2. Gebruikersreviews

Ubuntu Desktop Edition Review

14 april 2009, laatste update op 14 april 2009, 54 views Rapporteer

Ik heb ongeveer een maand nodig gehad om aan Ubuntu te wennen, dat was af en toe stug doorzetten, maar daarna wilde ik niet meer terug.
De manier waarop OS- en software installatie georganiseerd is vind ik uitermate simpel en snel; ook de gebruikersinterface is helder, alhoewel de eye-candy in de standaardinstallatie wat achterloopt op de huidige trends. Na installeren van compiz en AWN gaat dat echter een stuk beter.
De meeste functionaliteit is aanwezig of eenvoudig te verkrijgen; het grote gemis is nog steeds de aanwezigheid van Photoshop of een volwaardig alternatief. Hetzelfde geldt voor veel spellen, alhoewel een en ander wel via Wine werkt.

Pluspunten

• lage systeemeisen
  • snel
  • gebruiksvriendelijk, ook eenvoudige installatie
  • veel gratis software

Minpunten

• ondersteuning voor grafische pakketten en veel games ontbreekt of is zeer beperkt

Voor mij is het het besturingssysteem van de toekomst, en de ontwikkelingen gaan heel hard op dit moment.

Heb jij ook een Ubuntu Desktop Edition?