Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie
Bekijk alle reviews

Voyo A1 Mini Zwart Review

+2
Downstar2 30 november 2014, laatste update op 11 februari 2016, 2.771 views

Voyo A1 Mini Zwart

Windows 8.1 tablet voor een geweldige prijs

Pluspunten

  • Goedkoop
  • Lange accuduur
  • Volledige Windows 8.1 (legitiem)

Minpunten

  • Camera
  • Wifi soms beperkt

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Mobiliteit en accuduur Score: 4
Warmte en geluid Score: 5
Ergonomie Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Beeldkwaliteit Score: 4
Prestaties Score: 5
Featureset Score: 5
Prijs Score: 5
http://i.imgur.com/4LkO6f9l.jpg
Reviewtimeeee :)!

Vandaag de Voyo A1 mini.Dit is een een Windows 8.1 tablet!
In deze review probeer ik een algemeen beeld te geven over hoe ik de Voyo Winpad A1 mini heb ervaren.
Voor de mensen die niet graag lezen, onderaan staat uiteraard de videoreview die vrijwel dezelfde zaken behandelen als in deze tekstuele review. De foto’s in deze review zullen aanklikbaar zijn, hiermee haal je de originele foto op om details nog beter te zien.
Ik hoop dat jullie er weer van kunnen genieten!
Groet,
Downstar

http://i57.tinypic.com/iw820m.jpg

De Voyo A1 Mini komt van Gearbest

De Voyo A1 is er in verschillende kleuren. Gearbest bied naast grijs ook een blauwe en een gele versie aan. Op internet is daarnaast een fel groene en roze verkrijgbaar. Voyo legt met die kleuren toch wel de focus op de jongere gebruiker denk ik zelf. Het is schijnbaar wel een manier die werkt, want immers doet appele het met haar iPhone 5c hetzelfde. Ik houdt niet van die vreemde poespas kleuren, ik kies daarom lekker voor het zakelijke grijs/zilver.

http://i.imgur.com/VgSdNSBl.jpg
bron: Cart1000.com

De keuze om het product van gearbest te halen is met name omdat ik op het moment van bestellen heb gekeken waar ik het toestel het goedkoopst (eventueel met coupon) kon bemachtigen.
Daarbij kwam aliexpress.com eigenlijk op de eerste plaats. Daar was het toestel destijds voor 130-140$ te krijgen. Aliexpress is een site zoals het Nederlandse Marktplaats.nl, verschillende verkopers
en dus ben je ook niet altijd zeker van een verkoper met goede bedoelingen. Aliexpress kent echter wel een rating systeem, waaraan men kan zien in hoeverre in verkoper betrouwbaar is ofniet.
Daarnaast is het niet mogelijk om met PayPal te betalen bij aliexpress, daarom valt die mogelijkheid af.

Ik ben daarom eens gaan kijken bij de bekendere webshops (Lees: Gearbest, DX, Banggood, Tmart etc.) waar ik het goedkoopst aan de Voyo A1 mini kon komen. Dat was dus het geval bij Gearbest.com.

Momenteel schommelende prijzen een beetje, maar lijkt gearbest (mede dankzij een coupon) nog steeds de goedkoopste leverancier.

http://www.gearbest.com/v...dows-8.1-tablet-pc-_gear/

De Voyo A1 mini is momenteel al in de aanbieding voor 145$, echter is er een coupon* beschikbaar die de prijs zelfs naar 137,99$ laat zakken.
Middels couponcode: VOYOLG

Er dient wel rekening gehouden te worden met het feit dat het product de grens van 22 euro overschrijd en daarmee in aanmerking (kan) komen voor extra belasting (21% van nieuwe waarde + 13 euro administratiekosten als het via PostNL gaat.)
Wanneer er gekozen wordt voor het laten verzenden met de gratis airmail moet men er vanuit gaan dat het pakket al gauw 2-3 weken onderweg is. Het kan uiteraard sneller of langzamer.

Maar ik houdt zelf altijd die standaard aan. Ik heb zelf geen extra belasting hoeven te betalen en kreeg het pakketje uiteindelijk binnen 1,5 week binnen.
Het pakket kwam in een standaard dicht getaped pakketje, in dit pakketje zat het originele Voyo A1 mini doosje nog eens in een rol van ik geloof wel 3 meter bubbeltjes tape haha. Iets wat overdreven misschien, maargoed alles om het pakket dus veilig zijn eindbestemming te laten halen.!

Eenmaal uitgepakt krijg je dit te zien:

http://i.imgur.com/XvyzkSol.jpg
Een (stevig) kartonnen doosje met hier en daar een verwijzing naar de tablet en geinspireerde tiles van windows 8.1. Op het doosje tref ik verder een sticker aan met wat basis informatie van de tablet.
Daar vind ik ook de productie datum. Deze is gedateerd op 2014.10.21, oftewel 21 oktober 2014.
De tablet is dus nog vrij recent gemaakt!

Eenmaal het doosje openen dan vind je:

- Tablet
- screenprotector(al op tablet)
- Amerikaanse Adapter (5V. 2000 mah)
- Handleiding
- OTG kabel.
http://i.imgur.com/6njKXhIl.jpg

Om In Nederland de adapter te kunnen gebruiken heb je dus nog wel een Europees koppelstukje nodig.
http://i61.tinypic.com/eg73gi.jpg

Dan komen we aan op de punt waar we naar de specificatie van de tablet gaan kijken.
Wat maakt deze tablet nou bijzonder?
Met name dat het eens niet draait op het alom bekende Android. Windows 8.1 maakt deze tablet bijzonder. Doormiddel van het aanwezig zijn van de Atom Z3735 chipset(In dit geval de Z3735F variant) kan men op deze tablet de gebruikelijke windows extensie .EXE uitvoeren op deze tablet.
Oftwel alles valt op deze tablet te installeren zoals op een normale desktop, zolang het maar draait op de aanwezige interne hardware draait. De specificaties van de interne hardware staan hieronder:

http://i.imgur.com/IiDPmArl.jpg
Bron: bestchinatablets
In bovenstaande specificatie wordt gesproken over de Z3735D, dit is ook een variant van die Z3735 echter is deze met EOL(End-of-Life). Oftwel deze chipset niet meer worden geproduceerd.
Hij schijnde wat beter te presteren dan de 3735F variant, maar dit is eigenlijk alleen theoretisch gezien. In de praktijk zul je dit niet echt merken denk ik.

De tablet beschikt over een 8 inch scherm met een 1280x800 resolutie, 2GB RAM en 32 GB ROM.
Daarnaast heeft de tablet de beschikking over een 5000 mah batterij.

http://i61.tinypic.com/23hsxm9.jpg

Dan komen we op het hoofdstuk design en bouwkwaliteit.
Laten we beginnen bij het design, tja dat is eigenlijk bij elke tablet wel gelijk.
Daar valt eigenlijk weinig over te zeggen. Knopjes zitten op logische plekken en de achterkant is iets wat afgerond om hem prettiger in de hand te houden.

Hieronder zie je enkele foto’s van het design van de Voyo A1 mini:

http://i.imgur.com/yGJhfBVl.jpg
http://i.imgur.com/bvsB0fkl.jpg
http://i.imgur.com/WyB7lHml.jpg
http://i.imgur.com/T17Cq9bl.jpg
http://i.imgur.com/TRtfFsQl.jpg
http://i.imgur.com/hiP9DKBl.jpg
http://i.imgur.com/hKL4kcsl.jpg
http://i.imgur.com/0MDorxul.jpg
http://i.imgur.com/yXZaobll.jpg
http://i.imgur.com/hSe9PONl.jpg
http://i.imgur.com/qo51pLUl.jpg

http://i.imgur.com/m6K4KuAl.jpg
http://i.imgur.com/oAF5Hjel.jpg
http://i.imgur.com/To559fZl.jpg
http://i.imgur.com/AGONt2Cl.jpg

Case thanks to igi0n ^O^

Over de bouwkwaliteit valt wat te betwisten. Ik zou graag een aluminium case hebben gezien.
Maargoed, daartegen over staat dus dat hij dan wel weer zwaarder zou zijn(hij weegt nu +- 350 gram) en waarschijnlijk ook weer iets duurder. De plastic behuizing aan de achterkant is verder solide en geeft nergens een krakend geluid. Het volstaat dus prima. Knopjes zijn verder prima in te drukken en hebben ook geen krakend geluid. De poorten (denk aan microusb/mini hdmi) zijn verder prima afgewerkt, al ging het OTG-kabeltje er in het begin niet helemaal lekker in. Dit kan echter ook te maken hebben gehad met het feit dat ik iets te voorzichtig ben met nieuwe dingen :P. Hij gaat er nu gewoon soepel in en
uit.

