Aangezien ik nu geen tijd heb zal ik vanavond deze review voorzien van een goede bespreking van het apparaat. Ik zal de volgende punten aan de orde brengen:
- Pakket inhoud
- Eerste indruk
- Installatie
- Configuratie
- Conclusie
Pakket inhoud
Nadat ik de doos van Informatique vol met verpakkingsmateriaal had geleegd kwam ik een piep klein doosje tegen met de bekende Logitech product kleuren. Het viel me maar weer eens op hoeveel lucht er eigenlijk dagelijks door de diverse pakketdiensten in Nederland wordt rond vervoerd... Nadat ik het Logitech doosje eruit gehaald had verbaasde ik mij pas over de afmetingen van het doosje. De doos is ongeveer net zo hoog als een a5 en een centimeter of 3 diep. Deze doos bevat de volgende onderdelen
- 1 Logitech Harmony Adapter voor de PS3
- 1 Power adapter
- 2 stekkers voor de power adapter.
- 1 snelstart gids
De power adapter
Er is niet veel op de inhoud van het pakket aan te merken maar een ding moet ik wel eventjes kwijt. De power adapter. Ik had gehoopt dat de Harmony Adapter zelf volledig draadloos was en op batterijen zou werken echter schijnt het ding nog een externe voeding nodig te hebben waardoor je misschien wel een ongewilde extra stekker bij de tv krijgt, weer een kabel die je moet weg werken. Daarnaast moet ook nog gezegt worden dat de power adapter een 2 tal stekkers bevat die op de adapter kunnen worden gezet. In Europa hebben we daar waarschijnljik niet zoveel aan en ik denk dat het alleen maar handig is voor Logitech zelf zodat ze met 1 standaard pakket de gehele Europees / Engelse markt kunnen bedienen.
Eerste indruk
Mijn allereerste gedachte die ik kreeg toen ik het pakketje opende was "Durven ze daar € 40,- voor te vragen?". De adapter heeft de volgende specificaties
* Afmetingen(L x W x H): 99.4 x 65.6 x 18.5 millimeters
* Gewicht 49.5 grams
Nu snap je misschien ook waar mijn eerste gedachte vandaan komt. Het is echte en super klein apparaatje en het had, volgens mij, makkelijk op batterijen kunnen werken.
Installatie en Configuratie
Zo simpel als het apparaat eruit ziet is de installatie. Het komt eigenlijk neer op een aantal stappen
- Sluit de juiste stekker aan de adapter aan
- Steek de adapter in de harmony adapter
- Steek het in het stopcontact
- Zet de ps3 aan en registreer in het settings menu een nieuwe remote. Terwijl je dit doet druk je aan de onderkant van de harmony adapter op de connect knop en de ps3 zal vervolgens een verbinding hiermee maken en vanaf dat moment kun je hem voor altijd gebruiken.
Echter als dit gelukt is dan is het nog nodig om de harmony remote te voorzien van het juiste playstation 3 apparaat. Om problemen te voorkomen is het zaak om eerst alle playstation 3 devices die je er in hebt staan uit de instellingen te gooien om er zeker van te zijn dat het nieuwste playstation 3 profiel wordt gebruikt.
(ik ga niet uitleggen hoe dat dat moet omdat ik er vanuit ga dat de lezers van deze review al bekend zijn met de werking van de harmony software).
Als je de harmony remote hebt geupdate met een , bijvoorbeeld, watch DVD profiel dan zou je als je op deze knop drukt moeten zien dat je tv , de receiver en je ps3 aan worden gezet. In mijn geval blijft de remote daar steken en zal niet naar het movie menu van XMB gaan. Maar door de pijltjes toets in het midden van je remote kun je gewoon door het XMB heen scrollen en je playstation 3 bedienen.
Al met al is dit product een must have voor iedereen die een harmony remote en een playstation 3 bezit. Echter zet ik mijn vraagtekens bij de prijs van het product. € 40,- voor een apparaatje voor wat niet meer doet dan IR signalen omzetten naar bluetooth signalen , en gezien de afmetingen, is een beetje aan de hoge kant. Daarnaast is een klein minpuntje dat er een apparte voeding bij zit waar volgens mij ook gewoon een aantal batterijtjes voor gebruikt hadden kunnen worden. Misschien dat ik in de toekomst nog eens ga kijken of ik het verbruik van het apparaatje kan meten om te kijken of het via batterijen mogelijk is.
Een groot pluspunt voor dit apparaat is natuurlijk daar waar hij voor bedoelt is. Het kunnen aansturen van je playstation 3 met de harmony remote. Ik zie vaak in andere reviews over dit product dat een minpuntje is dat het alleen werkt voor de harmony. Dit vind ik zelf een onzin argument aangezien het niet voor niets een Logitech Harmony Adapter for Playstation 3 heet en je dus niet kan verwachten dat andere universele afstandsbedieningen hiermee samen werken. Al kan ik me niet voorstellen dat er geen slimme tweakers zijn die dat niet voor elkaar kunnen krijgen.
Dit is de review tot zo ver. Als er nog vragen zijn of opmerkingen plaatst gerust een reactie!