Sinds ik getest heb, hebben ze de kaartjes sowieso aangepast, maar dezelfde naam gehouden.
Ze liegen niet direct, maar ze verstoppen het wel verdomd goed.
Op hu homepage staat
"up to 100Mb read, up to 90Mb write". maar er staat ook:
* 4K UHD video wordt ondersteund door de kaarten van 256 GB, 128 GB en 64 GB. Compatibiliteit kan wisselen, afhankelijk van de betreffende camera.
Waarom? omdat (van hun site:)
* Deze lees- en schrijfsnelheden zijn gebaseerd op interne tests onder gecontroleerde omstandigheden. De werkelijke snelheid kan wisselen en is onder meer afhankelijk van de geheugengrootte van de kaart.
De grootte van de kaart is eigenlijk altijd leidend voor de performance. Een grotere kaart is sneller (zelfde geld voor SSD's).
Maar op de verkoopsites staat wel de werkelijke snelheid vermeld. van bol.com:
Opslagcapaciteit: 32 GB Leessnelheid: 95 MB/s Schrijfsnelheid: 20 MB/s UHS Class 1
Opslagcapaciteit: 64 GB Leessnelheid: 80 MB/s Schrijfsnelheid: 60 MB/s UHS Class 3
Opslagcapaciteit: 128 GB Leessnelheid: 100 MB/s Schrijfsnelheid: 90 MB/s UHS Class 3
Toen ik de kaartjes kocht, was de read/write-snelheid 90/25. En dat haalt die. Huidige kaartjes moeten sneller zijn, want nieuwe chips.
Waarom geen nieuwe naam? goede vraag. Maar na Samsung SD, Evo, Evo+.... Evo+ Ultra is ook weer zoiets
En ze willen natuurlijk dat je hun Pro-lijn koopt
Zelf trouwens nog nooit issues gehad met de kaarten sinds ik ze heb. 4K 60FPS met een bitrate van 125 mbps werkt als een trein (wat ook zou moeten, aangezien dat een write-speed van 125mbps/8=15,6Mb/s is)