Om een kleine ervaring van mezelf toe te voegen (dit is dus subjectief, niet als commentaar op je review en ik snap ook dat andere mensen dingen anders kunnen ervaren

De originele oordopjes leken goed te zitten (ik kreeg niet zoveel keus als jij als ik me goed herriner) maar ik ben erg snel naar de Comply Foam tips gegaan. Niet vanwege de pasvorm, maar wat het doet met het geluid (sealed gewoon netjes strak waardoor de bass response een beetje tot leven komt. Het zijn nog steeds geen bass-heavy oordopjes, ze blijven zuiver, maar ik wil niet meer zonder).
Het geluid uit de E10's met Comply Foam is gewoon geweldig neutraal. Net genoeg van een curve in de response zodat ze niet te klinisch klinken, maar je merkt hoe zuiver ze zijn. Voor de prijs + tips is er weinig wat er aan kan tippen in mijn mening en doen ze niet onder voor IEM's van tegen de 100,-. Ik vind de EX650;s van Sony dan ook absoluut geen contender. Maar dat is maar hoe belangrijk je het vind en _wat_ je belangrijk vind aan het geluid. Er zijn tenslotte ook mensen die niet snappen wat er mis is met de dopjes van 10,-

Het is gemaakt-in-China spul (waardoor de prijs zo laag is vergeleken met de contenders). Zelf noem ik dat niet gelijk een minpunt (en de mijne doen het nog uitstekend na meer dan een jaar) maar ik snap wel dat het misschien een minpuntje is voor de bouwkwaliteit. Ik heb er nog geen last van gehad, maar ik ben slechts 1 stem.
Dus ja, ik vind ook dat de Comply Tips een must-have upgrade is voor de E10's, maar meer voor het geluid dan de pasvorm (ik heb Comply tips ook op duurder spul zitten hier, rubber sealed gewoon bijna nooit perfect), en voor rond de 60,- is het een hele goede (maar niet super lage) prijs vergeleken met duurdere IEM's waar ze heel vaak mee vergeleken worden.
Vind je geluidskwaliteit en zuivere response minder belangrijk (of, een net zo goede reden, je wil gewoon wat meer bass en punch voor oordopjes 'on the road') dan zijn het idd niet de best-buy dopjes die ze overal genoemd worden.
edit: iets minder overdreven met wat claims en prijzen
[Reactie gewijzigd door dipje2 op 25 juli 2024 10:52]