Microsoft Wireless Mobile Mouse 3000 Review

Luca
26 augustus 2015, laatste update op 26 augustus 2015, 762 views

Microsoft Wireless Mobile Mouse 3000

Een zeer compacte muis die voornamelijk comfortabel is voor mensen met kleinere handen. Wel is de bouwkwaliteit op sommige plekken, zoals de zijkant, iets minder. De muis heeft relatief goed hoorbare muisklikken, wat voor sommige als storend ervaren kan worden. De nano receiver is zeer fijn. Ook een goede accuduur.

Pluspunten

• Compact en comfortabel
  • Perfect gebalanceerd gewicht
  • Goede 'accuduur' (1 batterij, meegeleverd!)

Minpunten

• Vrij hoorbare muisklikken
  • Bouwkwaliteit is OK, niet meer dan dat
  • Kan klein zijn voor mensen met grotere handen

Een aantal jaren heb ik deze muis ook besteld, omdat ik op zoek was naar een compacte en draadloze muis, met een gunstige prijs. Toen kwam ik op de Microsoft Wireless Mobile Mouse 3000 uit, zoals mijn eisen: Compact en draadloos, draadloos doormiddel van een nano USB en voor een prijs van €19,95. Mijn ervaringen ga ik delen door middel van deze review, welke ook nog eens mijn allereerste review is. Hopelijk ga ik hier dus mee verder.

Voor foto's: de rest van de foto's zijn te vinden helemaal onderaan de pagina.

De eerste indruk
De eerste indruk van deze muis is prima. Het betreft een simpele muis, met de linker- en rechtermuisknop en natuurlijk het scroll-wiel. Onderop de muis zit overigens een aan/uit knopje.

De muis ziet er zeer degelijk uit, de afwerking is prima en het gewicht is perfect gebalanceerd. Een mooie vormgeving en fijne rondingen zorgen voor comfortabele sessies met de muis. Echter is de bouwkwaliteit ietwat minder, druk je met je vingers wat harder op de zijkant, dan kun je soms wat gekraak kunnen horen. Dit is echter niks om je zorgen over te maken, hij is hier goed tegen bestemd. Tevens kun je deze muis zeer goed opbergen in bijvoorbeeld een laptoptas dankzij het formaat. De installatie is net zoals zoveel USB devices: plug&play. De nano receiver in de USB poort, de muis aan via het bijbehorende knopje en de driver is binnen een aantal seconden gedetecteerd en geïnstalleerd en ready to go!

De muis zelf en nano USB
De eerste indruk zit dus wel goed. Nu waar hij voor gemaakt is. Allereerst is dit een erg kleine muis, waardoor hij voor mensen met grote handen wellicht wat onhandig in gebruik kan zijn. Voor mensen zoals ik, iemand met kleinere handen, is het een comfortabele muis om vast te houden. Wel houd ik de muis vaak niet helemaal vast; de toppen van mijn vingers liggen vaak 'buiten' het bereik van de muis. Heel gek is dit niet, aangezien het een zeer kleine muis is.

Wat betreft de laser, deze doet prima zijn werk. De muis is overigens een 1.000dpi muis. Ik heb de muis op een houten tafel mogen proberen, mijn eigen bureau die toch vrij glad is, of een wat stroeve tafel. Het werkt allemaal zonder echte storingen/onderbrekingen. Alles is goed responsief in Windows en je vliegt niet ineens van de ene naar de andere kant. Hij zit in vergelijking met mijn game muis die 3 standen heeft, een beetje op de middelste stand. Prima in orde dus.

Ook de nano USB is een zeer fijne toevoeging. Hierdoor zit je niet met een - voor velen toch wel gezien als een - lompe kabel aan de muis, of een uitstekende usb receiver die afbreuk kan doen aan het design van bijvoorbeeld een laptop, en tevens een gevaar voor zichzelf is aangezien je die dingen snel stuk kunt hebben. Een lange zin. :z Ook is het batterijleven van een batterij in de muis zeer goed, je haalt er zomaar een half jaar mee, mits je de aan/uit knop aan de onderkant goed gebruikt. De 9 maanden die Microsoft heeft aangegeven is dus nog zo gek nog niet.

Iets wat echter als storend kan worden ervaren voor sommige mensen, zullen de muisklikken wel zijn. Deze zijn relatief goed hoorbaar, vooral vergeleken met mijn 'gaming' muis voor mijn desktop PC. Nu zal je je daar thuis niet heel gauw aan storen, maar wellicht vind je dit iets minder fijn op plekken waar het wat stiller is. Ook het scroll-wiel werkt goed. Bij iedere scroll die je maakt, voel je een fijne response, een goede vibratie noem ik het maar.

Punten waar je in de toekomst rekening mee kunt houden
Aangezien ik de muis al eens eerder heb mogen gebruik, heb ik wellicht een punt om rekening mee te houden. Toen we de vorige muis een 1/2 jaar in bezit hadden, ging op sommige plekken het rubber dat op de zijkant zit wat slijten, er kwamen wat missende plekjes in te zitten door de vele wrijvingen die de muis had mogen ervaren. Nu lijkt het materiaal bij de huidige muis echter wat bestendiger voor dit soort dingen althans, dit lijkt zo en ik kan dit niet zeker zeggen. Ook is de muis vrij sterk in de zin dat hij veel vallen aan kan, dit hebben wij destijds ook mogen ervaren in verband met kleinere kinderen.

De Microsoft Wireless Mobile Mouse 3000 is voor de prijs van €19,95 een prima muis. Hij is erg compact, licht en tevens een zeer fijne muis voor mensen met relatief kleinere handen. De muis uit zich als zeer degelijk, maar de bouwkwaliteit is ietwat minder degelijk, echter is deze zeker niet zeer slecht. Desondanks is de muis prima om mee te werken en krijg hij een ruime voldoende.

Fotogalerij

Dergelijke taal-, type- en spelfouten worden eruit gehaald naar verloop van tijd. Dit is tevens mijn eerste review, dus wees niet te hard. :P

Heb jij ook een Microsoft Wireless Mobile Mouse 3000?

Goede eerste review, niet genoeg technische specs voor een +3, maar een +2 krijg je zeker al van mij ;)

Een leukere achtergrond voor de foto's was misschien wel leuk geweest.

Al met al, goed begin! Keep up the good work.
Thanks, zelfs daar neem ik genoegen mee. 8-)

Wat betreft de technische specs, dat is een moeilijke.. Aangezien het best wel een basic ding is, zou ik niet weten wat er nog meer bij moet. En de foto's, zeker mee eens. Ik wil bij volgende reviews ook buitenlocaties gaan gebruiken. ;)
Het is geen kritiek, maar voor een +3 (spotlight) verwacht ik fotootjes van de muis uit elkaar en zo :P Niet nuttig, maar wel dat stapje meer.

Dit is gewoon een hele praktische review!
Ah, op die manier. :) Afijn, wie weet ga ik me daar later nog wel aan wagen.

Bedankt voor de reacties. _/-\o_