Een belangrijk ander punt wat onder bouwkwaliteit valt vind ik altijd het scherm.
In dit geval een 8 Incher met IPS technologie. Dit resulteert in prima kwaliteit kleuren en een prima kijkhoek. De Resolutie van 1280x800 is op 8 inch in mijn ogen meer dan prima. De Iconen zijn scherp en redelijk klein. Toch heb ik eigenlijk niet echt veel last van mis ‘touchen’. Het scherm lijkt mijn input goed te kunnen verwerken en voelt precies gevoel genoeg aan.

http://i58.tinypic.com/oqvk1w.jpg
Wanneer we de tablet voor het eerst aanzetten, ben ik vrij verbaast.
Het toestel start vanaf het moment dat de American Megatrends bios is voorbij gekomen in precies 10 seconden(!) op. Daarna is het toestel volledig bruikbaar. Inclusief biosscherm zit je misschien op een 13-15 seconden!

Wanneer de tablet is geboot kom je in dit scherm terecht:
http://i.imgur.com/qNpPPUDl.jpg

Het is hier de bedoeling dat je je inlogt(doormiddel van het naboven schuiven van de afbeelding), bij de eerste keer opstarten zal hij standaard met een lokaal account ‘John’ opstarten. In mijn geval was dit al met de Engelse taal. Om goed gebruik te kunnen maken van deze tablet is het aan te raden om in plaatst van een lokaal account, een microsft account te kiezen. Hiermee krijg je in de tablet directe integratie van onder andere mail, kalender en bijvoorbeeld Microsoft cloudopslag dienst One drive.

Eenmaal ingelogd komen we in de bekende windows 8 tegeltjes launcher,
vanuit hier heb je direct toegang tot al je apps en instellingen.

http://i.imgur.com/2VH9MLul.jpg

Het is even wennen wanneer je van een android tablet komt. Windows 8.1 werkt namelijk met verschillende gestures/sleepgebaren die je eerst even onder de knie moet hebben.
Wanneer je bijvoorbeeld van uit de tegen interface naar boven sleept kom je in je app-drawer terecht:

http://i.imgur.com/ja3w9eWl.jpg

Hierin zie je in een vlot overzicht alle beschikbare apps op de tablet.

Wanneer je vanuit de rechts het beeld in sleept verschijnt er een taskbar aan de rechter kant van het scherm. Hierin zie je verschillende functies waaronder zoeken, start, apparaten en delen.

http://i.imgur.com/0KTSl3Ll.jpg

Dit schermt komt altijd over de huidige app heen, je kun vanuit hier dus snel terug naar het startscherm(de tegellijn) of snel iets delen of bijvoorbeeld naar de instellingen.

Als we kijken naar de instellingen dan zien we dat dit vrijwel het zelfde is al wat je normaal op een desktop PC kan/mag verwachten. Je kunt in de instellingen dingen als het vergrendelscherm, energiespaarspanden, wachtwoorden, talen en tijden wijzigen. Ook is het mogelijk om vanuit hier naar het vetrouwende configuratiescherm te gaan.

http://i.imgur.com/S4GVdRDl.jpg

Vanuit instellingen kon ik vrij vlot middels Windows Updates een Nederlands Taalpakket downloaden. Zodat de tablet in het Nederlands kon worden gezet. Toch moet ik bekennen dat de vertaling niet overal even lekker is geweest. Zo zijn er af en toe nog dingen in het Engels terug te vinden, maar dit is opzich niet storend. Het grotendeel (lees 95%) zal gewoon in het Nederlands zijn.

Windows Updates is in mijn ogen zeker een pluspunt ten opzichte van Android.
Bij android krijg je een versie en daarmee moet je het doen. Updates van het besturingsysteem kunnen eigenlijk alleen middels de leverancier van de tablet worden uitgerold. Met Windows Updates krijg je gewoon de normale updates(beveiliging of bijv. extra functies etc.) vanuit Microsoft zelf.

