TP-Link Archer T4U Review

Petertyuh Testpanel
12 mei 2015, laatste update op 12 mei 2015, 589 views Testpanel

TP-Link Archer T4U

Hij werkt goed, maar is erg groot en voelt erg plastic aan.

Pluspunten

• USB 3.0
  • WPS knop

Minpunten

• Windows only

3 van 5 sterren (Voldoende)
Inleiding:

Het lijkt erop als of de fabrikanten gaan inzien dat een mooi doosje het halve werk is, want deze draadloze adapter zit me toch in een mooi doosje....

Er zit ook nog zo'n rond spiegelend ding bij met zo'n gat in het midden waar een duppie in past.
Geen idee wat ik tegenwoordig nog met CD's moet doen, vooral niet zo'n kleine, aangezien mijn ASRock 3D Vision een slot loading speler heeft.

Ik wilde haast gaan zeggen dat iedereen toch wel op internet de meest recente drivers kan halen en dat zo'n cdtje totaal overbodig is, maar als je zo'n stick koop heb je waarschijnlijk geen internet op het apparaat waarop je het gebruikt....
Dan nog is de keuze om een mini-CD te gebruiken niet zo gelukkig.

In de doos:

Bij het openmaken van de doos glimt het plastic je tegemoet, in een mooi uitgesneden schuimen vormpje.
Daaronder zit nog een CD met drivers (ik verwacht tenminste dat er drivers op staan, heb ik niet kunnen verifiëren).
Verder nog een snelstart gids en wat ander papierwerk en een USB 3.0 verlengkabel.

Installeren:

Hier gaat het mis..... Bij mij tenminste, omdat ik eigenlijk geen Windhoos computers meer heb.
Op mijn iMac heb ik wel Win7 in een VM draaien, maar dat liep niet helemaal lekker. Geen idee wat er precies aan de hand is, maar ik kreeg het niet werkend.
Gelukkig heb ik nog een HTPC, die is triple boot, en naast OpenELEC en Ubuntu staat hier ook Win7 op. Dus dat was mijn volgende slachtoffer.

Je moet echt het programma van TP-Link installeren anders wordt hij niet herkend, maar als je hem eenmaal werkend hebt kan het feest beginnen.

Snelheid:

Helaas kan ik niet met iPerf3 testen, want dat heb ik niet werkend gekregen. Echter heb ik wel een redelijk snel Ziggo lijntje liggen en met 200/20 valt er best wel wat over te zeggen. Hemelsbreed (zo klinkt het tenminste nog iets) is de afstand 1,60 meter. Aangezien het een HTPC is en ik mijn beeld op TV bekijk, kan ik die afstand niet variëren.

2.4 GHz

5 GHz

Zoals te zien is, zit het wel snor met de 5 GHz performance. Ik ben een beetje teleurgesteld door de 2.4 GHz, hier had ik echt wel meer verwacht.

Heb jij ook een TP-Link Archer T4U?

Hoe zit het met het bereik op 5GHZ? ,wanneer de router bijvoorbeeld beneden staat en de laptop een verdieping hoger?
Dat kan ik je helaas niet vertellen, omdat ik geen laptop met windows heb. En zoals ik ook al zei, ik ga mijn tv en htpc niet verslepen voor deze test (niet omdat ik te lui ben, maar ik wil nog langer van mijn rug genieten).