Sinds een week deze Asus N751JK-7255 in huis. Via MyCom, want daar wordt nu standaard 3 jaar garantie gegeven. Dit is geen uitgebreide review, maar ik zal uiteenzetten wat tot dusver mijn bevindingen zijn.
Ik heb lang getwijfeld over deze Asus of zijn concurrent van Acer, uit de Nitro lijn. Gelukkig nog geen spijt, want Asus levert een prima product met de N751JK.
De eerste indruk is prima. Zoals je mag verwachten degelijk en netjes verpakt in de doos. Er wordt een los woofertje bij geleverd wat wel leuk is.
Het oppervlak is van metaal en voelt fijn aan. De onderkant is van kunststof, maar voelt toch ook stevig.
Het toetsenbord heeft een fijne aanslag, niets op aan te merken, erg prettig!. Er zit tevens verlichting op het toetsenbord, te stellen in 3 standen. Dit voegt niet veel toe, maar het is wel handig in donkere ruimtes en ziet er strak uit. Aan de achterkant van het scherm is overigens ook het Asus logo verlicht.
De touchpad voelt redelijk, maar een beetje lomp. Het klikken voelt vooral 'zwaar'. Ik gebruik zelf altijd een muis, dus voor mij geen probleem. Maar bij deze gemeld.
Installeren was zo gepiept in ca. 15 minuten. Dat geldt helaas niet voor het updaten, dat duurde zo'n 1,5 uur. Het scherm is prettig. Tot dusver kan ik niet meer zeggen dan dat het gewoon een prima scherm is.
Vervolgens wat gaan downloaden aan games en dergelijke. Helaas komt de wifi niet verder dan 3-4 mb/seconde. Het bereik is bij me thuis wel constant 4 of 5 streepjes. Echter bij een vriend thuis was het bereik vaak maar 3 streepjes. En hier volgt dan ook het eerste minpunt; de wifi-chip. Deze is van Atheros en gewoon erg matig. Kans is groot dat ik deze binnenkort vervang, echter moet dan wel de gehele onderkant er af.
Wel makkelijk te bereiken zijn het geheugen en de harde schijven. Met een paar schroeven kun je hier bij, en eenvoudig een SSD plaatsen of RAM bijprikken.
Tijdens gamen, browsen en filmpjes kijken blijft de laptop koel en nog steeds stil. Ik hoor nauwelijks verschil met idle. Games die ik heb gespeeld tot dusver zijn Starcraft 2, Diablo 3 en CS:GO. Allen op 1920x1080 op medium/hoge instellingen. De GTX850M redt zich daarmee prima. Bij CS:GO steeds zelfs 200+ fps, waardoor de gpu overhitte en terug klokte. Een maximum fps instellen heeft dit verholpen. Vooralsnog gebeurde dit alleen bij CS:GO.
Binnenkort haal ik GTA V en zal ik mijn bevindingen daar van hier updaten.
Het geluid is overigens ook goed, voor een laptop. Zet je hem erg hard gaat het helaas wel wat kraken.
Overall zeer tevreden met de aankoop. De i7 cpu, 8 GB RAM gecombineerd met de GTX850M leveren een prima prestatie. De behuizing voelt solide aan, het scherm is prima evenals het toetsenbord. Ook het design spreekt me positief aan, al is dat natuurlijk persoonlijk.
Minpuntjes zijn de standaard, toch traag voor deze tijd, 5400 rpm HDD en de wifi-kaart. Touchpad had ook beter gekund.
Update 11-06-2015
Zoals beloofd een kleine update. De laptop nu een paar weken in bezit en ben (nog altijd) zeer blij met de aankoop. Ik moet zelfs zeggen dat de touchpad en ook de wifi- module me eigenlijk wel meevallen.
GTA V loopt als een zonnetje op 1080p en medium/high settings op de GTX850. Ook stiekem beter dan verwacht dus.
De accuduur is ook prima. Gaat makkelijk een paar uur mee tijdens browsen, filmpjes, werken, etc. Tijdens gamen leg ik hem uiteraard aan de netstroom.
Kortom, een prima product.