Ik heb naar aanleiding van meerdere reviews gelezen dat de corei7 zeer goed overclockbaar is. Aangezien ik veel game alles op de hoogste instellingen wil spelen haal ik graag het onderste uit de kan.
De corei7 920 2.6 ghz heb ik gebruikt in combinatie met bovenstaande onderdelen. Compatibiliteit met het moederbord is uitstekend en alles werkte direct uit de doos zonder iets te hoeven flashen.
Na installatie in combinatie met een koolance watergekoelde cosmos-s behuizing heb ik de processor direct het vuur aan de schenen gelegd.
Gebruikservaring
De base clock heb ik verhoogd naar 195 mhz. Vcore verhoogd naar 1.3750 V. DRam bus voltage naar 1.86 V. QPI/Dram Voltage naar 1.50 V. Offset op 900 Mv. PLL voltage naar 1.94 V. Multiplier...
[Reactie gewijzigd door Wesley.K op 26 juli 2024 03:39]
Inderdaad, je ziet verschillende resultaten in die test. De ene test geeft een snelheidswinst van 30% ten opzichte van een dual channel configuratie, de ander veel minder. Latency is inderdaad iets meer, de ene test geeft een latency van 49,9ns in triple configuratie, in dual is dat 42,6ns.We left this testing session with the opinion that the triple channel configuration is a definite plus for the consumer and happens to be very logical progression in the ever increasing performance of memory.
Aanvulling: Ik bedoel dus dat je niet perse hoeft te upgraden, want het is al meer dan Vet.4 GB gaat heerlijk draaien met een i7, en fyi, ik draai ook XP32, de essentieele updates worden verzorgd tot en met 2014, en zolang ik de voor mij belangrijke games kan draaien onder XP 32 zie ik geen reden voor een upgrade.
Heel veel plezier met je hardware, das echt vingerlikkend mooi hoor Wesley. Kan ik niet aan tippen.
[Reactie gewijzigd door Q_7 op 26 juli 2024 03:39]
[Reactie gewijzigd door Wesley.K op 26 juli 2024 03:39]