Eenmaal gewend aan de tablet dan is alles vrij soepel in gebruikt, aangezien mijn kennis van Windows redelijk groot is voelt het vertrouwd aan. Een punt wat helemaal lekker voelt is het bureaublad en de normale bestandexplorer. Doormiddel van een tegel in de appdrawer kom je op het bureaublad terug en is het net of je achter een computer zit. Vanuit hieruit is het browsen en installeren van programma’s (.exe) niet anders dan op een normale computer. Wanneer je zelfs nog met een OTG kabel toetsenbord en muis aansluit merk je eigenlijk helemaal geen verschil meer, op het kleine schermpje na.

http://i.imgur.com/oyvpJvDl.jpg

Terugkomend op het installeren van .exe bestanden, dit doet hij allemaal prima.
Ik heb zelf enkele apps (bijv. Spotify, teamviewer, firefox) zonder problemen kunnen installeren.
Hoelang het precies duurt is uiteraard afhankelijk van de grote van de applicatie.

Ik heb daarnaast ook zonder moeite het Microsoft Office pakket ge´nstalleerd gekregen,
Dit officepakket komt als installatiepakket op de tablet en geeft recht op een jaar gebruik van het pakket. Wanneer je het installatie bestand aanklikt zal hij je vragen om in te loggen met een microsoft account en de licentie te bevestigen. Wanneer dit eenmaal is gedaan zal hij de installatie starten:

http://i.imgur.com/IXzX3Lwl.jpg
En na een poosje stond het officepakket op mijn tablet:

http://i.imgur.com/eXJ5Ykol.jpg

Ook vanuit de Windows store kunnen apps worden ge´nstalleerd die zijn geoptimaliseerd voor het gebruik met een tablet, ook hiervoor dien je eerst te zijn ingelogd met een Microsoft account.

De installatie van enkele apps en games verliepen ook prima al deed een enkele (grote) game er wat langer over!

http://i.imgur.com/MScDmlAl.jpg

Bijkomend voordeel van Windows is natuurlijk dat het makkelijk te integreren is met bijvoorbeeld printers en projectoren. De tablet was binnen no-time verbonden aan mijn TV.
Dit alles door een simpele Mini-HDMI kabel. Ook mijn gedeelde netwerk printer had ik binnen enkele minuten werkend;

http://i.imgur.com/R31ASvsl.jpg

Het connecten met mijn Earson bluetooth speaker was ook binnen enkele minuten voor elkaar.

Het bereik qua WIFI is prima, ik heb op de bovenverdieping van mijn huis nog prima bereik.
Een simpele speedtest levert mij een 33 Mbit op. Voor WIFI is dat prima.

http://i.imgur.com/0zN6Zlcl.jpg
Op de tablet zitten een front en backcamera van beiden 2 Megapixel.
Beiden zijn niet van hoog niveau, iets wat mij totaal niet kan schelen.
Je maakt normaliter toch geen gebruik van je tablet om goede foto’s te nemen, voor een selfie en wat videochatting is de frontcamera meer dan voldoende.
http://i.imgur.com/UZFQAbpl.jpg

Iets wat verder misschien leuk is het feit dat de tablet ook gewoon kan draaien op Android.
Nou is het door VOYO zelf geen officiŰle Android image uitgegeven, dus dat gaat vrij moeilijk.
Toch zou je bijvoorbeeld Bluestacks kunnen downloaden en installeren, dit is een Android emulator.
Ook zou je bijvoorbeeld VMware Player kunnen installeren en zodoende een virtuele omgeving opzetten, hierin zou je dan bijvoorbeeld Ubuntu in kunnen draaien.

Ik kan nog misschien wel tig bladzijden vol schrijven over de mogelijkheden van deze tablet in combinatie met Windows 8.1, toch denk ik dat het hiermee wel duidelijk is geworden hoe veelzijdig dit systeem is!

Games draait de Voyo a1 mini ook wel goed, van de 2GB RAM dat intern zit, wordt ongeveer 500 mb afgesnoept voor de GPU. Ik heb enkele games uit de store(Pinbal fx en een vaag racespel :P) kunnen spelen zonder lagg. Op internet circuleren ook wat video's waar bekendere games als Sims 3/4, GTA SA, COD Modern warfare 2 zonder problemen worden gespeeld.

