Zoals de inleiding al laat doorschemeren, is dit een monitor met een erg goede prijs-prestatieverhouding. Er zijn op het moment van schrijven maar weinig aanbiedingen beschikbaar die 4K @60HZ aanbieden met een gecalibreerd scherm (met matte finish

) en moderne aansluitingen en een prijs die ruim onder de 500 Euro ligt.
Je zult dan ook geen legacy aansluitingen vinden zoals VGA of DVI, maar alleen DP, mDP en HDMI. Op mijn nieuwe Win10 Skylake setup is dat geen issue gelukkig :-)
Ervaringen met games heb ik niet, ik speel nooit spellen. Fotobewerking daarentegen doe ik wel, ik gebruik Photoshop en Lightroom CC voor mijn bewerkingen. Daar merk je wel dat Photoshop wat minder goed schaalt naar 4K dan Lightroom. Het feit dat de monitor af-fabriek wordt afgeleverd met een calibratierapport is een grote pre. De kleuren zien er out-of-the box dan ook erg goed uit, ik hoefde weinig aan te passen.
De monitor heb ik verder nog getest op diverse laptops, zoals eeen Lenovo T440 en een Apple MacBook Pro Late 2013. De T440 gaat niet verder dan 4K @30Hz, maar werkt verder zonder problemen, op de schalingsissues van Win7 na. Daarin merk je wel dat Win10 het een stuk beter doet.
Op de MacBook werkt de monitor ook zonder problemen, al moest ik wel eerst goed zoeken waar ik de resoluties fatsoenlijk kon instellen. Standaard laat Apple je niet alle resoluties kiezen en moet je met de Option-knop aan de gang.
Een verrassing vond ik wel dat de DP aansluiting zich ook presenteert als een audio-device. Met name op de MacBook gebeurde het regelmatig dat ik ineens geen geluid meer hoorde (vooral uit standby). Nader onderzoek wees dus uit dat het geluid was omgeschakeld van audio device, maar omdat de monitor geen speakers heeft, hoor je natuurlijk niks.
In Windows kon ik gemakkelijk de monitor als audio-device disablen, op de Apple heb ik die setting nog niet gevonden (al weet ik nu wel hoe ik het terug moet zetten als hi wisselt).
Ik ben tot nog toe dan ook erg tevreden met mijn aankoop, ik kan alles wat ik wilde doen en zeker voor de prijs heb ik echt niet te klagen gevonden.
Wel moet ik achteraf constateren dat 24" wat aan de krappe kant is met 4K resoluties. Je moet over goede ogen beschikken wil je alles kunnen lezen, en voor dit formaat is 2550x1440 eigenlijk beter. Ik heb nu 4K ingesteld met 125% schaling, wat voor mij nog comfortabel werkt. Voor 4K zou ik minimaal een 27" willen aanbevelen.