Samsung NP700Z3C-S01NL Review

assn
8 december 2015, laatste update op 10 februari 2016, 211 views

Samsung NP700Z3C-S01NL

Deze laptop is handig voor multimedia gebruik. Fijn toetsenbord en touchpad.Compact formaat wat ook weer een nadeel is.

Pluspunten

• Mooi design
  • Toetsenbord
  • FIjn touchpad
  • Accuduur
  • Sterke behuizing
  • 4 geheugen sleuven

Minpunten

• Lage resolutie
  • Fixed batterij
  • Fixed behuizing
  • Weinig usb poorten
  • Geen SSD
  • Hitte afvoer gering
  • Problemen met hardware
  • Schroefjes niet los te krijgen

Aankoop Laptop
Ik heb deze laptop via een kennis weten te bemachtigen tegen een zeer schappelijke prijs. Vandaar dat het deze laptop is geworden. Als ik eerlijk ben was dit anders geen optie geweest.

Gebruik
Ik gebruik mijn laptop voornamelijk voor het kijken van films en series. Ik zou graag spellen willen spelen maar helaas is deze laptop daar niet echt geschikt voor. De resolutie is laag door het 14" scherm. Momenteel kan ik alleen een spel als LoL spelen op lage kwaliteit en een 1600x900 resolutie. De hitte die hierbij geproduceerd wordt is redelijk hoog, hiervoor heb ik ook een coolermaster die de prestaties iets verbeteren naar mijn idee. Maar van te voren wist ik dat ik dit kon verwachten. Sinds de komst van Windows 10 zijn de prestaties van de laptop aanzienlijk vooruitgegaan. Met windows 8 heb ik veel problemen gehad met de hardware waardoor ik vaker foutmeldingen kreeg (BSCOD). Met W10 is dit niet of nauwelijks meer.

Waarom deze laptop kopen?
De behuizing is het eerste wat opvalt, deze is zeer stevig en van mooi aluminium. Alleen is dit niet op alle plaatsen het geval, boven het scherm zit een ietwat minder mooie rand maar dit valt niet echt op. Het toetsenbord en touchpad zijn zeer degelijk en voelen goed aan. Helaas zitten de muisknoppen in de touchpad verwerkt, hierdoor werkt het klikken niet altijd optimaal. Het scherm zelf is ook van goede kwaliteit, beeld kijkt prettig en is scherp ondanks de resolutie.

Waarom niet kopen?
De prestaties van de laptop zijn goed voor multimedia. Alleen moet je niet te veel multitasken. Wanneer ik veel processen tegelijk liet lopen had de laptop veel moeite en kwam er veel warmte vrij. Dit kwam de prestaties zeker niet ten goede. Omdat er maar een 6GB DDR3 in zit heb ik geprobeerd de laptop open te maken. Na veel zoekwerk heb ik niemand of niets kunnen vinden die de laptop open kon maken van onderen. De schroeven zaten moer vast, dit is natuurlijk zeer goed maar ze waren onmogelijk om los te krijgen. Het aanpassen van de hardware was hierdoor niet mogelijk. Wat voor mij een enorm nadeel is, zijn de schroefjes aan de onderkant. Ik wil mijn ram geheugen uitbreiden(6gb te weinig) maar ik krijg de schroefjes er niet vanaf aan de onderkant.

Heb jij ook een Samsung NP700Z3C-S01NL?