Alle die functionaliteiten zijn wel leuk, maar hoe zit het dan met de accu?

De accu heeft het bij mij prima volgehouden! Ik heb een standby tijd behaald van 3 dagen en 3 uren.
Hierin heb ik af en toe wat gesurft, wat apps ge´nstalleerd en dergelijke zaken. Ook heeft de tablet een tijdje in standby mode gestaan met WIFI en bluetooth gewoon aan. Ook heb ik hem een tijdje in vliegtuigstand gehad(zodat alle connecties uitzijn). In deze vliegtuigstand ging er max 1 a 2% per uur af! Prima dus.

Ik heb de tablet nog niet echt uren achter elkaar gestrest maar van de verhalen die ik lees op internet mag je op een uur of 5-7 uur rekening met normaal gebruik.

http://i.imgur.com/1EiThyGl.jpg

De tablet is in de periode dat ik hem test nooit echt warm geworden:

http://i.imgur.com/S6jwt7nl.jpg

Bij een omgevingstemperatuur van +- 19 graden.

http://i61.tinypic.com/5l4arr.jpg
Uit mijn review is mogelijk wel te merken hoe ik over dit tabletje denk.
Ik vind het een geweldig ding, mijn Android tablet ligt eigenlijk merendeels te verstoffen maar dat zie ik met deze tablet niet zo snel gebeuren. Mededankzij zijn veelzijdigheid en gebruiksvriendelijkheid.

Pluspunten:
+ Goedkoop in aanschaf (110 euro)
+ Vloeiend en snel zat
+ Windows 8.1 en de mogelijkheid .exe bestanden te installeren
+ Office Jaar licentie
Nadelen:
- Camera’s vallen wat tegen
- WIFI netwerk gaf nog wel eens ‘Beperkt’ aan waardoor internet 10 seconden weg was.


http://i59.tinypic.com/2psq6fm.jpg

Uiteraard heb ik voor de luie of misschien wel erg fanatieke mensen ook weer een videoreview gemaakt. Hiermee hoop ik een nog duidelijker beeld te geven van de tablet,
En een video geeft mogelijk een veel betere kijk op de tablet :)
Vrijwel alle punten uit deze review worden daar nog eens uitgelegd.



Dank voor het lezen/bekijken van de review, mochten jullie het waarderen..
Dan is een likeje op de video in Youtube van harte welkom
Downstar

Heb jij ook een Voyo A1 Mini Zwart?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review

Populaire reviews door gebruikers

Reacties (28)

Wijzig sortering
Men heeft gebruik gemaakt van Singpost.
En ik ben het met je eens dat een track en trace normaliter betekend dat iets is verzonden, echter een track en trace is normaliter ook te traceren :)

Mocht je nog een club kennen welke deze tablet voor een gelijke prijs verkoopt hoor ik dat heel graag, want ik wil er nog steeds wel heel graag een !
Ja daarom vind het wat vreemd, zou je me je ordernummer/trackingnummer eens kunnen PM''en?

Hmm een andere toko zou ik zeggen:

http://www.pandawill.com/search/result/?c=&q=voyo

Pandawill dus, goede service
Misschien niet de goedkoopste (al weet ik dat niet voor de voyo), maar is wel snel met levering (inmiddels daar 3 smartphones gehaald) en prettig in de aftersales.
Leuk om te lezen, en er achter te komen hoe dergelijke, toch wat schimmiger, Windows tablets werken!
Mooi :), ik hoop dat het je nu duidelijk(er) is :D?
hum i ben iemand die graag wel een paar old school pc games wil spelen. en minecraft
zoals ik heb begreepen en gelezen zit er verschil tusen de D en F versie.
als je verder kijkt dan het specs blad. diep in de details is de D versie beter. kweet ni wat het was maar hij had hoogre scores.
maar is nu onmogelijk om hem te vinden. dacht mischien ff een goodkoope 100 euro windows tablet te halen, om te beginen. en later een met 10.1" kopen.
maar ja natuurlijk wil ik nu de D versie. kwil altijd dat was beter is.
iemand hiero nog een link voor een rond 100-120 euro? met de z3735D ? en heb ook begreepen dat de D versie via usb kan opladen. en de F versie ni. die z3735F vind ik overal. heb er 2 gevonden voor 100 euro. maar ja kwil tog de D versie als ik tog iets koop (ookal is het goedkoop) wil ik wel het beste als het tog kan.
D versie is overal gemeen niet echt meer verkrijgbaar zoals ik al in mijn review aangaf.
Voor de D versie betaal je dan ook net weer wat meer. Ondanks de D versie theoretisch gezien beter is, zal je in de praktijk weinig verschil ervaren.

