Digitech HDX-1000

Productuitvoering

Digitech HDX-1000 Review

Anoniem: 308643Newbie 23 oktober 2009, 2.436 views

Digitech HDX-1000

Pluspunten

• Apparaat zit solide in elkaar
  • mooie afstandsbediening
  • Kan veel verschilende media afpelen ook met een hoge bitrate
  • goede beeldkwaliteit
  • Weinig dingen instellen om aan de slag te kunnen

Minpunten

• ISO bestanden via Nas gaan haperen
  • Lange opstarttijd als hij met de schakelaar is uitgezet

-erste indruk;
Het apparaat is verpakt in een simpele doos, netjes vast in schuim, dus het kan wel wat hebben tijdens het vervoer. Er zat ook nog een groene draagtas bij, maar dat lijkt me verder nutteloos.
Het apparaat voelt degelijk aan. Als je hem openmaakt denk je echt "is dit alles" , het is aardig leeg van binnen en er is genoeg ruimte voor een harde schijf. Een harde schijf monteren ziet er uit als een makkelijk klusje, ik heb het zelf nog niet gedaan, maar zal dat binnenkort nog wel doen.
De afstandsbediening is vrij groot, maar voel wel solide aan en er zitten batterijen bijgeleverd.
De bijgeleverde HDMI kabel is erg stug en zwaar, ik ga daar nog een andere voor zoeken, omdat ik bang ben dat het te veel spanning zet op de aansluitingen

Aansluiten;
Aansluiten op de TV via HDMI ging makkelijk zoals verwacht, had meteen beeld en kon zo de media afspelen. Allereerst gekeken of er een update voor de firmware beschikbaar was en deze door hem zelf laten installeren vanuit het menu.
Ik de HDX gewoon via bedraad netwerk
In het menu source kun je makkelijk kiezen van welk medium je wilt afspelen, de NAS werd weergegeven in het overzicht van bronnen en de USB stick/schijf verschijnen kort nadat ze worden aangesloten.
Iets waar je wel rekening mee moet houden is dat geluid via HDMI niet standaard aan staat en DTS geluid niet als stereo wordt weergegeven, maar digitaal.

Interface;
Het zoeken van je media op de schijf is makkelijk. De interface is niet supersnel maar ik kan er goed mee leven al moet je niet een map met 1000 mp3's hebben en dan naar nr 700 gaan want je ziet per pagina maar 12 files en naar de volgende pagina duurt weer even laden. Als de Media op de interne HD staat gaat het browsen een stukje vlotter.
Aanpassen van de instellingen is ook geen probleem.

Media afspelen.
Van usb gaat alles prima, niks gevonden dat gaat haperen en ook geen bestanden gevonden die hij niet kan afspelen.
Van de NAS wil het niet altijd vlotten. Gewone bestanden met Xvid codec of een 720p h.264 gaan zonder problemen. ISO van dvd's gaan na een minuut haperen terwijl dat via usb en een andere computer in het netwerk geen probleem is. Vanaf interne HD is dit ook geen probleem

Ondertitles werkt prima, hij pakt ze automatisch als de naam van de sub gelijk is aan die van de video en je kunt ze indien nodig nog synchroon zetten.
snel naar een moment verderop in de film gaan is geen probleem net als vooruitspoelen, terugspoelen gaat niet zo soepel indien je vanaf het netwerk afspeeld, je kunt dan beter 30 seconden terug skippen. Staat de media op de HD of een usb-stick/schijf dan gaat het prima.

Problemen.
Eigenlijk maar een, maar het is wel een irritante. Regelmatig blijft het scherm zwart als ik een video start. Hij reageert wel op de aan/uit knop van de ab, maar er op drukken helpt niet. Ik heb dit al 4 keer gehad in de 5 dagen dat ik het apparaat heb.
Ik moet het apparaat dan uit/aan zetten met de schakelaar en dan is het weer rommelen om het beeld via HDMI op de tv te toveren, composite is geen probleem, maar HDMI is nogal behelpen.
Uiteraard al de methode op de Wiki van HDX geprobeerd en dan werkt het ook wel weer, maar ik vind het toch vreemd dat als het apparaat op 720p ingesteld staat de tv er niks van kan maken. Af en toe krijg ik dan ook de opmerking van de tv "out of sync".

*Update 08-09-2009
Een paar weken geleden ook een HD ingebouwd, om de NAS te vervangen en tevens van extra functies gebruik te kunnen maken.
Na installatie van de HD verscheen meteen een nieuwe optie in de setup en wordt er gevraagd of je de HD wil formatteren en of de NMT programma's geinstalleerd moeten worden.
Ik laat hem af en toe via de NZB service wat download via usenet, dit is even uitzoeken via de webinterface hoe alles moet worden ingesteld, maar het werkt dan prima. Je moet geen hoge snelheid verwachten, het downloaden gaat met max 1100kb/s en als eer bestanden moeten worden gerepareerd dan duurt dat ook best lang tov een pc met een athlon 3200 processor. Het is wel makkelijk want je hoeft geen pc/laptop aan te laten staan.

Het wegvallen van het beeld lijkt te komen door een niet gelukkige combo tussen de tv en de HDX.
Ik heb de HDX nu op 2 andere tv's (panasonic en samsung) een week gebruikt en daar heb ik deze problemen niet ondervonden.
Wat bij m'n eigen tv wel lijkt te werken is de tv uit en weer aan zetten vaak krijg ik dan wel weer beeld en geluid.

Het haperen van iso's via de NAS is er nog steeds, ik heb al 3 verschillende routers geprobeerd.
Thomson router van UPC, speedtouch en nu zit er een Sitecom tussen, maar dat is nog altijd het zelfde. Zal waarschijnlijk wel aan de NAS liggen, deze is zowieso niet de snelste.

*Laatste update 23-10-09
De problemen met geen beeld kijgen via HDMI, bleek een probleem van de TV te zijn. Ook met een PS3 dezelfde problemen.
Vorige week is een monteur langs gekomen, hij heeft een software update gedaan op de televisie en sindsdien werkt het perfect.

Heb jij ook een Digitech HDX-1000?

Kun je je opstelling beschrijven? -> Ivm problemen via netwerk: Welke router/switch gebruik je, bedraad, onbedraad?
Anoniem: 308643
17 augustus 2009 23:13
Nog vragen, stel ze gerust, ook commentaar op de review is welkom
Ik moet zeggen dat ik de NAS problemen niet herken. Ik speel alles vanaf mijn NAS af en heb nooit performance problemen. Ik denk, net als masteriiz, dat het aan jouw netwerk ligt.
HDMI problemen had ik nooit echt, totdat er een splitter bij tussen is gekomen (HDX1000 --> receiver --> splitter --> TV / beamer). Het is wel vreemd dat hij bij het starten van media de HDMI-link opnieuw op lijkt te gaan zetten terwijl dit nergens voor nodig is.
Heb jij trouwens de refreshrate niet op Auto staan? Misschien dat het in combinatie met jouw TV niet lekker werkt?
Hi. Zou je me kunnen vertellen of deze ook 'backups' van BLue Ray kan afspelen (bijv de kopietjes die je via usenet kunt binnenhalen? :P ). En kan deze ook de menustructuur van een dvd / blueray weergeven?

Tweakers maakt gebruik van cookies

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren