Macbook Ai.... uhh iPad met keyboard. Deze review is voor de Air 2 versie
Pluspunten
Mooi compact design, deels van aluminium. Past bij andere Apple producten.
Backlit keys
goed toetsenbord dat erg makkelijk typt
Het geheel blijft dun: de plastic shell waar de ipad in moet maakt de iPad zelf maar een fractie dikker, en ligt lekker in de hand als je alleen de iPad wilt gebruiken.
iPad gaat makkelijk in het toetsenbord d.m.v. magneten die het tablet in de sleuf trekken.
Veel toetsen
Opladen via micro-usb
Als je de combinatie dichtklapt gaat de iPad uit, als je weer opent gaat hij weer aan
Minpunten
iPad kan niet heel ver naar achteren in laptopmode, maar ver genoeg vind ik.
Je moet hem aan en uit zetten
klein gat voor mini jack (koptelefoonplugje)
plastic case heeft een aantal eer zwakke verbindingen
2 van 5 sterren (Slecht)
Zagg Slim book maakt van je iPad Air 2 een soort mini Macbook Air (optisch gezien dan). Het design is mooi. Het geheel voelt stevig aan en blijft redelijk dun. De bovenkant (waar de toetsen zitten) is van aluminium. Helmaal linksboven zit een home-toets, die hetzelfde werkt als de home-toets op de iPad. Helemaal rechtsboven zit een aan/uit toets. Ik las in een review dat je die wel moet gebruiken anders is het keyboard na een week leeg. Je laadt het toetsenbord via een micro-usb kabeltje op. Dus geen batterijen vervangen.
Als je de iPad wilt aanraken om de touchfuncties te gebruiken wiebelt de iPad een beetje (valt erg mee hoor, maar toch). Ik hou dan mijn linker hand achter de iPad en toets met mijn rechter hand. Dat vind ik geen probleem.
De volume- en andere knoppen zijn goed te bedienen. Er is een beetje weinig ruimte voor de mini jack: als je een dikkere mini jack gebruiken wilt kan dit denk ik niet.
Het typen gaat erg makkelijk en maakt weinig geluid.
Gekocht bij tabletcentre.nl (Coolblue) voor €109,99
Na een paar weken gebruik, is de plastic case die om de iPad heen gaat op twee punten gebroken. De verbindingen bij de speakers zijn van zulk dun plastic dat die snel breken. Nadat ik de verbiningen met secondenlijm gelijmd had, brak één van de verbindingen op een andere plek. Ik ga er mee terug.
Na nog twee weken weer meer scheuren. Inmiddels teruggebracht (Coolblue deed helemaal niet moeilijk na twee maanden. En heb de Logitech Type+ genomen. In de dagelijkse praktijk toch handiger.
Wel jammer want de Zagg was VEEL mooier.
Erg goed toetsenbord, helaas zijn de plastic bevestigingspunten van de cover al twee keer afgebroken in nog geen jaar tijd. Nu weer teruggestuurd onder garantie. Naar mijn mening een tekortkoming in het ontwerp.