Ik schrijf eigenlijk nooit een review maar wil toch graag mijn ervaring delen over deze cpu
Allereerst wat info over de cpu
Cpu specs
Socket FM2+
Aantal cores Quad Core
Snelheid 3,7GHz
Maximale turbo frequentie 4GHz
Procestechnologie 28 nm
Onderbouwing keuze en gebruikte hardware.
Heb onlangs onderstaand systeem gebouwd met als kloppend hart de Amd Athlon X4 860K
Het doel van mijn systeem was met name gaming en overclocken.
Ik had nog even getwijfeld of ik niet een setup van het intel kamp wilde met een Intel G3258 en het Asrock Anniversery mobo maar heb mede vanwege de prijs en het feit dat je 2 cores meer heb toch gekozen voor de fm2 setup.
# | Product | Prijs | Subtotaal |
1 | Samsung 830 series SSD 128GB | € 0,- | € 0,- |
Bekijk collectie
Importeer producten | Totaal | € 685,99 |
Aan de slag
Na een noodzakelijke biosupdate naar 1.4 kon ik aan de slag met deze cpu .
Out of the box presteert de cpu al prima op 3.7 tot turbo 4 ghz en blijft ook behoorlijk koel onder mijn CM Seidon.
Temp is onder load rond de 50 graden , prima dus en het betekend voldoende overhead om over te clocken.
Overclocken
Het overclock potentieel van deze cpu is uitstekend.
Had via de OC Genie van mijn mobo al snel de cpu op 4.2 ghz draaien en zodoende haalde ik al een passmark rating van rond de 2900 punten .
Na nog wat tweaken draaide de cpu op 4.5 ghz op stock voltages en dit is nu ook mijn 24/7 OC .
Hiermee scoor ik 3229 punten met passmark.
Dit is echt een zeer goede score voor een cpu van deze prijsklasse.
Temperatuur tikt onder load net de 60 graden aan wat nog steeds erg netjes is.
Er zit verder nog wel rek in vooral omdat de cpu na een half uur prime nog steeds niet over de 60 graden gaat .
Ook met de voltages valt er vast nog wel wat extra`s uit te persen maar daar ben ik tot op heden voorzichtig mee.
Een vaak gezegd iets op de forums is dat de single thread performance bij lange na niet kan tippen aan intel en het komt vaak over alsof Amd daar erg zwak in is .
Kijk naar de laatst bijgevoegde foto en kom tot de conclusie dat dit echt wel overdreven word.
Deze cpu staat zijn mannetje tussen al het intel geweld.
Mijn eindoordeel is dat ik deze cpu aan iedereen kan aanbevelen die voor een laag budget een game pc wil en/of leuk wil overclocken .