Even met de grove beitel een korte ervaring (lees: geen echte review) met deze nettop.
Gehaald bij Azerty in Raalte die (drie keer recht is scheepsrecht

) deze keer nu wél iets op voorraad had staan.
Na een kort belletje en drie uurtjes later kon ik er al langsgaan, chapeau! Azerty!.
De doos is van recyclebaar karton en netjes uitgevoerd, de ion zal geen schade ondervinden tijdens transport.
Meegeleverd zijn een rubberen pad waar het gladde apparaat goed op blijft "plakken", een voeding, een hdmi naar dvi adapter, een installatie-cdrom en verder niets behalve natuurlijk het apparaat
De binnenkant ziet er erg netjes afgewerkt uit, alleen valt op dat er naast het 5 cm fannetje aan de achterkant (systeemfan) óók nog een mini-fan op de ion-chipset? zit. Ik weet niet of deze de herrie veroorzaakt maar bij install en tijdens dos applicaties is het apparaat duidelijk hoorbaar.
De DVD (slimline) en hdd zijn gemonteerd in een mini-rack dat je na het losdraaien van twee schroeven uit de behuizing kunt schuiven. uiteraard na het lostrekken van twee dedicated sata en voedingspluggen met lekker korte draadjes vanaf het moederbord. Netjes!!
Deze functie heb ik diverse malen getest om de harddisk na Windows 7 aan een sata>usb converter te hangen omdat via ghost of partition magic (versie 8 vertikt het gewoon!) dit niet gedaan krijgt.
Als eerste een net gedownloade beta Windows7 geinstalleerd en de drivers vanaf de meegeleverde cdrom geïnstalleerd. Aangesloten op een panasonic 42PY700 met native1080p panel.
Met de mediacenter enkele hd films afgespeeld met heel strakke mooie kleuren, incluis de op mijn dvico 6500A niet afspeelbare mov bestanden van mijn lumix camera.
foto's ging wat traag gezien de 100Mbit die ik bij de tv ter beschikking had maar ook hier een goede kwaliteit beeld.
Helaas was ik niet echt tevreden over de neerwaartse compatibiliteit van w7 en wilden enkele progjes niet lekker draaien, op naar XP-pro dus.
Deze versie draait prima op het apparaat alleen moet er nog wat gedaan worden aan de aansturing van de nvidia 9400 kaart die nu schokkend en haperend af en toe een plaatje laat zien van een 1080p film, waar w7 dit vloeiend deed. ook hier weer bureaublad-problemen en geen native 1080p ondersteuning vanuit de windows drivers, alhoewel ik op andere pc's wél een goed uitgevuld beeld kreeg (pixelmapping wel ok van de pana??).
Voor de afwisseling maar weer terug naar W7 (let op!, het aangeven op welke partitie je de install wilt hebben gaat hier net even anders en is me nog niet gelukt!!) en wat schetst mijn verbazing: de meegeleverde dvd van asrock zegt géén software te herkennen die van toepassing is op de versies die hij kent...
De drivers van Vista 32bit maar geinstalleerd en beloond met een matige 1080i resolutie en een afwijkend bureaublad formaat die dit apparaat op elke resolutie weergeeft. de 1080p HD standaard lekker negerend

. (wederom: pixelmapping???)
Nu ben ik maar weer naar XP toe en kijk ik of ik onder dit veelgebruikte en in verhouding tot de huidige hardware lichte OS dit verder erg mooie doosje aan de pruttel krijg.
Iemand die me kan aangeven hoe ik met Vista deze doos goed aan de praat krijg is welkom, evenals onder W7, want op zich deed alles het wel netjes.
Wat me als enige stoort (vandaar de beoordeling zeer slecht) is de reactie van Asrock die me naar de dealer verwijst voor een drivervraag en attendeert op een nog lege FAQ sectie van haar site voor concrete vragen over ondersteuning van W7. Als deze nettop een tientje duurder was gemaakt was daar wellicht budget voor geweest