Tweakers

BitFenix Phenom Micro-ATX Wit

Prijs
Specificaties Small form factor • 5 interne bays - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering

BitFenix Phenom Micro-ATX Wit Review

yannienl 21 mei 2015, 907 views

BitFenix Phenom Micro-ATX Wit

Mooie kast voor een nette prijs.

Pluspunten

• Goeie bouwkwaliteit
  • Voldoende openingen voor ventilatie
  • Klein aan de buitenkant, groot aan de binnenkant

Minpunten

• Kan niet gebruikt worden met PSU's waar de GND pin boven zit
  • Airflow is niet logisch
  • Slechts 1 stoffilter

M'n allereerste review dus mocht het werkelijk nergens op lijken, sorry..

Na lang zoeken, wikken en wegen ben ik toch uitgekomen op de Bitfenix Phenom M in het wit.

Verpakking
In de verpakking zit de kast (duh), een handleiding en in de kast de schroefjes, boutjes en zelfs tiewrapjes bij! Het zit goed verpakt en kan haast niet beschadigt raken tijdens transport.
Eenmaal uit de verpakking komt een, voor mij, waanzinnige kast te voorschijn.
Klein, wel wat breed en mooi wit.

De kast
Het is een vrij makkelijke kast om mee/in te werken want je kunt het toprooster, het linker en rechterpaneel en de voorkant verwijderen.

In de kast zit een bracket waar je je hdd's aan kunt schroeven.
Deze kun je volledig verwijderen als je, net als ik, daar geen gebruik van wilt maken.
Bovenin aan de voorkant zit mounting voor een dvd drive.
Ik zeg dvd maar het is eigenlijk voor een hdd, er zit namelijk geen opening aan de voorkant voor een dvd drive

In het rechter zijpaneel zitten tevens de aansluitingen voor front usb, ledlampjes, aan/uitknop en resetknop.
Ik vond dat een wat onhandige plaatsing want dat is precies de kant die open moet als je in computer wilt sleutelen.
Om die reden hebben ik de panelen omgewisseld en omgedraaid zodat dit aan de kant van het moederbord zit.
Weliswaar zitten de power en resetknop nu bovensteonder maar dat maakt mij niet uit.

Voor mij een beetje apart maar de psu zit aan de voorkant en de stroominvoer aan de achterkant.
Bitfenix heeft dat opgelost met een kabel van achter naar voren.

Het bouwen
De kast wordt geleverd met 2 x 120mm ventilator, eentje aan de achterkant en eentje aan de onderkant.
Ze staan gericht als uitlaat omdat je aan de onderkant geen stoffilter hebt.
Dat vond ik vreemd, want volgens mij gaat warme lucht altijd omhoog en kun je het beste van onder (inlaat) naar boven (uitlaat) werken, ik zal er wel naast zitten.

Zolang je de ventilatoren als laatste plaatst, kun je het hele moederbord bereiken.
Natuurlijk doe je eerst het geheugen, de processor en de koeler plaatsen op het moederbord voordat je dit in de kast plaatst, maar de stekkertjes (ventilatoren, front usb, aan/uitknop etc) doe je pas nadat het moederbord in de kast zit.

Maar dan moet de voeding erin..
Wat ik niet wist en waar niemand over spreekt in de reviews, je kunt géén voeding plaatsen die de GND pin aan de bovenkant van de input heeft.
In mijn geval, een seasonic m12ii evo 520 watt, kon niet aangesloten worden op de interne stroomkabel van Bitfenix.
De stroomkabel loopt haaks naar links zoals elke haakse C13 kabel, maar omdat Seasonic de GND pin boven heeft zitten, loopt de kabel naar rechts en dan zit je tegen de kast aan.
Met een kleine mod (let op, je verliest hiermee de garantie op je voeding) is het me dan toch gelukt om de voeding vast te zetten in de kast door twee schroeven uit de voeding te halen en langere gebruiken om te haken in de kast.

Airflow
Ik las allemaal berichten op interweb dat de airflow niet goed zou zijn blah blah maar dat waren dan ook weer gasten met SLI opstellingen, processor overklokken naar tig gigahertz in een omgeving waar een schoon plekje zeldzaam is.

Ik ben namelijk anders van mening, de airflow is erg goed!
Ik heb 2 x 120mm als inlaat aan de bovenkant en een 140mm als uitlaat aan de achterkant en de de processorkoeler staat als push zodat je een soort push/pull opstelling krijgt.

De temperatuur gemeten door het moederbord leest een maximale temperatuur van 30 graden.
De temperatuur gemeten door op de processor is maximaal 55 graden onder full load.
De temperatuur gemeten op de videokaart is maximaal 68 graden onder full load.
(Full load wil bij mij zeggen, twee uurtjes volop gamen en op de achtergrond downloaden en videobwerken)

Een goeie kast met hoogwaardig materiaal voor een kleine prijs.
De pluspunten zijn echt goed, maar let er op dat je goed kijkt welke voeding je koopt,
Zolang de GND pin onder zit, dan zit je goed!

PS Ja het is een h97 moederbord, waarom dan i5 4690k? omdat deze later in een ander systeem komt.

Bekijk alle afbeeldingen:

Heb jij ook een BitFenix Phenom Micro-ATX Wit?

De fan van de voeding staat juist naar de voorkant voor frisse lucht aanzuigen.
Maar de bracket waar je hem in moet plaatsen laat geen ruimte voor de kabel..
Zou de GND pin onderop zitten dan gaat de kabel naar links, zo is hij ontworpen.
Nu de GND pin boven zit moet de kabel naar rechts maar de bracket heeft daar geen opening.

Zie het derde plaatje, omdat ik hem wat hoger heb 'gehangen' is er plaats voor de kabel.
Zou je de bracket gebruiken dan zit daar geen opening en kan die kabel nergens heen.

Op het eerste plaatje zie je die bracket nog zitten.
Dat waar die schroef zit is het dicht, dus geen ruimte voor een kabel.

[Reactie gewijzigd door yannienl op 21 mei 2015 11:28]

Wat afbeeldingen door de tekst heen geeft altijd een prettigere leeservaring. En een lijstje met fabrieks opgaven (l*b*h, aantal 3,5" plaatsen aantal 5,25" plaatsen, aantal usb poorten), geeft wat body aan je review, en lijkt makkelijk scoren, maar zo weten we wel wat we gaan lezen.

Verder vind ik het een goede review!
Thnx, zal ik de volgende keer doen!
Ik weet alleen niet hoe ik plaatjes tussendoor moet doen maar dat ga ik wel ff uitvogelen.
Prima review hoor voor de eerste keer ;)
Over plaatjes en andere tweakers.net FAQ (even met Crtl f zoeken wat je wilt weten :) )
Je kan eventueel linken naar een grotere versie van elk plaatje door een link om de verkleinde versie heen te zetten (thumbnailen). Hiervoor kan je de volgende RML-code gebruiken:
[img]http://link.naar.verkleind.plaatje.jpg[/img]
Afmetingen kun je ook aanpassen met [img=239,355] bijvoorbeeld
De breedte kan tot ongeveer 600 pixels ...
KEEP UP THE GOOD WORK !
Heb je niet gewoon je voeding verkeerd om ?? Fan naar de voorkant, kan de voeding frisse lucht aanzuigen.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren