Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie
Bekijk alle reviews

Longshine LCS-PS101-2 Review

+1
fruttenboel 28 juli 2009, laatste update op 12 augustus 2009, 841 views

Longshine LCS-PS101-2

Pluspunten

  • Zeer compact formaat met fraaie vormgeving
  • Voldoende status LED's
  • Kleine universele schakelende voeding in stekkerformaat
  • Betrouwbaar
  • Instelbaar via webinterface en telnet server
  • Spartaanse webinterface (gebaseerd op HTML en CGI) zonder opsmuk
  • Laag stroomverbruik
  • Mooie prijs

Minpunten

  • De scanner is niet bruikbaar maar dat was van tevoren bekend

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 5
Features Score: 4
Je kan CUPS gebruiken als printserver maar dat is dan wel heel duur: er staat een computer ruim 80 Watt te verbruiken voor een paar printjes per dag. Daarom werd besloten om de HP F2180 all-in-one te voorzien van een eigen printserver: de Longshine LCS PS101-2 USB print server. Deze verbruikt ca 3 Watt dus daar hoef je niet van wakker te liggen.

Deze printserver is instelbaar via de webinterface, maar ook door erop in te loggen via Telnet. Omdat ik met Linux werk is die laatste optie minstens zo interessant. Dus eerst de IP range van de laptop op 192.168.0.xxx gezet en daarna met 'telnet 192.168.0.10' inloggen. Er is geen wachtwoord in de nieuwstaat dus dat is makkelijk.
Je komt in een tekst menu waarin je makkelijk kunt navigeren. Je kan de hele printserver via Telnet instellen. Voor mij was alleen de IP range interessant dus daar heb ik me toe beperkt. Daarna een 'Save & restart' doen en je bent klaar (de IP range is nu 192.168.56.xxx).

Hierna hang je hem in je netwerk, sluit de USB printer aan je kunt printen! Wel eerst even CUPS instellen natuurlijk (interface is 'socket://192.168.56.222') en bij Windows kiezen voor LOKALE printer. De rest gaat automatisch. De testprint zag er gelikt uit. En alle andere prints ook.
Je kan de printserver op de gekste dingen instellen. Als je een SMTP server opgeeft stuurt ie je E-mail bij bepaalde events.
Er zijn instellingen en status overzichten voor System, TCP/IP, NetWare, AppleTalk, SNMP en SMB. Firmware kan upgraded worden. Het ding is zo groot als een luciferdoosje maar alles zit erin en hij werkt totaal transparant.

Nou is de printer een MFP (printer/scanner) en de scanner kan niet bediend worden bij gebruik van de printserver. Maar dat is een kleine prijs die je betaalt. En het was van tevoren bekend dus het is niet eens een nadeel.

Gekocht bij www.vedt.nl voor 40 euro. Een mooie prijs voor zo'n uitgebreide printserver.

Hieronder staat een voorbeeld van een telnet sessie:

jan@Beryllium:~/modula/lib$ telnet 192.168.56.222
Trying 192.168.56.222...
Connected to 192.168.56.222.
Escape character is '^]'.

Telnet Service on the PrintServer

Password:
** Main Menu on Printer Server **

1. Look at status in Print Server
2. Setting value in Print Server
3. Load Default
4. Reset Print Server
0. Exit Setup

Enter your choice ->1

** View Data in the Printer Server **

1. System
2. Printer
3. Netware
4. TCP/IP
5. SNMP
6. APPLETALK
0. Back To Last Menu

Enter your choice ->2

** Printer Information **

Port1:
Manufacture: HP
Command Set: LDL,MLC,PML,DYN
Model: Deskjet F2100 series
Printer Status: Waiting For Job

0. Back To Last Menu

Enter your choice ->0

** View Data in the Printer Server **

1. System
2. Printer
3. Netware
4. TCP/IP
5. SNMP
6. APPLETALK
0. Back To Last Menu

Enter your choice ->4

** TCP/IP Information **

DHCP/BOOTP : Disable
IP Address : 192.168.56.222
Subnet Mask : 255.255.255.0
Gateway : 192.168.56.99

0. Back To Last Menu

Enter your choice ->0

** View Data in the Printer Server **

1. System
2. Printer
3. Netware
4. TCP/IP
5. SNMP
6. APPLETALK
0. Back To Last Menu

Enter your choice ->1

** System Information **

Device Name : 1P_PrintServ2D4B7C
Contact : Marjanne
Location : huiskamer
UpTime : 29 days, 23:32:10
Version : 6.02.35L
Node ID : 00-40-01-2D-4B-7C
0. Back To Last Menu

Enter your choice ->0

** View Data in the Printer Server **

1. System
2. Printer
3. Netware
4. TCP/IP
5. SNMP
6. APPLETALK
0. Back To Last Menu

Enter your choice ->6

** Apple Talk Information **

Zone Name :
Port1:
Chooser Name: ATALK_PS-2D4B7C-1
Printer Type: LaserWriter
Data Format: TBCP
0. Back To Last Menu

Enter your choice ->0

** View Data in the Printer Server **

1. System
2. Printer
3. Netware
4. TCP/IP
5. SNMP
6. APPLETALK
0. Back To Last Menu

Enter your choice ->0

** Main Menu on Printer Server **

1. Look at status in Print Server
2. Setting value in Print Server
3. Load Default
4. Reset Print Server
0. Exit Setup

Enter your choice ->0

Quit Print Server Console
Connection closed by foreign host.

Gebruikt in combinatie met:

Bekijk alle afbeeldingen:

Heb jij ook een Longshine LCS-PS101-2?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review

Reacties


Er zijn nog geen reacties geplaatst


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn



Nintendo Switch Google Pixel XL 2 LG W7 Samsung Galaxy S8 Google Pixel 2 Sony Bravia A1 OLED Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Hardware.Info de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*