Sony Bravia KDL-32U4000 Zilver Review

22 maart 2009, laatste update op 22 maart 2009, 1.393 views Rapporteer

TV wordt gebruikt op een gewone UPC kabel aansluiting. Dit is één van de weinig TV's zonder glimmende pianolak wat ik een stuk mooier vind. Beeld Beeld is over het algemeen een stuk mooier dan de vorige Philips beeldbuis tv. Sommige uitzendingen zijn wat onscherp, maar als je de TV handmatig op een 4 bij 3 verhouding instelt is het beeld een stuk scherper. De TV past automatisch het beeldformaat aan de uitzending aan, dit werkt alleen niet goed. Bij BBC 2 hoort het beeld op "Zoom" te staan (breedbeeld uitzending) maar flikkert het beeld ongeveer elke 4 minuten naar een andere maat. Dit gebeurt niet eens bij scene wisselingen ofzo maar gewoon bij hetzelfde fragment Bij alle breedbeeld zenders valt een stuk van de boven en onderkant...

Pluspunten

• Uiterlijk
  • Beeldkwaliteit
  • Afstandsbediening

Minpunten

• Automatische beeldaanpassing
  • Teletekst
  • Verbruik

2 van 5 sterren (Slecht)

Beeld

De TV past automatisch het beeldformaat aan de uitzending aan, dit werkt alleen niet goed. Bij BBC 2 hoort het beeld op "Zoom" te staan (breedbeeld uitzending) maar flikkert het beeld ongeveer elke 4 minuten naar een andere maat. Dit gebeurt niet eens bij scene wisselingen ofzo maar gewoon bij hetzelfde fragment :S
Bij alle breedbeeld zenders valt een stuk van de boven en onderkant van het beeld weg :S, maar volgens mij is dat "normaal" op veel moderne televisies?

Bij sommige zenders valt de ondertiteling weg omdat het beeld automatisch te veel ingezoomd is. Handmatig kan je dit voor deze zender aanpassen naar 4/3 waardoor het volledige beeld zichtbaar is, MAAR dan worden sommige zenders OOK 4/3 terwijl die juist goed stonden :/
Het lijkt wel alsof de TV niet voldoende geheugen heeft om voor elke zender de verhoudingen op te slaan...

Geluid
Geluid is voldoende en vergelijkbaar met m'n vorige TV.

Teletekst
Een paar functies die de vorige Philips wel had mis ik wel erg op de Sony 32U4000. Zo worden subpagina's niet onthouden en moet je dus zelf telkens op stop drukken om te voorkomen dat de pagina verspringt…

Afstandsbediening
Duidelijke afstandsbediening!

Verbruik (volgens Voltcraft energy monitor 3000)
0,7W in standby
0,7W in "uit"
80W met intensiteit 7 (fabrieksinstelling)
120W met maximum intensiteit
Televisie verbruikt altijd hetzelfde, dus bij donkere scenes wordt de verlichting niet gedimmed.

Heb jij ook een Sony Bravia KDL-32U4000 Zilver?

Ik heb de TV nu inmiddels een half jaar en moet zeggen dat ik totaal geen last heb van het aanpassen van het beeld. Ik moet juist zeggen dat ik het bijna nooit heb. Ik heb het wel is maar komt bij mij maar zelden voor. Ik heb hem altijd op SMART staan dan gaat het altijd goed bij mij. Ook met de ondertiteling.

Valt de ondertiteling toch weg kan je met de 4 puntstoets omhoog drukken om de ondertiteling zichtbaarder te maken. Dan komt er onder in het scherm Zoom^1 etc te staan. Werkt ook Prima, dan is het niet nodig om naar 4:3 te schakelen de beeld verhouding blijven ook juist als je SMART gebruikt.

Klein vraagje over de Review:
Van waar de algemene beoordeling en de prijs slecht? Je hebt bijna alles goed of zeer goed beoordeelt maar toch een slechte algemene beoordeling? In je tekst kan ik de reden niet echt terug vinden?

[Reactie gewijzigd door Verwijderd op 25 juli 2024 06:23]

Ik vind het niet normaal dat een TV uit deze eeuw niet zelf kan weten dat het beeld veels te groot staat. Dat automatisch aanpassen functioneert dus niet goed.

Ik heb geen klachten over de kleurweergave, ghosting, vormgeving, etc daarom zijn die goed beoordeelt.
De problemen die ik heb vermeld ik daarom onder Algemene beoordeling.

Prijs:
Toen der tijd koste de televisie iets van 450 euro en dat was ruim 100 euro meer dan een vrij populaire LG televisie. Ik had verwacht dat voor die meerprijs EN 10 jaar ontwikkeling een perfecte opvolger zou krijgen voor mijn beeldbuis TV'tje.

P.S. Wat voor TV bron heb jij?

[Reactie gewijzigd door op 25 juli 2024 06:23]

Dat wat jij schreef bij "Beeld", dat ken ik.
Zie bij iedereen die ik ken met een LCD-tv dat géén enkele tv-zender goed wordt weergegeven.
Laatst bij een even tussen de instellingen zitten neuzen.
- Of de subs+stuk beeld vallen weg;
- Of 't beeld wordt uitgerekt...

Ik snap niet hoe het kan dat dat bij zoveel LCD-tv's voorkomt. Zoals jij zei, 't is net of het normaal is :?

[Reactie gewijzigd door Raven op 25 juli 2024 06:23]