Dit is mijn eerste review dus ik hoop dat het een beetje overkomt. Tips en opbouwende kritiek zijn altijd welkom.
In de VS aangeschaft, heb ik deze muis inmiddels twee en een halve maand in bezit en al lekker veel gebruikt.
De verpakking is helemaal top. Het lijkt wel een soort van vitrinekast met een kroonjuweel erin. Nu is dit waarschijnlijk ook zo bedoeld omdat de Mamba het vlaggenschip is van Razer.
In de verpakking geeft de muis al een goede solide indruk en in de doos eronder zitten het laadstation, de kabel, de Li-Ion accu en de accu deksel in aparte doosjes.
Voor eventueel de firmware update en andere downloads wordt naar de website van Razer verwezen.
Ergo
De muis ligt ook lekker in de hand, al denk ik dat dit voor iedereen verschillend is. Wel is de Mamba iets platter dan mijn vorige muis de MX1000 van Logitech.
Qua gewicht scheelt het misschien een paar gram dat de Logitech zwaarder is. Wil je een muis met aanpasbaar gewicht dan moet je toch voor een Logitech gaan want dat is geen optie bij de Mamba.
De knoppen van de muis en ook het scrollwiel voelen degelijk aan.
Functionaliteit
In totaal zijn er 9 knoppen dit is dan incl. de 3 functies van het scrollwiel (op en neer scrollen en in drukken).
Je hebt op de Mamba onder het scrollwheel maar 1 knop en de MX1000 heeft daar 2 functies namelijk, de knop onder het wiel en je kunt je wiel naar links en naar rechts drukken waardoor je ook over de breedte kon sliden.
Wat dan wel weer voordelen zijn van de Mamba is dat je game profielen kunt aanmaken en dan is echt elke muisknop instelbaar.
Precisie
Wat de response van de muis betreft moet ik zeggen dat ik geen vertraging waarneem.
De muis laat zich ook soepel over het bureau sturen, je hebt dus niet direct een muismat nodig.
Nadelig vind ik alleen de Li-Ion accu van 800mAh die bij intensief gebruik toch vrij snel leeg is.
Deze had naar mijn idee zwaarder gekund, zeg een 1600mAh wat de gebruiksduur al aanzienlijk verlengt.
Het voordeel wat daarbij komt is dat je niet hoeft te wachten tot de accu is opgeladen. Je haalt de kabel uit het laadstation en die steek je in de muis (micro USB) en je kunt verder waar je mee bezig was.
Ook kun je de DPI rate instellen waar door de Mamba on/gevoeliger wordt. Dat geeft je in een fps weer het voordeel wanneer je in “scope” mode zit, de DPI rate kan aanpassen en zo toch je bewegingsnelheid optimaal houdt.
Bouwkwaliteit
Wat de bouwkwaliteit betreft denk ik dat de muis goed in elkaar steekt.
Ook voelt de muis solide aan, wat je van een muis mag verwachten.
Je moet er natuurlijk niet mee gaan gooien, dan is het waarschijnlijk allemaal snel over.
Prijs
De prijs is een min punt. De verhouding tussen de US $ en de € ligt niet 1 op 1. Betekent in mijn ogen dat als de muis in de US zo’n $ 130,-- kost dat hier de prijs iets van € 90,-- zou moeten zijn.
Het lijkt dat er € 25,-- per muis aan verzendkosten wordt gerekend vanuit de US en die andere € 5,-- is voor de winkeliers
23/10/2009
Aanvulling accu
Ik heb diverse keren contact gehad met Razer over de accu van de Mamba.
Volgens Razer is er geen vervanger voor de standaard accu.
Ik heb er zelf ook nog geen kunnen vinden.
Wel werd er een tip gegeven vanuit Razer tech.support.
Wanneer je de muis in off modus op de lader zet dan zal deze laden tot de accu vol zit (dan knipperen ook de ledjes niet meer).
Mijn conclusie hierop is dat de accu van de Mamba dan inderdaad aanzienlijk langer mee gaat.
Zo heb ik dit tijdens een Lan party uit geprobeerd. Waarbij na een dag van intensief COD 4 en 5 de Mamba een kleine 15uur later nog voor ruim de helft vol zit. Maar na 2 dagen is de koek wel op en moet de Mamba weer gevoerd worden.
21/05/2012
Einde oefening
Helaas moet ik nu melden dat de accu van mijn Mamba na intensief gebruik is overleden.
Niets aan de hand zou je denken wanneer je de kabel aansluit.
Mooi niet... zonder de accu doet de Mamba dus helemaal niets meer.
Ik zit nu in dubio... Koop ik een nieuwe accu of een andere muis...