Samsung PS50A656 Review

gijsvogel
18 maart 2009, laatste update op 23 november 2009, 1.785 views

Samsung PS50A656

Sinds 3 weken in het bezit van deze TV.
Persoonlijk gebruik is meer voor de films als voor het TV kijken.
De criteria stap voor stap doorgelopen:
Ik heb een zeer goede indruk van de samsung, ook al ben ik nog in de inspeel periode bezig.
Het beeld ziet er "impressive" uit, net als de prestaties met de diverse bronnen.
Ik beschik over HD-tv van Ziggo, een Home cinema met regular-dvd, en een aangesloten PC via een HDMI poort.
Kortom de algehele prestaties stellen me echt niet teleur..
Al het beeld is mooi helder en vol van kleur.
Featureset:
De PS50A656 is voorzien van alle mogelijke aansluitingen.

Pluspunten

• Imposant beeldformaat
  • Design
  • Kleuraspect

Minpunten

• Energieverbruik (550W)

Sinds 3 weken in het bezit van deze TV.
Persoonlijk gebruik is meer voor de films als voor het TV kijken.

De criteria stap voor stap doorgelopen:
Kortom de algehele prestaties stellen me echt niet teleur..
Al het beeld is mooi helder en vol van kleur.

Featureset:
De PS50A656 is voorzien van alle mogelijke aansluitingen.
Op de achterkant bevinden zich naast 3 HDMI ingangen nog de component, 2x scart, VGA en diverse geluid (waarnonder optisch) en antenne ingangen.
Op de zijkant zijn eveneens een HDMI poort, S-video en een Component ingang gevestigd.
Verder treft men hier een USB poort te gebruiken met diverse media content.
(nog niet gebruikt)
Al met al dus voorzien van de huidige standaard...

De resolutie doet eer aan het beeldformaat. Groot,en zuiver.
De responsetijd is verder prima, al is hierover geen exact getal te vinden op het web.
De analoge tuner van de TV vertoont prima beeld, zelfs bij dit formaat.
Vooral Nl 1, 2 en 3 zijn prima te bekijken op het scherm, de overige kanalen ook, maar vanaf een meter of 4 zie ik daarbij toch wat vertekeningen...
De HD tuner (zij het met extra afstandsbediening) levert echter een frisser en scherper beeld (logisch)
Dat benadruk ook weer een minpuntje aan deze TV: Het ontbreken van een DBV-C Tuner.
Ik zou er best wat voor over hebben om mijn TV tuner in te wisselen voor een cam-module, ware het niet dat de TV alleen met een DBV-T is uitgerust (lang leve de nederlandse standaard op dit gebied)

Kleurweergaven, Contrast en Helderheid:
Hier kom ik na de inspeelperiode en de Kalibratie nog op terug.
Vooralsnog vind ik het Zwart op deze TV ook echt zwart, afhankelijk van de bron...
Maargoed dat komt natuurlijk ook alleen al door het feit van het plasma principe (kleur 0=geen lampje aan) terwijl je bij de LCD's toch het probleem van de backlight houdt...
In de dynamische stand van de TV vindt er overigens een zwart correctie plaats, waardoor het net lijkt of dat het scherm uitschakelt, of dit wenselijk of niet is ben ik nog niet uit...

Bouwkwaliteit en afwerking:
Het apparaat maakt een stevige en solide indruk. En dit komt mede door het formaat.
Achterop zijn tal van ventilatieroosters waardoor de ingewanden van de TV enigszins zichtbaar zijn.
De constructie is over het algemeen prima te noemen, hij staat stevig op de voet waar hij fabriek af op wordt afgeleverd in de oversized doos.
Voor de muur montage wordt een separate klep meegeleverd die in het ontstane gat kan worden gemonteerd.
De meegeleverde voet is overigens met alle gemak draaibaar, maar door de plexiglas/hoogglans behuizing is draaien zonder vingerafdrukken niet echt mogelijk.
maargoed, het is slechts een detail.
Rechts onder zitten de knopjes voor volume en kanaalkeuze verstopt.
Deze zijn touch sensitive en lichten simultaan op bij een lichte aanraking... een fraai detail.
Verder zijn de samsungs altijd uitgerust met een melodie bij opstart en uitschakelen, iets wat ik zelf wel een leuke toevoeging vind.
Als laatste ben ik erg blij met de glasplaat voor het beeld.
Solide is het woord in dit geval. Bij de meeste LCD schermen krijg je kleurvervorming als je het scherm zou aanraken, bij deze TV krijg ik het idee dat er geen probleem is als je een Wii-mote tegen het scherm zou gooien...

