaats gezien waarop de muis niet werkt. Met een spiegel heeft de muis wat moeilijkheden, de cursor beweegt namelijk niet. Maar wie werkt er nu op een spiegel :P. Een glazen bureau heb ik niet tot mijn beschikking dus kan ik niet testen. Een spiegelglad blinkend wit bureau werkt wel zonder problemen. 8-).

Vormgeving

Vormgeving en ergonomie bij een muis zijn praktisch hetzelfde. Dus hier zal ik maar het materiaal zetten waaruit de muis is gemaakt. Links en rechts (de duim en pink houder) bestaan uit rubber met putjes. Zodat de muis niet uit je bezwete handen glijdt. }>. Daarnaast is er een zwarte blinkende plastiek streep. En in het midden het grijs matte plastieken stuk. Zoals andere Logitech muizen kan de print van de knoppen verdwijnen. Het opschrift van de forward knop is bij mij weg. Ook heeft de muis een batterij-indicator. Er zijn 3 standen, deze zijn te zien wanneer de muis wakker wordt: groen (batterij goed), rood (batterij bijna leeg), niets (batterij leeg). Tijdens normaal gebruik brand er ook geen lichtje :). De scroll knop heeft ook een gestreept rubbertje zodat je precies genoeg kan scrollen.

Bouwkwaliteit

De bouwkwaliteit is beter dan die van de VX revolution, aangezien mijn scroll knop nog niet versleten is :*). De enige opmerking hier is de opdruk van de knoppen. Deze kunnen gemakkelijk afslijten. De muis gaat in zijn bijhorend tasje en dan gewoon in mijn rugzak, dus als de muis van belabberde bouwkwaliteit is het ik het al geweten denk ik. De muis heeft ook 3 voetjes onderaan, die naar 6 maanden en 1 dag nog niet praktisch niets veranderd zijn op een paar krasjes na.

Drivers en ondersteuning
Aangezien ik hoofdzakelijk Ubuntu draai (soms eens een andere Linux distributie) heb ik geen setpoint of dergelijke staan. Alle knoppen werken standaard. Alleen is de search knop nu de middelste knop en dus niet één of ander zoekvenster.

Prijs
Ik heb het geluk gehad dat ik mijn VX revolution kon inruilen en dus niets heb moeten betalen voor een nieuwe muis (en dus ook opnieuw volledige garantie :*)). De muis was toen 69.59 euro geprijsd (26 jan 2009). Redelijk duur vind ik, maar de nano receiver is zijn prijs wel waard. Alleen is de ergonomie iets te weining voor een muis van die prijscategorie.

Accessoires
In de doos die onmogelijk open te doen is bij wijze van spreken zit: boekje, CD-ROM, muis, receiver, tasje voor de muis, usb-verlengkabel. De meeste dingen spreken voor zich. Het tasje is van een synthetische stof en het licht kan erdoor schijnen. Vanbinnen is het mooi zacht en je kan er ook je GSM of MP3-speler in steken :+. De usb-verlengkabel is voor mensen die moeilijk bereikbare usb-poorten hebben of denken dat de muis niet zo ver het signaal kan zenden. Het signaal kan gemakkelijk een 5-tal meter ver gezonden worden (en dat was met muren ertussen).

Slot

Prima muis voor notebook gebruik als je normale handen hebt.
Opmerkingen en tips zijn welkom! (dit was mijn eerste review) :)

Heb jij ook een Logitech VX Nano?

Mijn VX revolution heeft ook net op dezelfde manier de geest gegeven, misschien toch een productiefout. Ik was wel tevreden van de muis maar blijkbaar is de nano een waardige opvolger.
Bedankt voor de review.
Ik vindt deze muis zelf zeer goed heb deze nu bijna 2jaar gehad waarna de ontvanger er van begon te mankeren, heb mijn geld terug gekregen.
En heb direct bij een andere winkel de zelfde gekozen zo goed vindt ik deze.
conclusie: op wat slijtage van de rubbers na verslijt deze muis zelf niet enkel de ontvanger :) juist de ontvanger durft te mankeren maar zolang het binnen de garantie is voor mij goed :p.
Zou deze muis handig zijn voor personen me grotere handen,zoals ik ?

Mooie review anders.
Sommige mensen kunnen met grotere handen kunnen ook perfect werken met kleine muizen. Het is maar wat je handing vindt. Ideaal is ze wel niet denk ik. Een soortgelijke van de VX revolution zou beter zijn.

Ter referentie:
Mijn hand is bijna 18 cm lang (van einde pols tot einde middenvinger, met de vingers gestrekt naast elkaar) en 9 cm breed (vingers gestrekt en op het dikste punt gemeten zonder de duim). De muis is 9.5 cm lang en 6 cm breed.

Thx voor het compliment :)
Prima review met duidelijk voor en tegenargumenten en een vergelijking met een soortgelijk product. Daar kunnen een hoop mensen nog wat van leren. Daarnaast heb je plaatjes toegevoegd, wat altijd een goede zaak is. Van mij krijg je 4 sterren.
Heb zelf twee VX Nano muizen gekocht, eentje voor mezelf en mijn moeders laptop. Ik ben erg tevreden over de muis en vooral de kleine USB-ontvanger. Werk op school alleen nog maar met de laptop en een digitale leeromgeving (geen schoolboeken :9 ) en dan moet hij om het uur de tas in en uit. Dan is dit wel de ideale muis!
Anoniem: 209331 25 november 2009 16:14
Hele goede review, en geen woord gelogen :+

Ik gebruik de VX Nano nu een paar maanden, en hij bevalt zeker.

Toch vind ik hem fijner dan een Revolution, ik heb zelf nooit een Revolution gehad, maar wel gebruikt, maar ik hou niet van muizen met een "ergonomische" vorm, geef mij maar een plat oppervlak, vind ik veel prettiger werken.
Zeer goede review heb er veel aan gehad deze gaat het worden!

Thanks!