Voor GPU-rendering met CUDA had ik een nieuwe videokaart nodig en na wat online-onderzoek kwam ik uit een bij een GTX 970. Ondanks dat er lange videokaarten in de
CM Silencio 352 case kunnen, wilde ik als het even kon een compacte videokaart aanschaffen.
Een redelijk stille kaart was de volgende eis. En deze bleek ook hier aan te voldoen. Op het moment dat ik een render aan zet wordt de GPU voor 100% (volgens GPU Tweak) gebruikt en is de ventilator hoorbaar, maar niet hinderlijk.
De ventilator draait bij laag gebruik wel, maar is dan zo goed als onhoorbaar. De temperatuur onder load, loopt op tot ergens boven in de 50 graden. Dat is prima.
Ik speel verder geen spellen, dus daar kan ik niets zinnigs over zeggen. Hoewel er wel een coupon voor Assassin's Creed of Rainbow Six bij zit. De eerste heb ik gekozen, maar hij is nog niet uit.
De bouwkwaliteit is echt top. Hij heeft een donkere backplate en een stevige ventilator behuizing. Een voordeel van het compacte ontwerp is dat hij niet doorzakt.
Een klein negatief puntje is het aantal aansluitingen, een tweede Displayport had niet misstaan.