LG NB3530A Review

dennisk.
27 maart 2015, laatste update op 29 april 2015, 1.236 views

LG NB3530A

Handig product met goed geluid en een goede prijs. Ideaal in combinatie met een LG televisie.

Pluspunten

• Goed geluid
  • (Draadloze) externe subwoofer
  • Diverse geluidsprogramma's
  • Bluetooth
  • 2x optical aansluiting
  • USB aansluiting
  • Mogelijkheid de soundbar op te hangen
  • Soundbar wordt wakker bij aandoen televisie

Minpunten

• Bluetooth kan heel soms haperen (afhankelijk van telefoon)

Inleiding
Deze geweldige soundbar heb ik in december 2013 aangeschaft. Inmiddels al bijna anderhalf jaar in gebruik!

De reden om deze soundbar te kopen was door het wat matige geluid van mijn televisie. Daar ik nogal veel series en films kijk via de televisie, leek het mij ook erg prettig om daar goed geluid bij te hebben. Na wat te hebben rondgezocht op internet en wat te hebben geluisterd bij een elektronicawinkel, deze toch maar besteld bij Coolblue voor de mooie prijs. Toen ik deze soundbar kocht, kostte het nog € 179. Inmiddels is de prijs wat gedaald, wat het een nog mooiere koop maakt.

Ervaringen
Het fijne aan deze soundbar is dat er een optische aansluiting op zit. Op deze manier kan ik de televisie via optical aansluiten op de soundbar, wat voor een mooi geluid zorgt. Mits je geen optical hebt op je televisie, dan is deze soundbar geen aanrader. Ik zie niet weten hoe je je televisie dan kan verbinden met de soundbar namelijk :p.

Ik heb in de anderhalf jaar dat ik de soundbar gebruik, geen gebruik gemaakt van de USB poort. Ik verwacht dat dit gewoon goed zal functioneren, maar daar kan ik in deze review geen uitspraken over doen.

Bluetooth heb ik wel geprobeerd, alleen was dit nog met mijn oude telefoon. In de tijd dat ik bluetooth gebruikte om muziek af te spelen via de soundbar, was het met mijn oude telefoon niet meer mogelijk om muziek of films te streamen, daar de wifi verbinding van mijn toestel ineens gigantisch traag werd. Ik weet dat dit probleem niet bij de soundbar ligt, daar het erg vreemd zou zijn als een soundbar effect zou hebben op de wifi verbinding van mijn toestel.
In combinatie met offline opgeslagen muziek via bijv. Spotify is het wel vlekkeloos gegaan. De verbinding was erg goed en het geluid klinkt ook erg mooi.
Ik zal binnenkort de bluetooth functie van deze soundbar testen in combinatie met mijn nieuwe toestel, om te checken of de wifi problemen er dan niet zijn.

Het functioneren van deze televisie in combinatie met de soundbar is gewoon perfect. In mijn geval betreft het een Philips televisie, maar met een LG televisie is de combinatie nog beter.

Het is ook een mogelijkheid om de soundbar aan de muur te bevestigen met een meegeleverde bevestigingsbeugel.

De subwoofer van de soundbar werkt ook erg goed. Zelf heb ik de subwoofer wat zachter gezet, omdat ik anders mijn ouders wakker zou houden bij het bekijken van een film.

De soundbar gebruik ik nog elke dag met plezier. Als de soundbar eenmaal goed is ingesteld en dergelijke dan is het niet meer nodig om er aan te komen. De soundbar gaat aan als de televisie aan gaat en ook weer uit, kort nadat de televisie is uitgeschakeld. Je hoeft in principe alleen nog maar de volume te veranderen wanneer dat nodig is.

Een zeer geschikte soundbar voor muziek, films en series.

Fotootjes komen van het internet.

Heb jij ook een LG NB3530A?