Sony BDP-S7200 Review

25 mei 2015, laatste update op 27 mei 2015, 2.964 views Rapporteer

Een solide high end speler die zijn geld dubbel en dwars waard is.

Pluspunten

• beeldkwaliteit
  • ruisonderdrukking
  • vormgeving
  • snelheid
  • afwerking
  • robuust
  • geluid
  • upscaling

Minpunten

• hoeveelheid aansluitingen
  • ondersteund geen 24p output voor mediaspeler
  • geen analoge audiouitgang

Deze speler gekocht voor 229 euro.

Toen ik de doos in mijn handen kreeg voelde ik al meteen dat ik kwalitatief hoogwaardige speler had aangeschaft. Hij is namelijk goed zwaar. Zo;n 2.3 kilo. Da;s veel voor een blurayspeler.
De speler is mooi matzwart afgewerk en heeft een simplistische vormgeving met niet veel toeters en bellen. Lekker basic.
Aan de voorzijde zitten een paar knoppen, voor aan en uit en eject.

De opstelling is makkelijk, je word gemakkelijk door het menu heen geloodst en out of the box zijn de instellingen eigenlijk goed genoeg om hem meteen te laten spelen.

Ik heb de speler middels een van den hul hdmikabel aangesloten op mijn panasonic 50 inch gt60.
Heb hen meteen getest met een van mijn referentieblurays; the descent uit 2005. Dit is een film met veel zwartgradaties, het speelt zich voornamelijk af in diepe grotten in Amerika.
De speler laat geen enkel detail ongezien, zowel in het diep zwart als alle gradaties ertussenin.
Huid wordt mooi natuurlijk weergegeven met veel detail, kleuren zijn diep, helder en boordevol nuances. De speler reageert mooi snel tijdens scenes die in elkaar overlopen en als het beeld eventjes zwart wordt dan is het ook diep diep zwart. De speler laat geen enkel detail verloren gaan en stelt elke tv waar het op aangesloten wordt op de proef en geloof me, je tv gaat stralen zoals het nog nooit gestraalt heeft.

Dit is nog niet alles, het beste komt nog...
Deze speler heeft chroma upscaling die je alleen terugvind in de duurdere spelers.
Deze stand op auto laten staan is goed genoeg voor een geweldige filmervaring!

Dan de ruisondrukking...sony gebruikt in deze speler professionele ruisonderdrukkers. Er zijn 3 standen beschikbaar, maar ook hier doet de stand auto uitstekend zijn werk maar je kunt er altijd mee experimenten.
Ik heb flink wat blurayspelers en mediaspelers versleten in de loop der jaren, maar deze sony doet wel erg goed zijn best met ruisonderdrukking. Dit is met name handig als je gedownloade files afspeelt die gecompresseerd zijn. De speler laat gewoon de film zien en geen artefacts. Dat is bijzonder voor een speler in deze prijsklasse.

De audio is dik in orde op deze speler. het geluid is krachtig en de hertzen worden zuiver weergegeven van de laagste tot de hoogste. Muziek klinkt muzikaal en de master audio van de bluray heeft veel dynamiek en richting zodat je gegaradeerd bent van kogels die je om de oren vliegen tijdens een film.

Nota bene,
ik heb deze speler alleen op een full hd tv getest met de 4k upscaling in de stand off.

Mvg

Heb jij ook een Sony BDP-S7200?