Inleiding
Twee weken geleden de beslissing gemaakt om na positieve reacties deze smartwatch aan te schaffen. Ik heb de watch bestelt bij DealExtreme en had toevallig geluk dat deze binnen de 24-uur shipping aanbieding viel dus lekker snel verzonden. Ik heb al vele goede ervaringen met DX.com maar aangezien ik nooit voor een groter bedrag bestel bij DX.com, kwam ik er pas "te laat" achter dat er een kans bestond dat er boven de € 22,- invoerrechten en belasting betaalt zouden moeten worden bij het in ontvangst nemen van het horloge. Uiteindelijk geluk gehad en niets hoeven betalen. Toch haal ik dit even aan in mijn review zodat je weet dat je hier even rekening mee moet houden.
Bestelling en levering
Zelf bestel ik al jarenlang spullen bij DX.com, bijvoorbeeld; oplaadsnoeren, adapters, hoesjes etc.
De bestelling ging bij de WeLoop Tommy dan ook vlekkeloos. Zoals al eerder gezegt viel het horloge in de categorie "MVP" (24-uur verzending) waardoor binnen een paar uur na de bestelling het product al op de post wordt gedaan. Dus niet te verwarren met: "binnen 24-uur in huis".

Je krijgt bij de bestelling ook een Track en Trace code, maar deze is niet echt heel accuraat.
Na ongeveer anderhalve week had ik het horloge keurig verpakt binnen.
Ervaring
Het horloge zit goed verpakt en is makkelijk uit te pakken. De verpakkingswijze doet een beetje denken aan de wijze waarop smartphones worden verpakt. Na het openen van het doosje is de watch meteen te zien. Ondanks dat ik wist dat het horloge niet heel groot zou zijn, viel in eerste instantie de grote toch wat tegen, maar na een paar dagen dragen wen je er aan en valt het best mee. Na het uitpakken heb ik meteen de handleiding bekeken. Zoals al beschreven in RobertowNL zijn review is de handleiding niet in het beste Engels, maar het is prima te lezen. Na het aanzetten van het horloge was ik toch wel verrast door de kwaliteit van het beeld. Ondanks dat het hier gaat om een kleurloos traditioneel LCD-scherm (typische LCD letters) is het beeld best scherp en goed af te lezen.
Het verbinden met de telefoon (iPhone 5S) gaat ook vrijwel probleemloos, en ook het updaten naar de nieuwste firmware gaat goed.
Na alles makkelijk te hebben kunnen instellen kwamen de eerste WhatsApp notificaties al binnen!

Toch is het in mijn ogen de vraag of je dit wel daadwerkelijk een 'smartwatch' kunt noemen. Het idee is erg leuk en het horloge werkt ook nagenoeg perfect in mijn ogen, maar door het ontbreken van een kleurenscherm, touchscreen en de beperkte features is het in mijn ogen niet echt een smartwatch. Daarnaast zou het niet gek wezen als de vormgeving van de firmware op de schop genomen zou worden. De telefoon App ziet er namelijk perfect uit, terwijl het op de watch allemaal wat simpel oogt. Bij de branded versie van de WeLoop in Oost-Europa (GoClever Chronos ECO) ziet de firmware er al een stuk beter uit. Maar misschien veranderd dit ook nog later in een update. Wellicht dat ook het aanbod in features nog aantrekt aangezien er een SDK in ontwikkeling is.
Ik ga het niet te lang maken aangezien de review van RobertowNL al meer dan duidelijk is!
Voor € 60,- is dit een prima watch met notificaties en wat extra's. Ik gebruik het horloge nu een paar weken en ik ben er zeer tevreden over.
Als je een simpel en sportief horloge zoekt met Bluetooth en notificaties dan is dit een prima keus.