Ik heb ook een dSLR, maar voor sommige stedentrips vind ik het gesleep van een grote body onhandig. Daarvoor had ik altijd een Powershot S95, maar die is onlangs gesneuveld. Nu wil ik graag een vervanger kopen, omdat ik de foto's van de telefoon toch te slecht vind.
Omdat dit echt een tweede toestel is wil ik er niet teveel aan uitgeven, maar ik ben natuurlijk wel verwend met een dSLR. Aangezien ik alles nabewerk in Lightroom is RAW-formaat een must. Video vind ik niet zo interessant, dus als 4K video kan ik wel missen. Ik heb de volgende eisen:
- Goede beeldkwaliteit en ondersteuning voor RAW.
- Moet in de broekzak passen en daar een beetje tegen kunnen. Weathersealing is geen must.
- Goed instelbaar (Av, Tv, M, P).
- Goede flitser die ook instelbaar is (handmatige invulflits, flits terugdraaien, ...).
- Fatsoenlijke batterijduur en mogelijkheid om accu te wisselen.
Volgens mij voldoet de RX100 wel aan dit beeld en de eerste generatie heeft volgens mij genoeg features voor mij. Ik lees alleen overal dat je de accu moet opladen via een USB kabel. Is dat een must of een extra optie? Of kan ik ook de powerbank gebruiken om het toestel onderweg bij te laden?
Mag ik vragen waarom jij het toestel heb geupgradet naar een MkIII versie en of dit de meerprijs waard is? De MkI kost nu ongeveer €350 en de MkIII rond de €650.