Samsung Galaxy A3 (2016) Roze, Zwart Review
16 januari 2016, laatste update op 16 januari 2016, 12.484 views
Rapporteer
Mooie smartphone, uitmuntende accuduur, degelijke prestaties.
Pluspunten
- Handzaam
- Accuduur
- Mooi design
- Premium materialen
- Geheugen uitbreidbaar
- Snel genoeg
Minpunten
- Geen notificatie led
- Accu niet zelf te wisselen
Hieronder deel ik kort mijn eerste ervaringen met de Samsung Galaxy A3 2016. Ik heb niet de intentie een flitsende review te plaatsen, daar zijn anderen veel beter in.
Sinds enkele dagen heb ik deze Galaxy A3 2016 in bezit als opvolger van mijn S4. Ik vind de nieuwe A3 een fijn apparaat, het ligt erg goed in de hand. Omdat Samsung de navigatie toetsen altijd buiten het scherm houdt, blijft er daadwerkelijk een display over van 4,7 inch. Voor mij reden om bij Samsung te blijven.
Een smartphone gebruik ik voornamelijk voor browsen, muziek luisteren, mailen en appen en YouTube kijken. De Galaxy A3 2016 is uitgerust met een Exynos 7580 en 1,5 GB werkgeheugen, wat ik voor mijn doeleinden snel genoeg vind. Het 720p scherm zal daarbij vast een handje helpen. Op een enkele hapering na, is de gebruikservaring vloeiend te noemen. Ik heb enkele benchmarks gedraaid: Score antutu 35,5k, Quadrant 14,4k, geekbench single core 699 / multi core 2124.
Belangrijk punt voor mij is de accuduur. Deze is meer dan prima in orde: 62 uur geleden heb ik de A3 2016 volledig opgeladen en van de stroom gehaald. Na veel apps installeren, data overzetten via WiFi Transfer, browsen en Youtube filmpjes kijken, heb ik nog 35% over. Hier zit ook 5 uur screen on time bij. En dat met een capaciteit van 2300 mAh. Fantastisch!
Minpuntjes tot nu toe: WiFi valt af en toe weg. Hier heb ik me nog niet in verdiept. En geen notificatie led, dat wist ik maar is toch even wennen.