Maar als je altijd het beste wil, waarom begin je dan toch met een 8 incher?
als je toch nu al weet dat je 10.1 wil 8)7.

En als je het beste wil dan kun je beter ook gelijk kijken naar een beter segment windows tablets,
Daarin is de prijs hoger, maar krijg je natuurlijk ook een andere atom (nog snellere processor) voor terug..
ja kweet ni. is kan geen 300Ą misen dus dacht ik een goedkope 8" te halen. om me bezig te houden tot ik meer werk heb. en ja kwil beste voor laage prijs bedoel kan geen surface koopen dat gaat me te ver, als ik een 10" wil word dat rond 300Ą na denk waner de nieuwe cpu er zijn. daarom dacht ik koop eerst wel een 8" vooor een prikje
ow en iets wat ik me af vraag
zoals ik heb begreepen, behalfe een andre oplader (de D versie has een 9v 2ma charger)
en heb begreepen dat de F versie ni via de usb poort kan worden gelaaden? is dat waar?
en dus mijn vraag was kan je nog steeds een ander aparaat via the micro usb opladen? een telephone of zo?
want de D versie kan dat. maar omdat ik leez dat je de F versie ni meer via usb zig zelf kan laden vroeg ik me af wat er nog meer anders is. (want tusen de D en F zit verschil ni dat ik echt die verschilen heb begreepen) zal je wel een link geven van intel site met een pdf dit ales uit legt. want de D versie in een type 4 and the F is een type 3.
https://www-ssl.intel.com...7xxx-datasheet-vol-1.html download de PDF en ga naar page 32. daar staan tech dingen die ik nog ni helemaal begrijp. maar kan zien dat de 3735F (type 3) dingen mist wat de D versie (type4) wel heeft

[Reactie gewijzigd door reggiexp op 10 december 2014 16:29]

Je kan niet laden via USB nee, ook geen telefoon als je die aansluit op de micro usb poort. Dat zou bij de D versie ook niet kunnen. Het is immers geen Powerbank.

Als je de F variant toch via de USB poort wil laden door middel van een powerbank bijv.
Dan kun je een USB to 2.5mm kabeltje kopen en die op de USB poort van je powerbank aansluiten en de 2.5mm jack in je tablets charger poort
oki. nee laz dat je een telephone of iets con laden via usb port op de D teminste zegen ze op XDA, maaar kan ni echt veel vinden wat er nou echt anders is aan de F behalfe van de 5v charger and geen ubs port charging (de D versie heeft een 9v charger en kan via usb worden geladen)
maar verder 2.5" hdd werken ook gewoon? de otg poort geeft wel genoeg strooom er voor? kan iemand dat nog ff na checken. ff voor zeker te zijn
ow ja kan ook ja een lose usb cable kopen er bij.
ow en welke zending gebruikte je gewoon standart niks verdandert? gewoon de free shiping? want je hebt ook voor 30cent singpost of 77cent nlpost
of standart shipping voor 7.56.Ą
met de free shiping heb ik tog minder kans om douane te betaalen. want heb het ni helemaal begreepen. hoe dat alemaal werkt. want er staat eene keeerr onder 150 euro hoef je geen tva ou douane te betalen. okay heb eindelijk info gevonden je moet altijd rekenen om tva te betalen maar met air mail heb je meer kans om ni te betaalen is 100% random lol na valt mee 106 euor plus 20% is 127 euromaar op andre pages staat er weer iets anders (op de france douane site)) bedoel now is de tablet 106Ąkweet ni waarom i 2euro duurder is. maar goed ik kan ni echt concludeeren of ik now douane moet betalen of ni. waar ik dus geen zin in heb ach ja. en krijg ook geen andwoordt van gearbest er over.

yeah je kan telephones op laden via the otg port (iphone 4s) maar Unfortunately my voyo's micro usb can't provide enough power for my WD Passport (320GB) and Intenso 1,5TB HDD wat best vaag is telephone laat wel via de poort maar een 2.5" hdd werkt ni, want die krijgen ni genoeg strom. kwist well dat de D versie chip beter was die kan meer volt aan de usb port leveren denk ik. maar ja F doet ook wel goed. voor 106euro waaarom ni.

