Antec New Solution SLK3000B Review

aramdin
20 februari 2006, laatste update op 20 februari 2006, 8.420 views

Antec New Solution SLK3000B

Algemene Indruk Ik heb hiervoor een Yeong Yang 0420 gehad, zo'n grote cube. Die had ik aangeschaft omdat ik van plan was dik te gaan watercoolen. Zo gezegd zo gedaan... Na een tijdje vond ik dat wel weer genoeg geweest en ben ik dus weer teruggestapt op luchtkoeling. Toen was het dus even kijken welke kast aan m'n eisen voldeed...Ik had op mn lijstje staan. Tenminste het volgende: - Zwarte kast - Stijlvol, niet al teveel poespas - 120mm in- & outtake - Niet te duur (mn Yeong Yang kostte +-200euro ) - Geen voeding (heb zelf al een A-merk voeding) Zo had ik een paar kasten op het oog, maar de Antec SLK300B bleef mijn aandacht trekken. Vooral de prijs speelde een belangrijke rol hierin, +/- 45 euro voor een kast van Antec. Hier en...

Pluspunten

• Goedkoop (geen voeding is minder euro's :))
  • Stevig
  • Compleet
  • Goede koeleigenschappen (120mm in- & outtake, cpu airduct)

Minpunten

• Voeding kon niet makkelijk worden gemonteerd (Tagan 480watt 2Force)

Algemene Indruk

- Zwarte kast
- Stijlvol, niet al teveel poespas
- 120mm in- & outtake
- Niet te duur (mn Yeong Yang kostte +-200euro :p)
- Geen voeding (heb zelf al een A-merk voeding)

Zo had ik een paar kasten op het oog, maar de Antec SLK300B bleef mijn aandacht trekken. Vooral de prijs speelde een belangrijke rol hierin, +/- 45 euro voor een kast van Antec. Hier en daar natuurlijk veel reviews zitten lezen en toen uiteindelijk de knoop doorgehakt en besteld. Toen ik de kast binnenkreeg was ik onder de indruk, hij wordt lekker compleet afgeleverd! Er zitten tig schroefjes bij :D .

Uiterlijk
De SLK3000B is zwart van uiterlijk. Hij is van staal gemaakt, de gehele voorkant van plastic. Hij is best sober van uiterlijk, maar dat wilde ik ook. Het heeft gewoon meer klasse dan bijvoorbeeld een Thermaltake Xaser, een Chenbro Gaming Bomb of een andere kast. De zijpanelen zijn met een tweetal duimschroeven vastgemaakt. Daarnaaast heeft 1 zijpaneel (mobo kant) 2 plastic klipjes, te openen door een knop in te drukken, in 1 woord geweldig!

Koeling
Voor een miditower is de koeling perfect. De kast heeft 120mm in- & outtakes, wat betekent dat je grote koelers kunt gebruiken voor veel luchtverplaatsing bij minder geluid (vergeleken met 60/80/92mm koelers). Voor de intake zit ook een uitwasbaar stoffilter, goed dat ze daaraan gedacht hebben. Er wordt standaard een Antec 120mm Tri speed fan meegeleverd, die heb ik eerlijk gezegd nog niet eens aangesloten gehad. Ik heb die gelijk vervangen door een 120mm Noiseblocker SX1 fan, ontkoppeld met een rubberen ring. Ik heb gehoord dat de bijgeleverde fan zeker niet luidkeels zijn werk doet en zal dit uiteindelijk ook testen :)

Daarnaast heeft de kast in het mobo zijpaneel een airduct zitten voor de cpu. Een airduct kan de temperatuur van je cpu makkelijk met een flink aantal graden laten dalen door directe aanzuiging van koele lucht van buiten de (warme) kast. Nu ik een Artic Freezer 64 heb gaat dat niet op (is simpelweg te hoog), als je bv een Zalman 7000/7700 serie hebt kan het makkelijk. De airduct is daarbij volledig verstelbaar. Ik heb zelf de duct eraf gehaald en er een 80mm fan @7v op geschroeft. De idle + load temps van mn cpu daalden gelijk met 3graden!

Inbouwen
Ik heb 3 HDD's, 2 optical drives, een zware voeding en een floppy drive. Mooiste van de behuizing qua inbouw vond ik de HDD-case. De HDD's worden ontkoppelt door rubberen schijfjes (grommets), om ongewenste trillingen te voorkomen. Er worden langere schroeven meegeleverd, normale schroefjes kunnen niet gebruikt worden. Ik moet eerlijk toegeven dat het goed werkt! De zoekgeluiden van mijn HDD's worden aardig gedempt. In de HDD-case kan je 5 HDD's kwijt, perfect voor de normale gebruiker. De 120mm intake zit er direct voor, wat ervoor zorgt dat al je HDD's actief gekoeld worden, mooi geregeld :)

Optical drives worden gemonteerd door slide in beugels. Helemaal ingeschoven klikken ze vast in de kast. Je kan in totaal 4 5.25" devices kwijt, genoeg ruimte voor de normale gebruiker dus. Dit systeem is hetzelfde als in de albekende Chieftec kasten.

Enigste minpuntje wat ik tegenkwam was de mounting van mn voeding. Ik heb een Tagan 480 watt 2Force. Toen ik die ging monteren kwam ik erachter dat mn voeding omgekeerd gemonteerd moest worden. De kabelboom zit aan de verkeerde kant bij deze voeding. Daarnaast kon ik de voeding ook niet echt makkelijk vastschroeven. Ik heb maar 2 van de 4 schroeven vast. Ik verplaats mijn pc bijna nooit, dus maak me daar niet druk over.

