Dell UltraSharp U2415 Zwart Review
8 december 2014, laatste update op 8 december 2014, 1.453 views
Rapporteer
Niet de goedkoopste 24" monitor, maar je krijgt wel wat in de plaats
Pluspunten
- 1920x1200px
- Dunne bezel
- Compleet stil!
- Uitstekend beeld
Minpunten
- USB3 aansluitingen niet makkelijk bereikbaar
- Geen DVI ingang
Vandaag pas geleverd, dus gewoon even een eerste indruk.
Ik gebruikte tot vandaag 2 Samsung 2443BW monitoren, nu zo'n 5 jaar oud.
Ik was al gewend aan de de 1920x1200px resolutie, dus ik koos opnieuw voor de welkome extra vertikale pixels.
De overstap van een TN met CCFL backlight naar IPS paneel met LED backlight is gewoonweg WOW :-) Helder beeld en mooie kleuren, right out of the box. Volgende week doe ik wel nog eens een calibratie, want ik merk dat er toch een licht verschil zitten tussen beide schermen. Het bijgeleverd kalibratierapport toont dat ook aan.
De dikte van de bezel is ongeveer de helft als voordien, dus prima als dualmonitor setup.
Dit scherm is ook compleet stil, in tegenstelling tot mijn Samsungs die bromden onder de 97% brightness en een hoge electronische whine lieten horen bij spreadsheets / docs.
De geïntegeerde USB3 hub is een pluspunt, alleen jammer dat de aansluitingen niet zo goed bereikbaar zijn. 4 zitten weggestopt naast de inputs en de 5de zit op de achterkant. Minstens 1tje aan de zijkant, zoals sommige monitoren dat hebben, had toch praktischer geweest.
Deze monitor heeft geen DVI ingang, wel meerdere DP en HDMI ingangen. Maar gezien mijn desktop enkel VGA/DVI/HDMI outs heeft, had ik een DVI<>HDMI kabel nodig voor het 2de scherm.