2. Gebruikersreviews

Belkin USB 3.0 Dual Video Docking Stand for Ultrabooks Review

8 oktober 2015, laatste update op 6 april 2016, 1.299 views Rapporteer

Solide dock met goede materialen, wel wat klein waardoor ik twijfel of een 17" er stabiel op kan liggen. Veel problemen met crashende videodriver op mijn Dell XPS icm Windows 10.

Pluspunten

• Degelijk uitgevoerd
  • Extra power voor opladen tel/tablet
  • Plug 'n play op win 8 en 10 (getest)

Minpunten

• Extra adapter
  • Muis en tobo haperen
  • Onstabiel icm Windows 10/Dell XPS

2 van 5 sterren (Slecht)
Prima dock om het gebrek aan ethernet op mijn XPS15 te kunnen overkomen. Via de iBood voor een schappelijke prijs kunnen kopen. Heb op twee plaatsen zo'n dock staan, en eigenlijk werkt het overal prima. Extra monitor, ethernet en extra USB poorten.

De bouwkwaliteit vind ik erg goed. De gezette stalen plaat voelt solide aan. Het hele dock heeft ook een redelijk gewicht, waardoor je het gevoel hebt dat je kwaliteit vast hebt. De plaat lijkt mij niet groot genoeg voor 17", maar dat is meer gevoel dan wetenschap. De plaat is mooi schuin geplaatst zodat je laptop op een goede werkhoogte komt. Helaas is dit alleen in te stellen met behulp van boeken onder de standaard.

De installatie gaat vlekkeloos. Zodra je het dock aansluit op je USB3.0 poort wordt de display link software automatisch geïnstalleerd en werkt eigenlijk alles. Zowel ethernet als video. Met toetsenbord en muis ondervind ik zo nu en dan wat haperingen, dus die steek ik altijd los in.

Al met al een prima aanschaf.

Update 06-04-2016:
Veel problemen momenteel. De displaydriver crasht regelmatig binnen Windows 10. Deze herstelt zichzelf wel, maar resulteert toch in veel irritatie. Het gebeurt met name in Firefox op het externe scherm. Het kan ook aan mijn Dell XPS liggen. Uiteindelijk vind ik het toch jammer dat ik twee van deze docks heb. Soms lopen ze zelfs vast, waardoor de enige optie is om ze even te unpluggen.

Heb jij ook een Belkin USB 3.0 Dual Video Docking Stand for Ultrabooks?

Weet jij of deze ook met lagere maximale USB 3.0 (expresscard usb3.0) kan werken?
Ik wil mijn elitebook 2760p kunnen aansluiten, maar ook de laptop van de zaak kunnen aansluiten. Daarom zoek ik een universele dock. De elitebook beschikt niet over USB 3.0, maar kan ik wel toevoegen met een expresscard.
Dat durf ik niet te zeggen. Ik denk dat een beetje trager wel kan werken, maar hoeveel het verschil is tussen de express card en normale usb3.0 weet ik niet. Wellicht kun je dit bij Belkin navragen en het hier laten weten als je antwoord hebt?
Hoi Storeman, zou jij de hoogte van de docking station voor mij misschien even op kunnen meten? Ook tevens het vlak waarop de laptop dient te liggen (van boven naar beneden). Het ding is nu weer te koop bij iBood, en liep er de vorige keer al tegenaan dat ik m graag wilde hebben, maar er geen maten bij stonden.

Hoor graag van je!
Het laagste punt 4cm hoog het hoogste punt 14cm (dit het vlak waar de laptop op ligt). De grootte van dit vlak is 23cm breed en 20,5 cm diep.
Hartelijk dank! Ik ga even meten! :D