[Reactie gewijzigd door reggiexp op 11 december 2014 22:09]

Zo te lezen snap je er de ballen van.
lees je eerst eens in op douane.nl ofzo, hoe en wat over het bestellen uit een niet EU land.

Verder heb ik gewoon NL direct gekozen,
Met NL direct heb je het pakketje sneller in huis vaak.

je moet altijd bij welke shipment manier rekening houden met 21% BTW en Inklaringskosten (Zoals ik toch ook al duidelijk had vermeld in mijn review dacht ik...)

Mijn 640GB Samsung 2.5 HDD zonder problemen kunnen mounten met OTG.

En als jij denkt dat een D variant veel beter is dan een F varaint, dan moet je lekker een D variant nemen :P, daar kan ik ook weinig anders van maken.

Kan wel melden dat alle USB gewoon 5V uitleveren, dus dat maakt in de F of D variant niet uit.
Sorry praat te veel leez te weinig. Maar heb wel men andwoordt
Is gewoon geluk hebben of ni je moet gewoon van uit gaan dat je tva moet betalen heb een site gevonden die het me beter uit legde.
Ja kweet ni of post nl of singpost sneler is naar france of gewoon de gratis "auto" zie geen verschil. Zit er eigenlijks verschil tusen de gratis optie of de sing post optir van 30cent?
Is het 21% tva in nederland? Damn hiero is het 20 in france, en meer ni je hoeft geen dossier kosten van de douane of zo te betalen als het onder 150euro is. Na heb het begreepen uiteindelijk
Nee ben gewoon heel kies keurig. Sorry. Ow okay zal wel aan de hdd ligen of zo. Na thanks koop hem ben er tog uit. 127euro als ik de tva moet betaalen das ni zo erg. Zien vanzelf wel. Hoe of wat

[Reactie gewijzigd door reggiexp op 12 december 2014 00:43]

Erg leuke review om te lezen! Ik ga er zelf ook een aanschaffen zodra ik weer wat geld heb :+ Zit alleen nog te twijfelen aan 2e hands (dus ophalen wanneer ik m wil hebben) of nieuw en 1-3 maanden wachten :c

Vind het echt tof dat MS zijn besturingssysteem gratis laat installeren door goedkope tabletfabrikanten en dat intel de processoren zo goedkoop maakt! Dit zorgt samen voor een goed en goedkoop product, hulde!
Nouja, Microsoft stopt met het weggeven van die gratis licentie voor <8.0 inch tablets.
Dus zal het aanbod ook minder zijn straks, dus mocht je wat willen halen uit china nieuw moet je niet te lang wachten.

3 maanden is wat overdreven, zeker met NL direct als verzendmaatschappij heb je het vaak wel binnen een week of 2 thuis.
Na de review van Downstar heb ik ook de tablet besteld bij Gearbest.
Echter bijna 2 maanden verder heb ik de aankoop moeten laten betwisten en heb ik mijn centjes gelukkig via PayPal retour mogen ontvangen.

Gearbest heeft in twee maanden tijd nog geen werkende track en Trace kunnen aanleveren.

Het kan zijn dat ik gewoon enorme pech heb gehad, maar ik laat het maar even weten.

[Reactie gewijzigd door Vocalise op 12 januari 2015 13:04]

Hmm, dat is het eerste wat ik hoor.
Ik heb toch met gearbest wel goede ervaringen.

Wat zegt gearbest er zelf over? ik neem aan dat je toch zelf in die twee maanden tijd ook wel eens contact hebt gezocht met ze? kwamen ze zelf niet aan met een oplossing?
Jazeker wel.