Vormgeving:
De Black Rose uitstraling van Samsung vind ik mooi, sterker nog, het was voor mij een bewuste keuze om voor de rode rand te gaan.
Mijn Pc monitor (syncmasterT240HD) had immers dezelfde rand en ik wilde dat de TV die er op een meter naast kwam te staan hetzelfde uiterlijk had...
Daarnaast ben ik van mening dat je een TV (naast de specs) uiteindelijk beter op uiterlijk kunt kiezen omdat je er toch vaak tenenaan moet kijken terwijl hij uit staat...

Inbrandgevoeligheid:
Nog geen ervaringen mee.
Een vriend van mij kocht tegelijkertijd de Panasonic 46PZ85, hij vertelde me dat er in de OSD niets gedaan werd aan inbranden.
Bij mijn Samsung zijn er echter diverse mogelijkheden om te beschermen tegen inbranden...gewoon te kieze vanit het menu op de afstandsbediening.

Prijs:
Ik kocht de P50A656 voor net onder de €1200 bij de plasma discounter (prima zaak overigens, ik kan het aanraden)

En voor zover ik er nu van heb kunnen genieten is hij zijn geld echt wel waard.
Al is het maar om de reacties van vrienden en kennissen die zich verbazen over het beeldformaat!
De TV is wat dat betreft gewoon innemend en indrukwekkend aanwezig in de ruimte waar je hem plaatst.
De presaties van het beeld stellen me niet teleur, al heb ik een beetje problemen met de sturing vanuit mijn PC vanuit zijn HDMI poort

Alles samengevat vind ik dat samsung weer een mooi en degelijk product aflevert.
Meer gegevens zal ik posten/aanvullen na de inspeel periode/kaibratie.

Heb jij ook een Samsung PS50A656?

Redelijke review, mis alleen wat meer info over de beeldkwaliteit (de inspeeltijd is toch wel over dunkt me) en eigen foto's in het artikel.

[Reactie gewijzigd door einstein op 27 juli 2024 00:18]

Hallo,

Ik gebruik(te) de Televisie voornamelijk om films op te kijken. Zodoende was ik nog niet door de inspeelperiode heen...

Maargoed, dat maakt allemaal niet meer uit, aangezien afgelopen weekeind deze televisie, mijn eveneens pas aangeschafte samsung T240HD en mijn Quadcore PC zijn gejat na een inbraak in mijn woning.

Als de verzekering uitkeert en ik uitendelijk weer een nieuwe tv kan kopen zal ik na de inspeelperiode daarvan deze review verder aanvullen...
holy :X lulig voor je ,
je zou zeggen dat er niet ff mee wegloopt.

ik heb nu dezelfde tv en draait nu een paar maanden prima.
toen ik hem had gekocht en naar 2 hoog had gesleept,bleek er een streep door het beeld te lopen ,dus moest ik hem weer omruilen bij plasma discounter.
dat ging zonder problemen(behalve mn rug dan :P )

nog geen inbrandings verschijnselen gezien oid
ik gebruik hem voor sat tv en films(mkv en wmvhd)

als je dus een tv koopt ,laat hem uit de doos halen en bekijk in de winkel of alles ok is :)

[Reactie gewijzigd door erikdeperik op 27 juli 2024 00:18]