Review

Mening
Ik ben weg van deze kast, hij is gewoon alles wat ik op dit moment zocht. Voldoet aan alle eisen die ik vantevoren had vastgesteld. Je ziet niet aan de kast dat hij maar 45euro kost :)
Met 120mm in- & outtake heerst er altijd een stevig koel briesje in je kast. Zoek je een goedkope kast die toch compleet wordt afgeleverd, kies dan de Antec SLK3000B-EU.

Heb jij ook een Antec New Solution SLK3000B?

Anoniem: 160226 30 november 2005 23:06
ik heb een gat ter grote van de aan en uit knop op die plaats in de klep geboort en met een stukje schuurpapier netjes afgewerkt, zodat je de klep niet steeds open moet doen om de aan en uit knop te bereiken.... makkelijk hoor! :7
een vraag naar aanleiding van de post van dr snuggles,
het trillen van de zijkant etc, is dit op te lossen? en is het zo vervelend om hierdoor de kast niet te kopen ?
Ik heb zellf de Antec SLK3700AMB en ben er zeer tevreden over maar zit er ook aan te denken om deze te nemen,vooral omdat deze een fanduct heeft en zonder voeding leuk geprijst is.
Ik heb ik mijn kast 2 Papst 4412 fan's op 5v maar de fan die erbij zat is ook aardig stil dus probeer hem maar eens.
Dat was ik vanavond van plan. Dalijk heb ik een ThermalTake Sonic Tower in mn bezit, ik ga die Trispeed erop knallen en ff kijken hoe goed die koelt :)

De 3700 is bijna identiek aan deze kast, oa de HD case is anders volgens mij.
De HD cage is hetzelfde als in de 3700AMB. Dus de schijven vast geschroefd in lengte richting.
De 3700BQE heeft de schijven in losse trays dwars geplaatst (zelfde als de Sonata). De BQE heb ik zelf en het tray systeem vind ik erg handig (itt de reviewer van SilentPC). Maar ik kan me voorstellen dat de (HD) koeling hierdoor wel slechter is.
In de review van silent pc hebben ze het over een hard mounted fan? Dit zou een nadeel zijn... Is hiervan nog sprake?
De fan die ze bedoelen is gewoon vastgeschroefd, direct op de case. Ik heb die er gelijk afgehaald, een Noiseblocker op gezet, met tussen de fan en kast nog zon rubberen ring van volgens mij Recom.

Met de tijd zal ik dat rooster wegdremelen of wegknippen, je hoort nu dus een beetje windgeruis. Maybe ben ik maar een zeurkous :)
Neuh je bent geen zeurkous hoor Ik heb dat "gaas" in mn huidige kast ook weggedremeld en wil 2 Nexus 12cm's gaan plaatsen (incl Aerogate fancontroller!!!! ;)) als ik deze antec in mijn bezit heb. Zegt al genoeg dacht ik
Anoniem: 71746 5 augustus 2005 07:13
Ik heb deze kast ook in combinatie met dezelfde voeding (Tagen 480 watt). Voeding monteren was bij mij echter geen probleem. Alle schroeven zitten erin.

Ik heb de standaard intake fan (120mm) gebruikt en een 120 mm papst fan erin geplaatst voor de outtake. Mijn temp van mijn proc (3000+ 939) zijn altijd lekker laag (rond de 33 graden idle).

Volgens mij heeft de kast een perfect airflow. Ik ben zeer tevreden met deze kast.
Ik heb zelf ook de antec slk3000B en ik ben erg over deze kast te spreken aangezien hij goedkoop is :P.

Groot nadeel vind ik de resonerende panelen aan de zijkant en frontjes aan de voorkant. Deze resoneren (trillen) mee op de trillingen van de harde schijven. De schijven hang ik binnenkort tactisch op met speciaal elastiek.

Verder vind ik dat het verwisselen van de voeding alleen kan wanneer je complete moederbord eruit is (=veel werk). Maar dat doe je hopenlijk nooit (ik had een kapotte voeding, vandaar).

Prima kast verder. Voor het plaatsen van 2x 12cm fan was voor mij belangrijk. Die zijn lekker stil. De mee geleverde antec fan is trouwens alleen stil op "low" = 5v. Ik heb aan de voorkant een nexus 12cm fan en deze is veel stiller.
Kijk dan, wat een review en reacties, hier heeft een tweaker wat aan !!
Ik heb namelijk nu een huge chieftec tower, leuk watergecooled, casemod ed, maar ik wil toch een kleiner stijlvol kastje met ongeveer de zelfde eisen als de reviewer.
ook heb ik een Tagan voeding (TG480-U01, maar komt maybe een u15 in) dus dat is ook handig om te lezen :).

Wel even 2 vraagjes aan de bezityters van deze case, namelijk:
1) is de kabel voor eht front USB lang genoeg om tot bijna onderaanvan een mobo te komen ?
2) hoeveel 3,5"bays zitten er in dat hokje voor de diskette drive? aangezien ik die toch niet heb kan ik daar maybe extra HD's in gooien :). 2 stuks dus
Toch een 3e vraag, heeft iemand pics van zijn hardware ingebouwd in deze case? ben wel beniewd naar de ruimte :)

(mail eventueel naar radeonATplanetDOTnl )
Ik heb een pic van mn kast + hardware toegevoegd :)

Antwoord op vraag 1) ja :)
Waar zit de usb poort, boven of beneden?

Kan de voordeur naar rechts openen, of alleen maar naar links? Kan je hem makkelijk afhalen?
-De USB poort (2 aansluitingen) zit onder het deurtje gesitueerd. Als je de kast vanaf de voorkant bekijkt (zie foto 1), dan zit hij rechtsonder het deurtje

-De deur klapt naar links open, er is geen andere manier.

-Hij gaat er moeilijker af dan verwacht :)