Ik heb eerst vanuit Gearbest een Track en Trace ontvangen. Echter deze was niet te gebruiken.
Navraag bij de klantenservice leerde dat ze de tablet in order hadden gezet omdat hij, in tegenstelling tot de website, niet meer op voorraad was.

Geen probleem ik wacht wel een weekje langer.

Na dat weekje (1/1/2) op navraag van mijzelf een update mail ontvangen met exact dezelfde track en trace als de eerste keer.
Vele mailtjes en berichten, zelfs een afbeelding van mijn adres op een label, nog geen nieuwe of werkende track en trace.
(de reactie van Gearbest was in essentie tot 5x toe, drukte wacht maar even af, het komt wel goed)

Net voor de jaarwisseling toch Paypal ge´nformeerd en op advies vanuit daar geŰscaleerd naar claim.
Ik verwacht niet dat de tablet nog gaat arriveren, erg jammer want ik was super enthousiast door de review(s) hier van jou en mede Tweakers.

Ik heb na de melding van paypal Gearbest wel nog bericht dat, mocht ik de tablet onverhoopt toch ontvangen, ik het bedrag direct naar ze overmaak.

Gezien echter het feit dat mijn track code nog steeds niet werkt geloof ik niet dat dat het geval zal zijn.
Maargoed, normaliter betekend een track en trace wel dat het pakketje dus verzonden is..
lijkt eerder dat er wat met de post mis is gegaan dan bij gearbest...

Met welke vervoerder is het verzonden?
Ik ben erg geschrokken van je bericht Vocalise, ik zit namelijk in een soortgelijke situatie bij Gearbest. Ook ik heb na de review van Downstar2 een Voyo A1 besteld (op 1 december 2014) en tot op heden niks ontvangen. Ook ik heb een nietwerkende Track en Trace, Hieronder de laatste reactie van Gearbest:

Dear Tjeerd,

Thank you for placing your message.
We sincerely apologize for any inconvenience that may have been caused.

As you selected Flat Rate Shipping and didn't request a tracking number during the order checkout stage,so tracking number cannot tracked online.
However there is no need to worry,the package can reach in due course.

The standard delivery is usually around 7-20 business days after dispatch,but the precise shipping time can also be affected by factors such as remote locations, peak shipping periods, Holidays and Festivals, inclement weather and operational issues impacting the shipping company.
So,to reduce customer concerns about their order,we written 10-25business days to customer.

Thank you for your patience and kind support.

Best Regards
Angelia


Vandaag is werkdag 20 (omdat er door de feestdagen de nodige werkdagen verloren zijn gegaan en mijn bestelling op 12/12/2014 de status "shipped out" heeft gekregen. Ik vraag me nu serieus af of ik Paypal moet gaan inschakelen. Je hebt me in elk geval aan het twijfelen gebracht.
Hmm goed dat jij het hier ook post.
Ik hou het even in de gaten. Maargoed als hij 12/12/2014 verzonden is pas..
kan hij natuurlijk nog wel komen, ik heb ook nog pakketjes van rond die tijd niet in huis..
Zeker daar heb je helemaal gelijk in, en hoewel de shipping periode ook langer duurde dan aangegeven op de site, wil ook nog even wachten. Maar met het oog op tijdig claimen m.b.t. paypal denk ik wel dat het raadzaam is om na de 25e werkdag (volgende week woensdag) in actie te komen. Ik vind het wel opmerkelijk dat ook ik de foto heb gekregen, en dezelfde antwoorden van Gearbest, maar zodra ik hem ontvangen heb dan zal ik het laten weten.
Je hebt me even je chinese trackingcode doorgegeven via de PM
en daarop zie ik dat het pakketje de status heeft:

2015-01-12 10:11
Arrived at overseas (Country code: NL)

Oftwel twee dagen geleden in Nederland aangekomen, ik verwacht dus dat je hem gewoon zult ontvangen aankomende week ;).

Ik ben ook wel benieuwd naar de tracking van Vocalise, maar die is een paar dagen weg berichte hij mij ;)


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn



Nintendo Switch Google Pixel XL 2 LG W7 Samsung Galaxy S8 Google Pixel 2 Sony Bravia A1 OLED Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Hardware.Info de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*