Accessoires:
External speaker:
De laptop word standaard geleverd met een extern bass boxje die word aangesloten via een speciaal bedoelde aansluiting.
Het geluid wat hier vanaf komt is niet hard maar wel super zuiver en is perfect in balans met de standaard speakers in de laptop.
De standaard speakers zijn overigens ook niet slecht, goed geluid en zuiver alleen je mist een groot deel van je spectrum. Vandaar de externe speaker.
Headset connector:
Helaas is er niet volledig nagedacht over de wensen van een gamer (waarvan ik uit ging toen ik de specs zag).
De aansluiting voor de headset is namelijk een combinatie Mic/Headset aansluiting (3,5mm jack met 3 ringen i.p.v. 2). Eigenlijk dezelfde aansluiting als een telefoon.
Nu moest ik zelf nog een kabeltje bij bestellen om mijn Razer headset op de laptop aan te sluiten.
Het nadeel van deze aansluiting is dat de driver niet alle functies ondersteund.
Wanneer je de headset aansluit schakelt hij zowel de mic als de headset over naar de zij aansluiting.
Hierdoor kun je dus wel:
1 - Je laptop speakers en ingebouwde mic.
2 - Je headset speakers en ingebouwde mic.
3 - Maar NIET je laptop speakers en externe mic.
De driver van windows herkent maar 1 mic input en deze schakelt over op extern zodra je je headset aansluit (geen 2 aparte apparaten).
Dit vond ik zelf een nadeel aangezien ik nog wel eens met vrienden aan het gamen ben.
Prestaties:
Windows etc.
In algemeen gebruik meer dan snel genoeg.
Windows werkt heerlijk snel, browsen en video werkt allemaal perfect.
Exact wat je mag verwachten van een laptop van dit kaliber.
Games:
Heb zelf de laptop gehaald om onder andere DayZ Standalone te spelen, wat overigens een slecht geprogrammeerd en dus zwaar spel is. Echter op deze laptop verwachte ik het wel op medium te kunnen spelen met een betrouwbare FPS.
Helaas kan ik dit spel op, alles LOW en nog geen full-hd resolutie, pas draaien met een FPS van 60+.
Hierdoor vielen de prestaties bij mij een beetje tegen.
Waar je de real-time specs mee kan vergelijken is een Core 2 Quad 2,5Ghz met een NVIDIA Geforce GT9800 Videokaart. Deze (mijn oude pc) draaide de meeste games net zo snel als deze laptop.
Furmark scoorde op Full HD met 2x MSAA onder de 15 FPS.
DayZ Standalone scoorde op alles LOW met een 720p resolutie 60FPS+.
Conclusie:
Gebaseerd op mijn, gamers, verwachtingen viel hij kwa prestaties een beetje tegen.
Echter is hij in dagelijks gebruik meer dan snel genoeg en werkt hij heerlijk.
Tevens verwacht ik dat hij vanwege de stevige constructie zeker een tijd mee zal gaan bij dagelijks gebruik en gesjouw.
Een aantal punten waar ik zelf geen volle 4 of 5 sterren heb gegeven zijn logischerwijs omdat het een 17" laptop is. Hierdoor is hij minder praktisch in gebruik en dus niet ergonomisch. Tevens word hij onder maximum belasting (zonder tweaks) al
70 75 Graden. Ik weet niet of dit normaal is maar lijkt naar mijn mening toch een beetje warm. vanaf 65 Graden slaan de ventilatoren aan en blijft hij stabiel op 75 hangen.